Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
Emilly
Odrastao grm
Status: Offline
Bodovi: 1664
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:32 |
U Stupniku  Pređem prek polja i eto me u mbm-u  Drugi put kad budete išle, svakako se javite! Evo da vam pokažem vande, išla sam ih brzo sliknuti Ova je kupljena čim su stigle
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:14 |
heh kad imaš di izolirat :D Emilly di ti živiš onda u lučkom ili?
Predivna je Emilly orhidejica :)
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
Bodovi: 3658
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:06 |
Preventiva prije svega...pohvalno
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:04 |
Ma ima tu i raznih nametnika koje ne zamjetiš odmah. Najbolje je nove staviti u izolaciju neko vrijeme, barem se tako kod mene pokazalo
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:02 |
Dobro na te bolesne nisam ni mislila  Išla bi spašavat one kojima je korjenje suho,one žedne ili sl.Bolesne ne dolazi u obzir uzimati jer se tako najbolje šire bolesti i onda kad misliš da spavaš zapravo uništavaš i one doma
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:59 |
 Nije uvijek tako, u početku je bilo više žrtava. Znala sam i bolesnu donjet, pa zaraziti ostale... Sad malo više pazim kad uzimam te na sniženju
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:52 |
Naravno  Još pogotovo ako i one osjete da ih spašavaš,bit će ti zahvalne čitav život.Ja vjerujem u takve stvari.To su živa bića i sigurno da trebaju našu pomoć i brigu. Emilly,ja vjerujem da je u tvojim rukama njihov spas
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:49 |
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:47 |
Tea napisao:
Emilly,ja sam bila u mbm-u Lučko nisam Bog zna kaj oduševljena ponudom i brigom za biljke dok su tamo.Možda se ti nećeš razočarat ali ja tamo nisam našla sve što sam tražila
|
Ja sam često tamo jer mi je blizu, tako da uvijek na nešto naletim. Uglavnom kupim orhideje koje su tek stigle, jer se tad još dobro drže, inače ih uglavnom unište. Baš ću poslikati vande! Jednu sam kupila odmah, a drugu na sniženju. Ne mogu vjerovati da ih tako brzo dovedu u tako loše stanje  Za ovu drugu još uvijek nisam sigurna hoće li biti išta od nje, ali je bila 20 kn... Isplati se pokušati
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 10:50 |
i ja sam bila u mbm lučko ali davno i isto mi se ne sviđa uopće se ne brinu az to cvijeće...
neznam ako se već tim baviš ne kužim majke mi...
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 09:41 |
Budemo vidli čega bude
|
|
 |
Gordana102
Već proklijao
Bodovi: 244
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 09:33 |
I ja kupujem samo Compo san koru za orhideje,,,,meni je ona najbilja....5l oko 35kn kako kada.kad god idem u Osij.. uvjek si kupim da imam u rezervi..u Baumaxu.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 09:19 |
jagoda,upravo zato sam se ja i dvoumila dali uzeti jednu tu siroticu za 20kn pa pokušati nešto s njom.Ne razumijem zašto tako postupaju s njima.Jadne biljčice  Očito im se ne sviđa radno mjesto  Baš sam zainteresirana za te teglice,budem i njih išla potražiti sad skoro.Samo radim popis stvari što mi sve treba  Emilly,ja sam bila u mbm-u Lučko nisam Bog zna kaj oduševljena ponudom i brigom za biljke dok su tamo.Možda se ti nećeš razočarat ali ja tamo nisam našla sve što sam tražila
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 08:41 |
Na žalost, na taj supstrat nisam nikad naišla  Ovaj ima koru, stiropor i ono sitno što uglavnom pobacam. Lurija je sa svakom vrećom, nekad dobim puno kore, nekad malo  U koji vi mbm idete? U mom su phalovi bili 15 kn jučer
|
 |
jagoda
Cvjetni guru
Bodovi: 5241
|
Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 00:18 |
Nisam duže bila ovdje pa mi je trebalo dosta vremena da prelistam i pogledam što ima novoga. Bebi i Emily pisala sam o vazama za dejice koje sam kupila u Kauflandu.Vrlo su zgodne u raznim bojama i nisu skupe , mislim 8 kn. Bebi mislim da je ona tvoja takva.
Marti plave sam ja danas vidijela u MBM-u . Hana čestitke za novitete  Tea ja sam danas kupila jedan bijeli phal za 20kn. Izabrala sam najbolje što je bilo, ali neki su im u jako lošem stanju da ne vrijede ni toliko. Nisu samo orhideje u lošem stanju. Poludila sam kad sam vidijela da su nekih desetak adeniuma ostavili vani i oni su doslovno za baciti. Suhi su, listovi su otpali a cijena je bila cca 85kn.
|
sutra je novi dan
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 22:42 |
E i meni ovo od Stendera zvuči dobro,čak odlično  Budem pogledala za jedno i drugo..hvala curke na savjetu
|
|
 |
bebolina
Cvjetni guru
Bodovi: 12672
|
Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 22:37 |
Compo sana nisam probala, kod mene toga nema, ali ću je prvom prilikom potražiti. Ja sam sasvim zadovoljna sa supstratom za dejice od Stendera. To je čista mješavina kore i mahovine u kojoj nema ni trunka zemlje
|
 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 22:34 |
Ok ići ću uskoro u neki vrtni centar pa ću pogledati ali mislim da će mi orhideja pričekati presađivanje.Za sada mi jedino hitno treba prihrana..
|
|
 |
Emilly
Odrastao grm
|
Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 22:25 |
Mislim da se zove compo sana, nisam baš sigurna. Totalno sam zablokirana zadnjih par dana
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 20:20 |
Tnx..budem pričekala s njim
|
|