Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božur - Paeonia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božur - Paeonia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 35>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2013 u 17:04
Originalno poslano od člana viridarivm viridarivm napisao:

Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Makk,oni ne vole presađivanje.Ne vole premjestanje..Ove godine sumnjam da će cvjetati,a zna se desiti da ponovo ne cvjetaju i po par sezona,poslije premjestanja na drugo mjesto..
Josipa ti ima sa njima ogromno iskustvo,znaš da ih ona ima punu baštu,pa je pitaj ,mislim da će ti ona dati odgovor iz prve ruke..Smile
ima li biljka koja voli presađivanje i premještanje.Možda korovi:)

Neke biljke lakše a neke teže,podnose presađivanje.Božuri ne vole da se diraju kada su u fazi rasta i razvoja.Kada se jednom posade ne vole premještanje.Ipak,što se mora,mora se.Makk sretno u obavaljanju tog djela posla.Ne sumnjam da si im našla dobro  novo mjestoSmile

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2013 u 17:09
Originalno poslano od člana petit petit napisao:

Ja sam prije dvije godine zasadila božur, bili su iskopani tj. podijeljeni od matične biljke. No još mi nisu cvjetali iako su imali lišća i lijepo izgledali. Dobila sam odgovor da su vjerovatno preduboko posađeni. Sad prije snijega vidjela sam oko njega rupice kao od krtice ili sl, nadam se da su još živi u zemlji. Kako bi mogla znati da li su zeljasti ili drvenasti, kako se vidi razlika i koja je razlika uopće  između ta dvije vrste?

Petit ima dosta razlika u ove dvije vrste..Zeljasti ima zelene izdanke koji na jesen uvenu da bi u proljeće izniknuli iz korijena. Grmoliki božuri imaju drvenaste izdanke koji na jesen samo odbace lišće.Ja imam obje vrste i jako su mi drage biljke.Zeljasti tek polako izviruju iz zemlje,dok se na drvenastim već formira lisni pup..Drvenasti cvjetaju prije zeljasti..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
IvanOs View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao
3. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje IvanOs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2013 u 18:01
Nadam se da će ove godine ipak preživjeti ovaj snijeg. Prošle godine svi pupovi koji su se raširili bili su se smrzli i ostalo je samo par sitnih cvjetova. Ovo toplo vrijeme koje je bilo uništiti će trud mnogim ljubiteljima cvijeća.

Bolje biciklom u ribolov nego mercedesom na posao.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 07:03
IvanOs jesi li probao zakorijeniti ovaj božur reznicama?Moji svi su zeljasti pa me baš zanima.
Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 13:53
Alisa, hvala na informacijama.  Moj je znači zeljasti jer u proljeće niče izvirujući iz zemlje. Jos samo da i procvjeta jer mu lagano vrijeme ističe pa mu je vrijeme da se uozbiljismile187
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 14:33
Moj drvenasti je pun pupoljaka veličine oraha, a zeljasti već izviruje
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 14:56
ja neman božur...kažu da je bilo u olodinama ali ga nisan uvatila.....
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 08:13
11111 pogledaj u Baumaxu imali su roza ...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 23:38
...danas..

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 00:24
Kod mene božuri ca. 1cm visoki(nije šala, tek im se nazire lišće), a kod tebe već uveliko pupaju.
Bježiš mi otprilike 2-3 mjeseca
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 00:40
Nije baš takoLOL ovo je drvenasti božur, onaj drugi je malo,samo malo veći od tvogTongue

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 10:52
U pravu si Bebolina, na to nisam mislila   
U svakom slučaju mi bježiš
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 17:10
Bebolina krasni su, mislim da su za mrvicu napredniji od mojih, no to je tu negdje. Jedva čekam da procvjeta ovaj drvenasti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 22:41
Ivan os tvoj je stvarno predivansmile71 ,Bebolina jeli i tvoj takav stavi fotkice kada procvate da se divimo
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 23:52
@blue skyHug i moj je kao ivanov samo puno manji. Trebao bi procvasti kroz dan ili dva, samo što ja neću biti doma da ga fotnem. Kad se krajem tjedna vratim, obavezno vam ga pokažemWink
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 00:58
Ovo znači mali, mali, tek provirio , a vama već cvjeta

Na vrh
agava1504 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje agava1504 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 06:42
moon, jel to mahovina oko božura...jel ju tako ostavljaš, ili ne?..inače kod mene se širi ko luda...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:06
...danasApprove

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:14
agava1504..ostavljam ju, meni se sviđa
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 21:36
beby krasni su.moji imaju male pupove.ipak je kod tebe morska klima.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.