Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 94> |
Korisnik | |
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozdrav ... molim vas savjet ili pomoć...jednostruke pelargonije na mom balkonu .. sve ukupno ih imam 50 komada .. neki dan počele cvijetat ... tako su mi bile divne .. rasle, tako bile "moćne" i jučer navečer ih potukla krupa do boli .. plače mi se od tuge kad ih ugledam .. bile su mi divne
šta da sad radim..ima li šanse da prebrode taj šok...očistila sam svo nabužano lišće .. pokidala ubivene cvjetove ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Kao prvo palcica,sto pre poprskaj muskatle DITAN-om jer je on za zastitu od bolesti..to radis preventivno,jer ces tek videti vremenom gde je sve izudarana bilka,a na tim mestima se lako moze javiti trulez. Na ovaj nacin ti ces ih zastititi,a one ce ti se oporaviti videces i to vrlo brzo...iz licnog iskustva ti pricam....puno srece
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Olja,sve su mi lijepe ne ljutim se na roze.
Natalija,u pravu si bjele jednostruke kad procvjetaju izgledaju kao mladenkin šlajer . Pinus,mogu Ti samo reči da imaš posebno njegovano cvjeće uvjek kako bi rekla baš kao da Ti svakia biljka uspije onakvom biti kako želiš,prekrasno Ti je cvjeće. Palćica,naj bolje da poslušaš Olju mislim da je u vezi truleži nakon tuče u potpunosti u pravu,a što se ostalog tiće pelcere posadi,a biljke dalje zaljevaj kao i do sada i one će se brzo oporaviti,jako mi je žao što Ti se to dogodilo. ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
Morena,lepa ti je i krupno cvetna...
![]() |
|
![]() |
|
Tratincica44 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Morena, lijepe boje!
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pozdrav,molila bi savjet;
primjetila sam da mojim pelargonijama počinju žutjeti listovi.I novi mladi listići niču žućaste boje,nisu mi više onako lijepo zeleni.U čemu griješim i šta da napravim da se oporave? ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Bas je lepa,jel ona to narandjasta ili je samo na slici takva?
|
|
![]() |
|
U poljoprivrednoj apoteci savjetovali su mi da pelargonije tretitam sa Antracol WP 70 fungicidom?Jel ima tko iskustva s time?Bojim se da im još više ne naškodim
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Olja crvena je samo zbog sunca ima drugu boju
morena ja mislim da ti je to od viška vode probaj ju komplet izvadit iz lonca nije divoljno samo prstom probat znam iz iskustva najviše sam cvijeća upropastila previše zalijevajuć ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Cekala sam da imam rezultat,pa se javlam...Morena,isti problem sam imala sa oko desetak mojih muskatli....sve je bilo u rediu i onda od jedanput posvetleli madi listici....prosto zuckasto zeleni...upotrebila sam MIKRO HRANIVO slovenacke proizvodnje firme HORTY....za samo jedan dan boja se vratila...verovali ili ne...na pakovanju ovog tecnog hraniva pise da je za sprecavanje i lecenje bolesti i ozleda koje su posledica nedostatka mkrolemenata.
Koristi se za ukrasno blje,grmlje,cetinare,i voce.. Sadrzi MgO,Fe,Cu,Mn,Zn,Mo,B... |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Olja slažem se sa tobom. Mikroelementi su važni za sve a naročito za surfinije i sl. biljke.
Za onog tko ima kakvu drvarnicu, skladište ili nešto sl. praktično je kupiti gnojivo u vreći. Kod nas dođe vreća od 50 kg NPK 10 10 10 plus mikroelementi 19 €. To je dovoljno za narednih 50 god. ako ga upotrebljavate samo za balkonsko cvijeće. Otopiti ga zna svako sam, jedino nije lijepo pofarbano. Ja upotrebljavam zadnjih 11 godina samo to gnojivo za sve balonske biljke i zadovoljan sam. Naravno onaj koji živi na 5 katu nekog nebodera mora naći drugo rješenje. Da ne otiđemo previše sa teme pohvalio bi Pelargoniju Kaliope. Ovu godinu je prvi puta kod mene. Izgledom je daleko iznad P. zonale. Mene je ona osvojila i drugu godinu krečem sa njom sa daleko većim brojem. Mislim da neće biti problem ID Kaliope na ovoj slici: ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Koje lijepo dvorište, sve na svom mjestu
![]() Gdje kupuješ to gnoivo od 50 kg NPK 10 10 10 plus mikroelementi 19 €. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kmetijska zadruga kod nas u Sloveniji, prije recimo 10 godina. Vjerojatno ga prodaju svugdje gdje prodaju gnojivo na veliko, potraži malo. Nije obavezno da je postotak 10, 10 , 10. Važno je da je NPK i važno je da ima dodane mikroelemente.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala na odgovoru Pinus
![]() Pa ti si iz Slovenije ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ne da je divno dvoriste,nego raj na zemlji...kakve sveze boje,divna trava,cvece...kad vidim to prostranstvo
![]() Kod mene ti sad vec sve gori od vrucine... ![]() |
|
![]() |
|
Olja sva je Slovenija kao Pinusovo dvorište, uredna i sve na svom mjestu.
Nedavno je MM putovao vlakom do Maribora i zasuo me hrpom poruka SMS što je vidio uz put, kaže da sve izgleda fantastično i na svom mjestu. Trebamo se svi ugledati na takvo nešto ![]() Naselje u kojem živim bi trebalo sve svezati i odvesti u Sloveniju na edukaciju o ljepoti i redu, svi nešto grade a ništa niščim. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Smrcko,skroz si u pravu...ja zudim za tom lepotom i kulturom...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |