Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori | Stranica <1 2223242526 30> |
Korisnik | |
kamelia
Odrastao grm Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema problema ,već mi je prigovarao da nevidi kroz prozor.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...samo jedna mala napomena za sve kojima je ruselija smještena tako blizu prozorskih stakala...zimi je najhladnije samo staklo i uz njega...o tome nisam razmišljala ni ja prošle zime...u veljači, kada su bile one jake hladnoće, staklo na mojem prozoru gdje sam držala obješenu ruseliju (poput kamelije), se sa vanjske strane smrzlo, a hladnoća je oštetila veći dio biljke, odnosno sve grančice koje su bile naslonjene na staklo...zato, cure...opreza nikad dosta, iako se nadam da ove zime neće biti takvih hladnoća
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
kamelia
Odrastao grm Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoju ruseliu držim svaku zimu na prozoru i nisam nikada imala problema,jer mi se staklo nikada ne smrzne.Ali ako se staklo smrzne naravno da to i biljke osjete.
|
|
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je na prozoru,od kad sam je premjestila,kako mi je Kamelia rekla živnula je,
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je na stepeništu i nije bog zna što.znači mora na prozor.ali mislim da ću ju prvo pošišati-bar dio
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlično Ksan,još samo da dočeka proljeće da može van na sunce !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto si mislim: ako ruselija može preživjeti vani na moru, gledam kod Nine na Hvaru i kod Antonije u Dubrovniku, dakle trebale bi tako preživjeti i kod nas na kontinentu, s tim da ih spremimo negdje na hladnije, npr sa kaktusima, bez puno zalijevanja.
Ili da ih spremimo npr. kao i lantane? Moja ruselija se nakon unošenja u kuću jedno vrijeme jako dobro držala, čak predobro, a onda je počela crniti i morala sam ju jako ošišati. Sad sam joj uskratila vodu, a razmišljam da ju iznesem van kod sukulenata, gdje mi tewmperatura ne pada jako nisko, oko 10 stupnjeva je. |
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da nastavim svoj monolog(reći ćete da sam munjena, al nema veze), zapravo sve biljke koje u morskim krajevima prezimljuju na otvorenom, uz eventualnu zaštitu od jakog vjetra i kiše, mi na kontinentu možemo držati u negrijanim prostorijama, tek toliko da se ne smtznu. I bez zalijevanja, možda tek toliko da prežive.
Što mislite ? Konačno i te biljke trebaju neki odmor, pa tako i te ruselije, valjda ? |
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da trebaju odmor,to je istina,ali kakav?Ja sam lani ubila ruseliju jer ju nisam previše zaljevala,ove zime mi se super drži,ali ne smijem joj uskratiti vodu.A zimovanje s kaktusima?Ja sam jednu zimu pospremila dipladeniju i bugenvilleu u podrum s muškatlama,obe su mi otišle.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su na početku bile na hladnom s malo svjetla i malo vode i počele su crniti, onda sam ih stavila hladno ali svjetlo mjesto i s redovitim zalijevanjem i sad su dobro vidi se da tjeraju, znači nikako im ne uskraćivati vodu
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam mislila uskratiti im vodu, nego samo smanjiti. Ja mislim da sam ja svoju umalo ubila sa previše vode, bome sad nema više toliko, i prestala je crniti. Mislim da će preživjeti.
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E Moon, sjećam se da si to vać pisala, i to mi je stalno u glavi. Da imam dvije ruselije, sad bih jednu odnijela među kaktuse. No sad mi je prestala dalje crniti, pa neka je tu gdje je sada.
|
|
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moju malecku (dobila zapelcanu, hvala Anđelkad) držim na prozoru u negrijanom kupatilu , zalijem jednom tjedno i dalje raste. Iako kod mene nema tolikih minusa nemam je hrabrosti ostaviti vani, jedna mi je prije par godina propala na balkonu, a što se tiče Nine, ona je ipak na najsunčanijem otoku , nije bilo uzalud ono"ako pada kiša jedan pansion besplatan, a ako padne snijeg sedam dana besplatno", znam da je to bilo u socjalizmu ali i to nešto govori o klimi iako se i ona ovih godina promjenila.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
ella16
Nedavno posijan Pridružen: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoju ostavila kod mame na čuvanju dok sam se selila i sva pocrnila.. Kaj sad? Bila je u kuhinji na frižideru par metara od prozora i vjerujem da ju je to ubilo. Nedovoljno svjetla! Svaka biljka tam rikne, al nemreš ti mojoj mami dokazat.. Da ju obrežem do zemlje, preselim i molim se da preživi? Neke grane su još "ne skroz crne"
|
|
Zagreb - zapad
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje su u vrtu u zemlji nepokrivene,zelene su ništa pocrnilo bojala sam se ipak ovih silnih kiša ali izgleda da im nije ništa naškodilo čak polako puštaju mlade listiće,kad sam svoju prvu imala u tegli i unesla ju u kuću na prezimljavanje pocrnila je i otišla u povijest šta sam napravila krivo nemam pojma ali eto ove vani su ok no ja sam ipak na moru
|
|
ella16
Nedavno posijan Pridružen: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj meni je tak krivo
|
|
Zagreb - zapad
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...oreži je i pazi na zalijevanje, nije pocrnila zato kaj je na frižideru, nije mama kriva...pocrni i nama koji je držimo pored prozora |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja sva nikakva stalno je promatram i nadam se nezinom preživljavanju,na prozoru je u toploj prostoriji.Čitajući vaša iskustva kako bolje napreduje na malo hladnijem razmišljam da je prenesem?ILi ipak ako je do sada preživjela da je ostavim...?
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Odgovori | Stranica <1 2223242526 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |