Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 33> |
Korisnik | ||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hvala.
|
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
kikachu ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Samo jedno pitanje na temu susenja pupova povezano sa smanjenjem temperature, kolika bi mogla najmanja temp. bit naime imamo jednu negrijanu sobu al mi se cini nekako prehladno...al ima puuuno svijetla pa razmisljam jednu deju koja vec 2. put susi pupove prebacit u tu sobu pa pitam za min temp da se ne smrzne..hvala
|
||
![]() |
||
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
|
najniža temp bi trebala biti 15C za phalove.. |
||
![]() |
||
Amaryllis ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 11 |
|
bebolina,hvala na savjetu...problem je u tome što mi je to prva deja i nisam imala pojma što raditi s njom pa sam pitala čika GOOGLEA i našlasavjete za uzgoj i održavanje na stranici moj cvijet i tamo je pisalo da ju trebam rezati na trećem zglobu...naime imam puno biljčica kojima posvečujen veliku pažnju iljubav iuzvračaju mi peterostruko pa stoga nebih voljela da mi dejica ne uspije
![]() |
||
![]() |
||
Amaryllis ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 11 |
|
kikachu do sušenja i opadanja pupova dolazi zbog prevelike razlike između dnevne i noćne temperature,to je jedan od najčeščih razloga
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() ![]() Učimo dok smo živi, ide to nama
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
heh pa da....ma bitno da naše biljčice rastu....
|
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
meni je veci problem sto svaka koja mi baci mladu biljcicu iz supstrata, pocne mlitaviti....jel imao netko takav problem i kako ga rijesiti?
|
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
|
Na žalost imao sam hrpu različitih rodova orhideja, "sjemena", ostali su u vrečicama, nikada nisu satvljeni na klijanje..... vrijeme me prgazilo prošle godine, tako brzo sve proletilo, a iskreno pojma nemam kako je se s njihovom klijavosti, vjerujem vrlooo kratko :( Trebao je biti eksperiment, ali možda ove godine i bude ako me ne zatrpaju hibiji i adeniumi
![]() ![]() |
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
![]() |
||
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
|
na koju točno vrstu orhideje misliš?? |
||
![]() |
||
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
|
na phalaenopsis, Mihi.....
![]() |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Zadovoljna sam kako sam na hranjivoj podlozi uzgojila bebe dendrobium, nadam se da će i od ocvalih stapki phalova biti nešto, a daljnji me expereimenti više ne privlače...imam ih dosta i preveć
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
jel imaš možda slikice?? znači baca ti keikije iz baze biljke?? pa kolko puta ti se dogodilo?? očito im nekaj ne delaš dobro :/ |
||
![]() |
||
|
jel imaš možda slikice da vidimo te bebe..baš me zanimaju rezultati..ja stavila na sphagum komadić dena pa sad čekam.. |
||
![]() |
||
|
nemam sad nista slika jer nemam kabla za fotic....ali sigurno triput dosad se maticna biljka smezurala nakon sto je bacila mladu iz baze biljke...
gle...baci cvj. stapku....super, ali ak baci mladu-keiki....problem, a jedna do druge, isti prozor, ista prihrana...sve isto.... moram reci da se cak i ne uzrujavam vise....kad krepa kupim drugu i ok stvar, nekada sam plakala nad njima... |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
||
|
Nemam fotke sijanaca, samo ti mogu pofotkati mlade denove
|
||
![]() |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Baš imam peh,u nastojanju da je izravnam i pričvrstim pukla mi cvijetna stapka na visini od deset cm.Hoće biti od nje što?
![]() |
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
|
ako ti se to često događa znači da im nekaj ne odgovara..a u pokušaju da prežive bacaju keikije..ili kupiš bolesnu biljku.. |
||
![]() |
||
|
nažalost mislim da ne..ali vjerojatno bu potjerala novu.. ![]() |
||
![]() |
||
|
ma moje orhideje su stare i po par godina, tako da ne kupim bolesnu biljku, a da im nest ne odgovara znam i sama cim se tak nest dogadja, samo ne znam sta, a i nema veze.....do proljeca cu ionak valjda nabaviti neki aparatic pa poslikati sve.... |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |