Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 38> |
Korisnik | ||
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
vadiš je iz zemlje u fazi pred mirovanje te se treba dobro prikratiti ,, kad krene na proljeće nećeš osjetiti da si je skratila
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
*lady750* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
|
jedno pitanje, da li bi se pasiflora mogla nekako posaditi u zemlju ili u pitare uz ogradu, pa da cini kao zivu ogradu. oko dvorista je improvizirana ograda sa armaturnom zicom. brsljan mi se nije primio, ali kad sam ovo vidila, htjela bi s njom pokusati?
znaci na par mjesta je posaditi pa da se plete oko zice i raste?? jel bi islo to kako? |
||
Freedom is just another word for nothing left to lose...
|
||
![]() |
||
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
|
lady , išlo bi tako,potpora joj veoma odgovara samo problem je gdje si smještena ,, ako si na kontinentu ne bi bilo šanse jer smrzava oko -7
|
||
![]() |
||
*lady750* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
|
hm... u Kninu bi bila posađena...
a temp ide u -10 negdje. ima sanse joj kako korijen zaštiti ili nešto? Jel ima njeno sjeme za kupiti ili moram naćći negdje od nekog sadnicu? |
||
Freedom is just another word for nothing left to lose...
|
||
![]() |
||
boakill ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
|
pozdrav svima..meni je ovo predivna biljka,a tek cvijetovi
![]() pa bih ovim putem pitala ima li ovdje netko ko bi bio voljan poklonit reznice ili sjeme možda? imam caerulea-u,ali bih rado i koju drugu.. |
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Negdje sam pročitala da pasijanflora ima veću šansu za preživjeti ako je prvu godinu posudi, dok ne ojača, pa tek onda u vrt s njom.
Negdje piše da može u zonu 6, ovisno o vrsti ne može svaka , a zona 6 je do - 23 stepena. Moja je bila 1-2 godine u posudi i posađena prošlo proljeće u Gorskom Kotar.Masa toga mi je jedva živo ili nikako, ali ona nalistala. Preživjela je i kod mojih roditelja u centralnoj Bosni. I kod mojih roditelja i na mom teenu je posađena blizu betonskog pločnika gdje se korijen mogo podvući ispod. Ali ona ne tjera iz zemlje nego je jedna od tri lijane živa. Vjerojatno nikad neće procvjetati zbog nepovoljne klime, ali bitno je da je živa. Inače kod mene mnoge biljke dožive 2 godine i onda uginu, slabe iz godinu u godinu zbog teških zima. Valjda Pasianflora neće tako završiti ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
super da si prenijela ovo svoje iskustvo, ja sam baš neki dan kupila jednu i za početak odlučila držati ju u tegli i motati oko balkona. iskustva su me malo zbunila, ali očito je da ima puno i u tome na koje se mjesto biljka smjesti, hvala na tvojim savjetima.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Nema na čemu
![]() Zaboravila sam napisati da je uvijek na punom suncu, jedino kad je bila u tegli korjen je bio u zasjeni a gornji dio opet na suncu. |
||
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
hvala šmrcko, znam da mora imati puno sunca, tako sam ju i smjestila, drapačina cijeli dan.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
treba li pasifloru u posudi jače zalijevati ili ne..bojim se da je ne uništim s previše vode
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
sijala passiflore konacno, drugu turu zapravo prvo sam samo edulis i incarnatu (za sad izasla jedna edulis,aj bar nes..).
stavila sam coccineu, ligularis, quadrangularis, seemanii i alatu. sad drzanje figa da se koja pojavi ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
Pa Mari prati koliko ti je zemlja vlažna prstom (to pali kod savke biljke), s obzirom da je mediteranska biljka vjerojatno ne voli plivati u vodi. Nek ti sama biljka kaže ![]() |
||
|
||
![]() |
||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
|
Ja imam 4 različite passiflore i moje iskustvo s njima jest da su one jako žedne biljke ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
|
...ja sam tek nedavno postala vlasnik jedne (caerulee), i zanima me kako će podnijeti zimsku buru, u Rijeci sam i na burnoj strani... o tome nisam razmišljala kada sam je smjestila uz balkonsku ogradu... raste k'o luda - na oko...nevjerovatna biljčica...
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
smrcko, ivna, hvala na savjetima..cijelu zimu mlada pasiflora mi je u posudi bila ok, sad se povremno nekako čudno drži, bojim se da joj nešta ne paše
|
||
![]() |
||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
|
Mari, ja ti mogu reći svoje iskustvo.Preko zime ih držim u podrumu, jednom, dvaput zalijevam , ošišana do kraja
![]() Ovo je slika od prošle godine da stekneš dojam kako izgleda nakon takvog tretmana ![]() ![]() ![]() ulazi u kuću kroz prozor ![]() ![]() |
||
![]() |
||
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Ovo je moja nova dugoželjena pasiflora. Puna je pupova. Da li netko zna da li joj listovi trebaju biti ovako zavrnuti. Držim ju na terasi u posudi na otvorenom. Za sada mi se čini sve OK samo me malo zabrinjava to kovrčanje listova.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
||
![]() |
||
|
karmen prekrasna je, nova je zar ne? možda joj je teglica ipak malo premalena.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Belice, hvala presadit ću je u veću posudu.
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Ja sam u Rovinju i imam je posađenu na sjevernoj strani, na gadnim udarima bure i ne buni se. Jesenas sam je pošteno prikratila, ma očerupala je do bola, a sad je bujna, puno bujnija nego što je ikad bila.
Sretno s tom ljepoticom
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2324252627 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |