Moj vrt seoski |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 66> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mislim da je najljepša kava ona u mirno toplo ljetno jutro kad ju onako još snen popiješ na jednoj od one dvije "foteljice" . Meni se vrzmaju još razni "scenariji" po glavi ali što mogu kad tvoj salaš tako djeluje na mene.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Morala sam dobrano zaći unazad da nadoknadim propušteno. Tvoj vrt djeluje tako mirno, opušteno i iako je eto kod mene vani hladnjikavo sivo, šetam kroz tvoj vrt i osjećam predivnu toplinu ljeta, uživam u raznobojnom cvijeću, tvojim pričama o sjetvi, berbi, ručnicima... a posebno o tvojoj Lasti! Preslatka je. |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i dalje ti je divno u vrtu,a Lasta po obicaju preslatka
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ja uvijek zakasnim sa sjetvom
![]() Nisu baš nešto u jesen, ali u proljeće dulje cvjetaju nego ove kupovne što su u punoj cvatnji već u jesen.
Pa ne znam, vjerojatno je sjeme loše. Ne smiješ ih posijati duboko. Ustvari ja lagano poravnam površinu komposta, posijem i lagano utisnem sjeme u zemlju pomoću neke kocke od stakla (Na drvo se sjemenke hvataju pa im poremetiš raspored, ali na staklo i plastiku ne!)
Poslije finom prskalicom pošpricam i cijelu posudu ubacim u prozirnu najlonsku vrećicu. Sve skupa stavim u mračni kut garaže dok ne proklija, a tada ih prebacim na prozor, na svjetlo. Kad počnu vidljivo dobivat listiće, lagano otvorim vrećicu da se biljke priviknu na hladniji i suvlji zrak, a na koncu potpuno skinem vrećicu.
Kad su biljčice ojačale i počnu dobivat prave listove, prepikiram svaku u posebni lončić i držim ih na svjetlu, polijevam, gnojim tekućim gnojivom....i tako do sadnje u vrt.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
krasno mjesto za odmor!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ako ti ikad postane vikendica premala za pospremanje slobodno dođeš k meni
![]() Kod tebe se još ne nazire jesen, kod tebe sve još uvijek krasno šareno.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hej, pa što bi falilo živjeti u vikendici u takvom predivnom okolišu, pa nije neki problem ni veš oprati, što se vidi iz priloženog, a kako bi tek Lasta uživala, svi bi "frajeri" iz okolice bili njeni udvarači, a ona bi visoko digla nos i birala - baš romantično.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Psić je baš umiljat.
A ti si i boje ručnika upasirao sa bojama cvijeća ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ovaj vikend se malo pralo ručnike, stolnjake, krpe.....
Iz fore sam ih oprao ručno na vikendici i objesio nek se suše na toplom rujanskom suncu.
Već u nedjelju je u selu pukao glas da sam se preselio na vikendicu, hahaha. (narodna logika: veš na štiku=netko tu živi)
![]() Onda se malo uživalo u pogledu na vrt, a mlada gospođica je cijelo vrijeme škicala da vidi hoće li drumom proći kakav mali čupavi frajer, koji će se strasno zaljubiti u nju i s njome izroditi puuuuno nejake dječice....
![]() Gazda je za to vrijeme sijao rotkvicu i mahune u povrtnjaku.
![]() ![]() ![]() Jel to tamo na putu neki mali čupko???? Juhuuuu, udavača na terasi! Vau, vau, vau.....
![]() Džabe ti se sjaje okice, ljubice moja, to je ipak samo zec.... Jest da su oni isto poznati kao veliki ljubavnici, ali mislim da ta ljubav ne bi bila dugog vijeka. Prevelike su razlike među vama.
Evo taj ZBUNJOZA pogled, nakon što je shvatila da se radi o zecu.
![]() I na kraju smo malo pregledali kasno posijane maćuhice. Ipak nekako napreduju pa možda i bude što od njih.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ipak se na kraju isplati uloženi trud, slike ne mogu dočarati ni deo pravog ugođaja, a pravi je užitak kada uloženo vreme i trud nisu bili uzaludni. Biljke osećaju ljubav onoga ko se brine o njima i uzvraćaju nesebično i višestruko.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
puno strpljenja i ljubavi je trebalo da se uredi ovakva okućnica, a i održavanje nije lako
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Mali gogo, sve pohvale tebi i tvom raju u vrtu, tvoih godina je i moj sin, pa valjda zbog toga osobito pratim tvoj rad u vrtu od prve do evo ove stranice, posebno su mi drage one tvoje panoramske slike gdje se vidi prostranstvo Slavonije, i sama sam slavonka ali putevi gospodnji me odneli dalje. Sve urađeno onako kako samo zaljubljenik u prirodu može stvarati, vrt ti sa onim puteljcima izgleda tajanstveno i uvjek iščekivanje što se krije iza onog zavijutka, a to si valjda i želio postići .Pozdrav tebi i tvojim ljubimcima.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala svima! Lasta uživa u vrtu, ali je pod kontrolom pošto se tjera. Da ne bi bilo - nismo znali - kad se za par mjeseci pojave štenci
![]() Ma ustvari volio bih da ima štence, ali se bojim da tata ne bude previše krupan, da ne bi sirota imala problema kod štenjenja. A nikako da nađem nekog malog "tatu".
![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
nebitno koje je godisnje doba,tvoj vrt je uvjek divan
![]() nadam se da i Lasta uziva u vrtu ![]() |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Vratia nam se Gogo! Super ti je jesenski vrt, a ove Gonfrenice su zakon. Nisam to do sada viđao i baš mi se dopadaju
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Ovo je pravi mali cvjetni raj! Vjerujem da uživaš u njemu!
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Mljac! Divna đungla! Krasne ljubičaste loptice, hvala na uživanciji, kooonačno!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
i opet sam uživala u tvojoj hacijendi... Lasta je preslatka.
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
U krasnoj prašumi provodiš svoje slobodno vrijeme, i uz ovaj "potočić" gofrenica uz put, prelijepo!!
|
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Srčeko drago dobar ti je mobitel. Ja sam ti htjela poslat fotku iz Trakošćana dok smo bili ali sve je bilo "skureno" tak da nije imalo smisla ti slati.
Prašuma ti je predivna i bujna i zbilja šteta što je tome svemu ubrzo kraj "jesen stiže.....".
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 66> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |