Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 243>
Korisnik
Poruka
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 10:18
Vidim da su počeli svrbiti prstići,Trišasmile187
U stvari sam htjela reći ono šta je silvek već rekla.Sad nemam kaj pa ću te samo pohvaliti i smile79ti poslati.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2009 u 17:51
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

To je stari trik moje bake dok sije papriku i paradajz, posude drži pokrivene najlonom kraj peći sve dok ne počne nicati, tako prije i bolje nikne, čim sjeme nikne miče se folija i stavlja na prozor gdje je dosta svjetle da se biljke ne izduže.Smile

Baš mi je drago da je to radila i tvoja baka, pa da one su naravno znale kako malo pomoći prirodi, nisam za to da se prirodi prkosi, ali mala pomoć, što uključuje savjet tebe i tvoje bake, svakako mi je dobro došla.
Probat ću jos s nekim cvijećem na isti način.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 21:49

roza pampasica je novi stanovnik mog dvorišta
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 21:51
eukaliptus veće i oleandar manje, također su doputovali iz Splita

RIJEKA

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 22:28
Trisa,iza tvoja dva nova cvijeta vidi se i staklenik.. ..jesi li zadovoljna s njim? A    za prinove !!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 09:21
Zadovoljna sam, ali nije za velike temperature u minusu, no biti će super za sukulente i kaktuse kad je jako puno kiše da ih zaštitim, a kad je sunce izvadim najlon i lijepa je polica.

RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 09:38
ura...vec stigle nove biljke
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 09:59

Vidim da si već po ovoj kiši uspjela osigurati stan za pampasicu!

Prekrasan ti je eukaliptus!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 13:52
zgodno će izgledati pampasica sa kamenim rubom,odlična ideja Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 09:55
Prekrasne biljkice,Triša a posebno eukaliptussmile71Ja se nadam da će moj prebroditi ovu hladnoću,vani je posađen a ove zime je dosta hladnoConfused
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 13:48
Danas sam malo čistila po dvorištu, a kad se sakrilo sunce odlučila sam prošetati do rasadnika i narvno da se nisam vratila praznih ruku nego sam kući donijela
tri preslatke mini ružice, jako male po 10 kn, valjda će se održati ako ih budem njegovala kako treba.

Evo još dvije biljke, koje sam stavila na prepoznavanje:

Toliko o obećanju koje sam dala samoj sebi da neću kupovati ništa novo, ali čula sam da je to super lijek protiv depresije - kupiš si cvijet i svijetu pokažešsmile52a sam uživašsmile96
RIJEKA

Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 14:00
To je bolje nego plačati dopunsko osiguranje.
Kupiš si cvijetić i osječaš se puno zdravije
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 20:25
Vau, ona travica ili kaj god da jest izgleda fenomenalno!
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 21:55
Stvarno koja dobra travica.Ma nisam bila još u tom novo-starom centru sve iz straha da ne poludim i pokupujem toga puno.Vidim da se i ti baš nešto ne kontroliraš previše.smile127
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 22:08
Da je meni jedan takav centar... Bravo Triša svatko ima neki svoj užitak. Izbor je super.
život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 22:08
Ma je to je prava zaraza, nije taj vrtni centar   bog zna što, ali kako do sada nismo imali ništa ima dosta toga. Najgore je što cure koje tamo rade nemaju pojma o bilju, a to me malo ljuti, ali to je naša stvarnost.
RIJEKA

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 22:39
Trisa,ma nije to samo problem u Hrvatskoj..nazalost i ja ovdje vise puta u cvjecarama kazem Ime cvijeta i sta treba s njim..jer one "nemogu" da se sjete , ma daj,suplja prica...!! Svaka cast za izbor..ah ja,ova treca biljka je Crassula portulacea...imam je i ja,hahahaha,da ti gdje ne viris kroz prozor..hahahaha!!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 09:11
Čekaj malo, ti i ja smo stalno na istoj valnoj dužini, što god ja kupim ti već imaš, ma gledam ti kroz ključaonicu i odaberem nešto što mi se sviđa.

Još malo dok te stignem pa ćemo imati zajedničku temu.

E sad Brbe mi je napisao da je ovo krasula odditi (ili Gollum je još zovu), a ti kažeš da je portulacea. Molim te da mi to razjasniš jer mi je to jako važno, kako si radim alubum biljaka koje imam i printam slike istih, voljela bi da su nazivi točni.smile143
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 10:19
vec sam se unervozila,sad bi vec pocela kupovati,ali znam da je jos rano,ali jedva cekam.
ruze ce se primiti,ne brini.i ja imam onakvu roze.
posebnomi se svidja biljka na drugoj slici,luda skroz,i bas bi volela znati tacan naziv
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2009 u 12:44
No sada znam što sam kupila
Prva biljka, koja se vidim i vama sviđa, ja sam joj nadjenula ime "šašavica" jer ona je nekakav "šaš", ali zove se  SCIRPUS CERNUUS - našla sam je na netu i baš je prepoznatljiva.
Druga biljka je KRASULA ODDITI (ili krasula gollem) kaže Brbe, a Dzomba kaže da je to KRASULA PORTULACEA - e sada sam ih zamolila da "se dogovore" i jave mi koja je.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.