Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 33> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ovo je slika jedne moje sugrađanke koju je jučer postala na fejsu, a fotkala se pored bezbroj dendrobiuma u orchid parku Kuala Lumpura.
Klima je takva da biljke cvatu tijekom cijele godine, za razliku od nas koji da bi im se veselili ugrađujemo dio sebe i veliki dio svog vremena i životnog prostora.
Muka mi je kad pomislim da sam i ja trebala biti na tom dalekom putovanju
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kikachu ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
pozz ekipi da da ,20 kuna,nis za ovako prekrasnu biljku,mi smo uzeli 3 komada,steta da propadnu. isto se nadamo plavom cvijetu!!!!!!!!!!!! heheheh ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
kikachu frendica mi rekla da su bile bijele,roze i naranđaste..ona danas uzela 6 kom..jedna ide meni i ja bi rado da je plava (jer bijelu i rozu trenutno imam)
![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Mihi-ma gdje ste to kupile?Nema šanse da ih ja ovdje kupim
![]() ![]() Oči su mi ispale,tek sad vidim sa su kupljene u MBM ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina....woow, koje krasne dejice....bit će treća sreća
curke...kako dobar i jeftin ulov, ma gdje ćeš bolje
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
Evo još nekoliko ljepotica koje tenutno cvatu..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
Pratim već mjesec dana ovu temu i samo vam želim reći da imate super orhideje. Počeo sa se baviti Phalovima prije tri mjeseca (vrt mi je u stanju mirovanja do proljeća pa sam morao naći drugu zanimaciju). Kako su sva moja četiri Phala stali sa cvatnjom stavio sam ih u svoju spavaću sobu koja se ne grije i prskam ih sa DRIN-om svakih deset dana. Sad se već vidi pomak jer su počeli sa novim izbojima na stapkama (još se ne vidi dali su keikiji ili nove cvjetne stapke). Zanima me dali je itko od Vas imao vidljive rezultate sa DRIN-om i nakon kojeg vremena.
![]() |
|
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Vidim često spominjete DRIN može ukrasto tko reći što je to?
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
Arim, ovdje piše o DRIN-u
|
|
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
|
|
![]() |
|
@Mihi, prekrasne su ti deje, pogotovo ona roza s druge i treće fotke
![]() @Ante3009, rezultati su vidljivi već nakon kratkog vremena, deje jednostavno s Drinom luduju
![]() @arim, imamo temu o Drin-u ovdje
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Amaryllis ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 11 |
ljudi imam jedno pitanje..imam phaleonopsis,i na netu sam pročitala da cvijetnu stapku nakon cvatnje odrežem na 3. zglobu i to sam napravila e sad već 2 mj ne vidim nikakav napredak niti bilo kakve promjene,pitam se jesam li možda pogrješila s tim rezanjem budući da sam vidjela na nekim fotkama da imaju po dvije dodatne grane na cvijetnim stapkama
|
|
![]() |
|
@Amariyllis, tu ćeš naći različita iskustva u svezi rezickanjacvjetnih stapki, ali kako god napraviš deja će se probuditi i nastaviti s cvatnjom na istoj stapci.
Ja sam ih isto kao i ti rezala, ali kad sam vidla deje kod moje drage kćeri, kojoj je momentalno cvijeće zadnja rupa na svirali
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Amaryllis ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 18 Siječanj 2013 Status: Offline Bodovi: 11 |
misliš da će potjerati pupove iz iste stapke? Pitam zato što je tamo pisalo da će rezanje potaknuti rast nove stapke..btw..hvala na pomoći
|
|
![]() |
|
![]() Evo, išla sam ti fotkat jednu moju deju da se uvijeriš.
Imala je dvije cvjetne stapke koje kad su ocvale nisam rezala. Kako su im se vrhovi sušili, rezuckala sam. Jedna je samo nastavila sušiti, dok je druga na staroj stapki izbacila novu cvjetnu granu.
Klikni 2x na fotku da bolje vidiš kako je spaljena
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
u šta si to posadila orhideju,pitam zbog toga jer nemogu nigdje kupiti prozirne tegle,ovo mi se čini dobra ideja
![]() |
|
![]() |
|
Potpisujem Bebolinu i ja imam takvo iskustvo.
|
|
![]() |
|
to je testni primjerak :) u staklenoj vazi je u kojoj sam dobila vandu..korijenje raste ko ludo i već je na dnu tak da nije baš prektično..rijeđe zalijevam nego u teglama i ta deja je jednostavno živnula u toj vazi..a bila za krepati..malo korijenja i vječito obješenih listova i od kad je u staklu listovi se digli i potjerala grančicu..ispočetka je stalno bilo vode u vazi i substrat je sam vukel kolko mu je trebalo..ali sad kad je korijenje do dna nažalost više nemre biti tak..ali deji paše i lijepo izgleda :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |