Kala - Calla - Zantedeschia |
Odgovori | Stranica <1 2223242526 35> |
Korisnik | |
jankić
Upravo klijam Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ove s gomoljima miruju,a bijele su s korjenjem i inače mi cvatu otprilike u svibnju.Mislila sam da ako budu na umjereno toplom potaknem cvatnju još koji put.
|
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dado.slavnija
Već proklijao Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozzz svima. Imam nekoliko biljaka iste vrste, međutim prošle godine nisu nii cvjetale a razlog je vjerojatno- loše prezimljavanje- izdivljale, jako si izdužile što ih je iscrpilo. Da li ima tko za prodaju, poklonit, bilo šta par gomolja?
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovakve poruke idu u oglase, pogledaj ovdje (klik)
molim pridržavati se toga
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
sunceeee
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado.slavnija- ako gomolje nisi stavio na hladno i tamno, još uvijek stigneš, ako nemaš mjesta u kući možeš ih staviti u frižider ( tamo na dno u onu posudu za voće... ).
Pustiš ih tako bar 4 tjedna, i onda ih posadiš- one ti vole dobru zemlju, ja im stavljam stajski zreli gnoj. U teglama su mi preko ljeta. Moraju cvasti. Vole polusjenu i umjereno zalijevanje ( da ti gomolj ne strune ).
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upravo to se meni desilo,nisam imala prostora i stavila sam kalu u garazu,izduzila mi se,cak mi i cvjeta ali listovi su izduzeni..sta da uradim s njom sad ? |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamenjar, ja bi ju sad pustila tako kako je, a na proljeće kad ju izneseš van ( opet mora imati dosta svjetla ali ne cijeli dan sunce, najbolje je jutarnje sunce ili polusjena- tako da kroz krošnju neke biljke ili sl. dobiva stalno malo sunca ), onda će ti se listovi sami potrgati od vremenskih uvjeta pa ćeš ih ili pustiti da uvenu ili porezati.
Ako ti je zauzela već puno mjesta u tegli obavezno ju presadi u veću ili razdijeli na 2 dijela. Kale ti vole pognojenu zemlju- stajnjak, kompost, glistal.... Kad ti se listovi počnu zbog visine trgati, lomiti, nemoj očajavati, to je normalno, brzo će ona preko ljeta to nadoknaditi. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti sunce,uskoro cu je presaditi tj podijelit i van sa njom,bar se nadam ,dosta je vise garaze i njima a i meni trcanja da ih viidm...prolse godine mi je bila super ,al eto nisam imalala kamo sa njom i sad sta je tu je
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja kala posađena u vrt - cilu zimu cvita.....na lito da i ne govorim ....slike su na predhodnoj strani ..... pošto je zima -cvit traje misec dana i kako koji ode-dođe drugi
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje kale imaju gomolj |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar...a zašto ti svoju unosiš? Mislim da ju kao i 11111 možeš imati vani, a ako je u cvijetnjaku, samo ju malo skloniš u zavjetrinu i od kiše. Moje su kod mene u cvijetnjaku zaklonjene i prekrila sam ih onom bijelom paučinom.
|
|
goran44
Upravo klijam Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupio sam gomolj kale u MBM-u, htio bi je posaditi u teglu, a ne znam kad je najbolje vrijeme za sadnju kale. Pomoć!
|
|
jankić
Upravo klijam Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih sadila u proljeće dok su mogle biti vani(na kontinentu)i potjerale su lišće i to je sve.One koje imam iz kupljenih lukovica nisu mi cvale
|
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju kalu aktivirala prije 10 ak dana, zimu je provela na suhom i hladnom.
|
|
belica,zagreb
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoje još nisam posadila, ali uskoro hoću jer im treba vremena da potjeraju.
One traže pognojenu zemlju ( stajnjak, kompost.... ). |
|
|
|
goran44
Upravo klijam Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel je trebam staviti u užu (tijesnu) teglu ili širu)?
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Užu, vole stisnut korijen .
Ja svoju nisam presađivala nego sam samo zamijenila gornji sloj zemlje i stavila komposta. |
|
belica,zagreb
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve ovisi o tome kako je gomolj velik i koliko ih imaš. Ako je jedan stavi u manju teglu, na dubinu za 1 njezinu visinu. Pazi kako sadiš- da ju nebi naopako posadio , tamo gdje ti se vide "oči" to ti mora biti s gornje strane. Normalno zaliješ- ne previše, i pustiš, kad ti istjera van zemlje onda ju smjesti na svjetlo mjesto i umjerenu temperaturu. |
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo ajama, ove kale "u boji" puno su osjetljivije od običnih bijelih.
Pazi da ih ne zalijevaš previše- vole strunuti. |
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti posadit ću ih u posudu tako da će mi uvijek biti na oku
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Odgovori | Stranica <1 2223242526 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |