Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 245246247248249 407> |
Korisnik | |
Wanessa
Pustio korijenje Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon,hvala ti od srca, izgleda sam se " navukla" na adenijume,ali zaista vrede svaku paru! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Wanessa
Pustio korijenje Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona, hvala i tebi od srca,nadam se da ce i tebe tvoj adenijum obradovati uskoro cvetom! |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jaooooo, pa ko će dočekati taj početak vegetacije ? Vi na moru s tim nemate frke, a mi kontinentalci ima da rogove dobijemo do tada, A prsti svrbe za ovako nečim .
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje recnula - neke napola, neke za trećinu, a nekima sam samo vrškove skinula. Reznice sam piknula u supstrat, pa ako se zakorijene, bit će ih ohohoo...
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U gornjem sam vam postu natipkala zašto ih ne rezuckam, ali moram s vama podijeliti neka iskustva i neke prošle događaje po pitanju reznica mojih adeniuma. Kako sam ovdje stavljala slike mojih buca, isto sam ih tako stavila na društvenoj mreži, i gle čuda, javilo se jako puno ljudi iz cijele europe s zahtjevima za reznicama od samo nekoliko cm. Kako sam ih vama dragi adeniojupci obećala, samo sam nekoliko reznica ponudila na aukcijama e-Bay-a na rok od samo tjedan dana. Nisam pratila tijek aukcije, zaista sam samo bacila kost, ali kad je aukcija završila pogledala sam stanje računa i ostala bez komentara na cijenu koju sam tamo postigla.
Nemam namjeru bavit se komercijalno s tim, ovo je samo moj hoby te će tako i ostati, a sve one ponude koje sam ovdje dala a tiću se reznica za kalemljenje, iza tih svojih obećanja stojim.
Zato dragi moji adenioljupci, kad malo zatopli i steknu se idealni uvijeti za cijepljenje vaših beba, slobodno mi se javite u privatnoj poruci i imate reznice!
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
dado.slavnija
Već proklijao Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kada su bili malo veći
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opa! Bravo, Dado!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado, pa kod tebe je rasadnik u pravom smislu riječi
|
|
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
industrijski nasadi :) kad neće tajlanđani neka budu naši
Imam pitanje za znalce - da li je tko osim wolfsbane isprobao borovu koru kao supstrat? Dobio sam pet litara nefarbane crnogorične kore pa me zanima što je najbolje učiniti s tim? Pomiješati sa malo komposta i perlita ili nešto drugo? Da li je ok sad presaditi jednogodišnju biljku ili da čekam proljeće? Znam da ste presađivali mnogi u ovo doba, ali kakvi su rezultati? |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado.slavnija ...koliko ih je, preslatki su
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo bi zbilja krasno da se javi wolfsbane i da nam prenese svoja iskustva sa borovom korom kao supstratom, kakva god bila pozitivna ili negativna. |
|
dado.slavnija
Već proklijao Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Netko je pitao koliko ih je, ima negdje oko 160 komada ako se ne varam, nije na slikama sve. Nešto sam poslikao još ali vikendi su mi skroz bukirani, puno toga bi htio napraviti pa mi malo vremena nedostaje :)
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado.slavnija 160 koma?
Poslikaj nam ostale Moji još spavaju zimski san, osim jednoga na kojeg je slučajno nešto palo, potrgalo mu par listića i onaj na vrhu i eno ga počeo se budit, tjera novi listić. Možda bi svakom trebalo malo čepnut listić. |
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja se odlučio i napravio sam supstrat s borovom korom, našao sam na više mjesta ovu smjesu: 1/4 borova kora, 1/4 perlit, 1/4 kvarcni pijesak i 1/4 "zemlje za kaktuse" - opet nekakva mješavina komposta treseta i nekakvih glinenih kuglica. Presadio sam prošlogodišnji sijanac u tu mješavinu i usput ga podigao nekih 3-4 cm i odrezao korjenčiće. Danas, tri dana nakon presađivanja dodao sam vodu. Proletila je kroz teglu ko metak
Na proljeće se reže glavna grana, već čeka njih 6 da ju zamjene, neka se raširi. Sijanac se zasad ne žali nimalo, danas idu i mali sijanci obesuma u tu smjesu. |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@mememe, fino si skockao tog ljepotana. Zašto ne bi probao cijepiti tog malca već kad ga kratiš za glavu?
|
|
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zbog ovih bočnih grančica. Kad odrežem glavnu granu onda će se nadam se udebljati i te grane se razrasti i raširiti. Imam jednog drugog koji se dosta izdužio i nema bočnih grana, njega sam isto mislio skratiti, na njega bi se moglo cjepiti.
|
|
Odgovori | Stranica <1 245246247248249 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |