Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 29> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Molim pomoć u identifikaciji dvije aloe. Mislim da bi prva mogla biti aloe barbadensis, a za drugu nemam pojma. Di god sam gledala nijedna mi ne izgleda kao ta moja.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Prva je sigurno aloa barbadensis!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
BettyJean, na obje slike su - aloe barbadensis miller
|
|
![]() |
|
BettyJean ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Aaaa super!!
![]() Al meni ta druga uopće ne izgleda ko prva. Prva je skroz debelih mesnatih listova, a ova druga tanjih i širih. Hahaha znači dovukla sam doma nešto što sam već imala :D Jel razlika zbog starosti biljke ili klime možda? Ta druga je s otoka, a prva s kopna hehe. Dobila sam od jednog čovjeka koji se bavi ljekovitim pripravcima list aloe arborescens pa je pokušavam uzgojiti..al ne znam baš da će mi uspjeti :D Dao mi i ogroman list aloe barbadensis...uff koliko još svoje moram njegovati da dođu do njegovih :) |
|
![]() |
|
BettyJean, slika mojih velikih aloa pri vrhu stranice je ista vrsta kao i tvoja. Znači da se razlikuju mladice od starijih biljaka. Mlađe imaju i te šare, Normalno i list se razlikuje. Kod tvojih (ove što imaš već i ovu što si dobila) razlika je i u izloženosti suncu, njezi. Tvoje mldice nisu bile na pogodnom mjestu za aloe pa si ti tako žućkaste, treba ih malo zaštititi od najjačeg sunca i gotovo zaboraviti na zalijevanje.
U mom postu iznad imaš i aloe arborescens (više njih posađenih zajedno. Nisam se nadala tako brzom rastu, bile su početkom godine potpuno mići pelceri, Tako da sam baš zadovoljna. |
|
![]() |
|
Da, bile su zaštićene od sunca, al su tada kad sam slikala bile previše zalijevane. Baš su lijepe tvoje...nadam se da će moje tako napredovati :) Hvala na pomoći :)
|
|
![]() |
|
Pharia ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
I ja imam alou barbadensis miller ali joj se nešto događa. Kod mene je već treću godinu a dobila sam je kao malu.Prošlo ljeto je dala mnogo malih aloa a ovo ljeto niti jednu.Ali najveći mi je problem što izgleda kao tužna vrba, tj što joj večina listova, osim tri srednja, imaju tendenciju savijanja prema dole a ne rasta u visinu.Zanima me što bi moglo biti uzrok. Ovo ljeto je boravila vani, ispod odrine, isto kao i prethodno. Tako je zaštitim od sunca jer inače odmah izgori. A zimi je u stanu.Molim za savjet. LP
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Preko ljeta
aloe vera najbolje raste u svijetloj sjeni – znači jako difuzno svijetlo. No preko
jeseni i zime u našim uvjetima moraš sa njome na što više sunca. Pišeš da ju
držiš u stanu. Ako je u stanu mora biti na
prozorskoj polici. 30 cm od prozora je još dozvoljeno, više od toga nije. A zašto savija lišće? Možda ju držiš na toplom. Krenula je u vegetaciju bez dovoljno sunca i vode. Stavi ti nju na južnu prozorsku policu i zalij ako je supstrat suh. Ako otpočetka malo pocrveni ništa strašno. Glavno da "ozdravi" i krene sa pravilnom vegetacijom.
|
|
![]() |
|
Pharia ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Evo, ovo je slika te jadne aloe.Ona je od proljeća več takva i ja sam mislila da će se oporaviti ovo ljeto, ali očito nije. Kad je ovakvu gledam najradije bi je nalila vode.Uvijek mi se čini da je žedna a u suptratu je od 1/3 pjeska,1/3 vrtne zemlje i 1/3 gnojiva od kalifornijskih glista.I nalazi se uz južna vrata, znači zomi ima dovoljno sunca.
http://shack.com/i/f7sa4uj - ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Još uvijek mislim da je premalo sunca glavni razlog zbog čega ima polegnuto
lišće. A i lišče je previše uvinuto. Ja bi sa njom čisto do stakla da dobi čim
više sunca i dobro zalio. Ako ju držiš na toplom ona je u vegetaciji bez obzira što ju ti ne zalijevaš. Aloe crpi samu sebe i lišče se uvija. Ako
nemaš dovoljno sunca bolje da ju preko zime držiš na hladnom 10 ± 5 C i ne
zalijevaš. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
To što si
napisala je kontradiktorno. Ako miruje znači da nije u vegetaciji. A bez
vegetacije uzrokovane suncem nema
oporavka. Najbolji položaj za tvoju aloe ovakvu kakva je
sada je položaj neposredno iza stakla na južnoj strani. Recimo da je aloe
najviše 30 cm udaljena od stakla na južnoj strani kuće/stana. |
|
![]() |
|
Hvala na savjetu. Evo sam je odnjela na kat na kojem nitko ne živi, pa se i ne grije i stavila je uz južnu staklenu stijenku pa se javim ako prezimi.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
O pa moj kasni, lane je cvao ranije, pogledaj 18-tu stranicu.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Ma i moja je lani cvijetala ranije ali to sam mislila da je od hormona jer je tu godinu i kupljena a znaš što rade radi "nigzozemska" hormona ko u priči, ovo joj je zapravo prva sezona bez tih pripravaka
|
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Moja nova Gasteraloe cv."Green ghost" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |