Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 265266267268269 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 01:22
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Eto nje opet , što si sad dobila, daj sliku?
E, i daj mi sliku mog Žućka, da mu se malo unaprijed divim. Ako nije problem.
Nisam doma, lunjamLOL prekosutra kad se vratim poslikam sve i pošaljem ti fotku žuće
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 01:29
Ajde onda, lunjaj i dalje, uživaj, pa kad se vratiš, molim lijepo slikice !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 01:41
Stavila sam na fejs (grupa adenium) fotke zakorijenjenih listova andininih adeniuma, natipkala tko je vlasnik slika i na kojem smo forumuThumbs%20Up tamo čuđenju nema kraja, kako zbog uspješnog zakorjenjavanja, isto tako i zbog svih ovih stranica koje smo ispisali ovdje. 
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 10:56
Baš si nešto mislim, jel iko ikad igdje radio to sa listovima ? Ako nije i ako to uspije, Andina, ti bi trebala prijavit patent ili kako se to već kaže. Bez zezancije, to je na neki način izum !!!
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 12:47
Onda bi svi trebali placati kad reznicu stavimo u supstrat onome koji je prvi skuzio da ide tako razmnozavanje. 6a moze objaviti rad o tome pa joj ostaje osobna satisfakcija da je otkrila nesto novo. Ali prvo bi pricekao da krene i nadzemni dio.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 17:26
Ma da, po tebi mememe bi osoba koja je izmislila wc papir bila najbogatija na svijetu, jer kad bi plaćali svaki listić kad ga koristimo......

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 18:10

Ma da, po tebi mememe bi osoba koja je izmislila wc papir bila najbogatija na svijetu, jer kad bi plaćali svaki listić kad ga koristimo......

HAHAHHAHA

Ali stvarno, takve stvari se ne patentiraju, nemaš načina kako to naplatiti, a i patent se jednostavno zaobiđe.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 18:30
ma nisam ni mislila na naplaćivanje, nego jednostavno za osobnu satisfakciju kao što si i rekao. Neke stvari se ipak ne mogu mjeriti novcem.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 20:31
GlikicaTongue baš si me nasmijala s komentarom!
Ja na fejsu nisam davala nikakve info po pitanju zakorjenjivanja listova. Ako ih zanima neka pogledaju temu, neka se i oni malo potrude s stranim jezicimaApprove
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 16:32
Joj, joj, joj......malo sunca i već sprženi listići, narode pazite svi koji iznosite adeniume van.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 22:13

Joj, joj, joj......malo sunca i već sprženi listići, narode pazite svi koji iznosite adeniume van.
I moji su dobili po repuLOL manje nego lani, ali ipak
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 07:20

Adenium obesum – prošlogodišnji sijanci

Malo više sunca i sve je ljepše. Svoje adeniume preko dana iznosim na sunce ali noći još nisu dovoljno tople. Preko noći adeniume unosim u kuću.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 15:14
@Pinussmile120
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:32
Jao Pinus kako je krasan prošlogodišnji sijanac!

Evo kako moji prošlogodišnji izgledaju. Prvom sam odrezala vrhove. Da li da i ostalima to uradim? Nemojte me grditi, čitala sam postove ispočetka o adeniumima, previše je stranica....a vremena malo

Uploaded with ImageShack.us
Lipik
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:33

Uploaded with ImageShack.us
Lipik
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:35
jao, kak su jadnički spram vašim....
Lipik
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 20:48
ma što im fali ljiljus, super izgledaju, meni svaki koji preživi zimske uvijete može dobiti status veterana
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:57
ha, ha moom, ma hvala ti za ovo, baš si me nasmijala.
Dajte mi molim vas prijedlog kako da ih zdebljam, da ne izgledaju ovako kao neki štapići
Lipik
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:12
Za debljanje moraju papati, a sa suncem počinje i prihranjivanje. Pinus ti je puno pisao s čim hraniti adeniume, a vidi kako to njemu ide, svi su kao u priči Ivica i Marica, lijepi i debeli

Evo kako to Pinus radi, napisao je: ".....Prvo o gnojivu. Upotrebljavam uravnotežen NPK (15 15 15). Sva tri broja su ista. NPK nije bolji ili slabiji od drugih uravnoteženih gnojiva jedino je puuuuuuno jeftiniji. Ako su mu još dodani mikro elementi tada je prva liga. Otopim ga posebno u VRUČOJ vodi i nalijem kada se ohladi u prazne plastične flaše. Za vrijeme sezone rasta sa njime gnojim sve svoje biljke i to svaki puta po MALO prilikom zalijevanja. Kada vidim da mi biljke dobro izgledaju prekinem za kakav tjedan prihranjivati. Preko ljeta za vrijeme onih najvećih vrućina ne prihranjujem tada samo zalijevam. Recimo poslije Velike Gospe nastavim ponovno i prihranjivati cvjetajuće biljke. .....   

Preko ljeta kada su na suncu zalijevam SVAKI dan. Preko zime zalijevam u zavisnosti od sunca. Ako je sunčano svaka 2-3 dana ako je oblačno i 5-6 dana ništa.

Prilikom otapanja jedan dio granulata se ne otopi. Ništa strašno, jednostavno nije topiv u vodi. Dio će se poslije otopiti u humusnim kiselinama supstrata a dio je balast..."
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:30
ja moje danas prvi put iznijela vani, i ostavila!
sad sam ih išla gledati i mislila ih pomaknuti bar ispod tarace i nisam, ostavila sam ih na otvorenom. termometar mi pokaziva 18°, jest da neki sjeverac puheta, neka se čeliče!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 265266267268269 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,437 sekundi.