Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ruselija - Russelia equisetiformis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ruselija - Russelia equisetiformis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 30>
Korisnik
Poruka
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2013 u 19:38
Nema problema ,već mi je prigovarao da nevidi kroz prozor.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 13:00
...samo jedna mala napomena za sve kojima je ruselija smještena tako blizu prozorskih stakala...zimi je najhladnije samo staklo i uz njega...o tome nisam razmišljala ni ja  prošle zimeConfused...u veljači,  kada su bile one jake hladnoće,  staklo na mojem prozoru gdje sam držala obješenu ruseliju (poput kamelije),  se sa vanjske strane smrzlo, a hladnoća je oštetila veći dio biljke, odnosno sve grančice koje su bile naslonjene na staklo...zato, cure...opreza nikad dosta, iako se nadam da ove zime neće biti takvih hladnoćaSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 15:19
Ja svoju ruseliu držim svaku zimu na prozoru i nisam nikada imala problema,jer mi se staklo nikada ne smrzne.Ali ako se staklo smrzne naravno da to i biljke osjete.
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 11:11
moja je na prozoru,od kad sam je premjestila,kako mi je Kamelia rekla živnula jesmile213,
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 13:14
moja je na stepeništu i nije bog zna što.znači mora na prozor.ali mislim da ću ju prvo pošišati-bar dio
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2013 u 15:51
Moje su na prozoru u ne baš toplom, ali otkad su mi na oku lijepo rastu Smile

i druga

''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2013 u 20:16
odlično Ksan,još samo da dočeka proljeće da može van na sunce !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 15:24
Nešto si mislim: ako ruselija može preživjeti vani na moru, gledam kod Nine na Hvaru i kod Antonije u Dubrovniku, dakle trebale bi tako preživjeti i kod nas na kontinentu, s tim da ih spremimo negdje na hladnije, npr sa kaktusima, bez puno zalijevanja.
Ili da ih spremimo npr. kao i lantane?
Moja ruselija se nakon unošenja u kuću jedno vrijeme jako dobro držala, čak predobro, a onda je počela crniti i morala sam ju jako ošišati. Sad sam joj uskratila vodu, a razmišljam da ju iznesem van kod sukulenata, gdje mi tewmperatura ne pada jako nisko, oko 10 stupnjeva je.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 16:06
Da nastavim svoj monolog(reći ćete da sam munjena, al nema veze), zapravo sve biljke koje u morskim krajevima prezimljuju na otvorenom, uz eventualnu zaštitu od jakog vjetra i kiše, mi na kontinentu možemo držati u negrijanim prostorijama, tek toliko da se ne smtznu. I bez zalijevanja, možda tek toliko da prežive.
Što mislite ?
Konačno i te biljke trebaju neki odmor, pa tako i te ruselije, valjda ?
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 16:27
Da trebaju odmor,to je istina,ali kakav?Ja sam lani ubila ruseliju jer ju nisam previše zaljevala,ove zime mi se super drži,ali ne smijem joj uskratiti vodu.A zimovanje s kaktusima?Ja sam jednu zimu pospremila dipladeniju i bugenvilleu u podrum s muškatlama,obe su mi otišle.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 16:33
Moje su na početku bile na hladnom s malo svjetla i malo vode i počele su crniti, onda sam ih stavila hladno ali svjetlo mjesto i s redovitim zalijevanjem i sad su dobro vidi se da tjeraju, znači nikako im ne uskraćivati vodu Smile
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 16:49
Nisam mislila uskratiti im vodu, nego samo smanjiti. Ja mislim da sam ja svoju umalo ubila sa previše vode, bome sad nema više toliko, i prestala je crniti. Mislim da će preživjeti.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 18:21
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Prema g. Bojčiću, grane crne zbog previše zalijevanja i temperaturnog šoka kojega biljka tada doživi. To sam si zapisala kad sam čula na sajmu objašnjenja koja je davao.

Inače, čovjek je rekao da se u zimskom periodu biljke obaveznp unose u kuću i to na svijetlo i toplo mjesto gdje mogu čak i nadalje rasti i cvjetati ali u puno manjem obimu.

Zimu mogu provesti i u fazi mirovanja, ali onda se stavlja u hladniji prostor gdje je temperatura ok o 10°C i tako miruje do proljeća. Ukoliko ju čuvamo tako onda se mora čuvati gotovo suha, samo se ponekad sjetiti i malo ju zaliti da se ne zasuši potpuno.

Ovo ponavljam. To su upute uzgajivača ruselija, bugenvilija, tropskog hibiskusa....koji je iz Splita, i svake godine dolazi na sajmove cvijeća u našim gradovima. Vjerojatno čovjek zna kako treba sačuvati zimi ruseliju i to svoje znanje nesebično dijeli s ljubiteljima egzotičnog bilja.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 18:31
E Moon, sjećam se da si to vać pisala, i to mi je stalno u glavi. Da imam dvije ruselije, sad bih jednu odnijela među kaktuse. No sad mi je prestala dalje crniti, pa neka je tu gdje je sada.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2013 u 19:47
Ja moju malecku (dobila zapelcanu, hvala Anđelkad) držim na prozoru u negrijanom kupatilu , zalijem jednom tjedno i dalje raste. Iako kod mene nema tolikih minusa nemam je hrabrosti ostaviti vani, jedna mi je prije par godina propala na balkonu, a što se tiče Nine, ona je ipak na najsunčanijem otoku , nije bilo uzalud ono"ako pada kiša jedan pansion besplatan, a ako padne snijeg sedam dana besplatno", znam da je to bilo u socjalizmu ali i to nešto govori o klimi iako se i ona ovih godina promjenila.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 08:40
Ja svoju ostavila kod mame na čuvanju dok sam se selila i sva pocrnila.. Kaj sad? Bila je u kuhinji na frižideru par metara od prozora i vjerujem da ju je to ubilo. Nedovoljno svjetla! Svaka biljka tam rikne, al nemreš ti mojoj mami dokazat.. Da ju obrežem do zemlje, preselim i molim se da preživi? Neke grane su još "ne skroz crne"
Zagreb - zapad
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 10:40
moje su u vrtu u zemlji nepokrivene,zelene su ništa pocrnilo bojala sam se ipak ovih silnih kiša ali izgleda da im nije ništa naškodilo čak polako puštaju mlade listiće,kad sam svoju prvu imala u tegli i unesla ju u kuću na prezimljavanje pocrnila je i otišla u povijest šta sam napravila krivo nemam pojma ali eto ove vani su ok no ja sam ipak na moru 
Na vrh
ella16 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ella16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 14:50
joj meni je tak krivo
Zagreb - zapad
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 17:39
Originalno poslano od člana ella16 ella16 napisao:

Ja svoju ostavila kod mame na čuvanju dok sam se selila i sva pocrnila.. Kaj sad? Bila je u kuhinji na frižideru par metara od prozora i vjerujem da ju je to ubilo. Nedovoljno svjetla! Svaka biljka tam rikne, al nemreš ti mojoj mami dokazat.. Da ju obrežem do zemlje, preselim i molim se da preživi? Neke grane su još "ne skroz crne"

...oreži je i pazi na zalijevanje, nije pocrnila zato kaj je na frižideru, nije mama krivaEmbarrassed...pocrni i nama koji je držimo pored prozoraLOLConfused
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2013 u 22:44
I moja sva nikakva stalno je promatram i nadam se nezinom preživljavanju,na prozoru je u toploj prostoriji.Čitajući vaša iskustva kako bolje napreduje na malo hladnijem razmišljam da je prenesem?ILi ipak ako je do sada preživjela da je ostavim...?
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 30>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.