Gioiaa-dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 39> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brzo će se tkm oporaviti, pa imate vremena za zajedničko sijanje. Vidim da kod tebe procvalo sve kao i kod mene na moru, ne možeš zakasnit i da hoćeš- Bravo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
znam da hoce
![]() ni danas nista od slika,net i dalje zeza. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
malo sam virila u statuin katalog...stvarno imaju dobar izbor
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
tacno kontesa,seme im je skupo,ali lukovice nisu skupe...u dilemi sam jer cu u subotu mozda na izlozbu cveca,i videcu sta cu tamo naci...posle cu odluciti sta da narucim kod njih
![]() napokon i ja nesto posejem,nisam preterala; -duplu ciniju -bidens ferulifolia -celosia plumosa -achillea f. zuta -nigella d.plava i crvena -slamno cvece -slajer beli -slajer roze e ako od ovog roze slajera nsto iznikne bit ce pravi uspeh,semenku sam jedva videla,a ima ih jakoooo malo i na kraju -seboj-cheiranthus cheiri sutra mi predstoji naci u sta cu ostalo posejati,nakupiti zemlje ![]() zaboravila sam i na margarete,da i njih sam posejala,na slici su predivne,a inace mi fali malo i belog cveca. toliko za danas ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Gioiaa, da slučajno ne zaboraviš fotoaparat dok ideš na izložbu
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opet sjetva
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tija to se ne sme desiti,nikako
![]() ![]() SilveK sto se tice prostora nije idealno,nekako sve naguram na balkon,koji je zatvoren,guzva je ali posluzi. Nedostaje mi zemlje,posuda,nisam danas stigla zbog drugih obaveza,cistila sam malo dvoriste,koje nikako da sredim.Pa sam mozgala kako poplociti jedan deo koji mi zadaje problem,cim padne kisa a ono zablati.Naravno najveci problem je koliko ce to kostati? |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Jedva čekam izvještaj sa izložbe.
A sjetva je znači krenula, gužva s teglicama ko i kod nas ostalih ![]() A jel mora biti baš popločeno? Možda da otkopaš sloj, staviš kakvu foliju pa nasipaš pijesak. Koliko ti je velika ta površina? |
|
![]() |
|
velika Horti,pronasla sam sta mi se dopada,u nekom casopisu, oblutak i cement,fino izgleda,moram postaviti sliku.
odoh nesto raditi,cao |
|
![]() |
|
sejala sam;
-gorucu ljubav -brachycome i.,valjda ce niknuti ![]() -zevalicu -kokotac(beli i pink) -lobelia,tamno plavu -fressia -i mesavinu,koliko vidim ima hol.maka,petunije... posle nastavljam ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Meni goruća ljubav koju si mi baš ti poslala - ništa - ne izlazi, ali isto tako niti sjemenje koje sam pokupila kod susjede - neće me ta ljubav - vidi se da goruća ljubav ne stanuje više kod mene.
Zato ću se još više veseliti kad tebi nikne i ne samo ona, zijevalice su preslatke, a frezije obožavam.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
budi strpljiva,nekom semenu treba malo duze vremena,a mozda je zemlja hladna.Sad sam ovu turu zavrsila i ne verujem da ce sve nici brzo,bojim se da je prerano.Prosle godine sam sijala posle 20-og III .
za danas dosta,pocela je i glava da me boli,evo pijem aspirin,sutra nastavljam... |
|
![]() |
|
Vjerujem da je glavobolja prošla i da si nastavila s radovima, pa valjda nisi stigla ništa zapisati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
prosla
![]() posejala ladolez,ukrasne tikvice i bas nista drugo. |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Gioia, ja sam ove godine dobila sjeme ukr. tikvica. Imam ih prvi put. Da li si ih sijala u lončiće ili direktno u vrt? Da ne fulam, to me čeka za vikend.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
za vrt je kod mene jos rano,zato sm u teglice posijala...videcemo da li ce me obradovati
![]() ostavila sam jos semenki da posadim direktno u vrt,nesto od toga mora nici ![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ako je goruća ljubav ono što ja mislim, tj. ageratum ili mirisna kunica, onda Triša ništa ne brini. Jako sporo niče.
Gioiaa, nažalost kod nas na kontinentu je rano za sjetvu vani. Ali sad kad zatopli, pa krenu proljetni poslovi, nećemo stići ni pola toga napraviti.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam sva zbunjena s tim sijanjem. Sjeme veće - sjeme manje, klijanje u tami - na svjetlu, u hladnom - na toplom... I ja trebam savjet za ukrasne tikvice ! Imam sjeme, stavit ću ga prije u teglicu, a dok ne nikne moram saznati koliko im mjesta treba i koliko sunca trebaju, da li se penju ili ... One tikvice klasične uzmu mi 2-3 kvadrata.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
MM već godinama sije ukrasne tikvice i to prvo u neku posudu npr na neki dublji podložak za cvijeće, prska svaki dan pomalo, kad narastu negde oko 5-6 cm onda ih posadi u vrt i dobro mu to ide. Jedne godine smo imali raznih vrsta. Kod nas je problem poslije ih održati jer njima treba dosta vode, a tu su velike suše.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
opet sam se opskrbila sjemenkama,nisam se mogla kuci vratiti bez icega,bila do grada,uletela u polj.apoteku,i uzela:Salvia s.k,Zinia roze,lepu katu plavu i belu,opet zevalicu,lepu katu duplu roze,anis,majoran,melissa o.l.,petlovu krestu,nocnu frajlu ili ti matthiola bicornis,i godetia g....zatim nisam odolela sadnici bele ribizle,i crvenog ogrozda,i alcea rosea-vauuu predivna dupla zuta...
nadam se da cu sutra na izlozbi pronaci nesto zanimljivo,sto ce me osvojiti na prvi pogled,sva sam uzbudjena kao da idem prvi put:))) hoya nemam nikakvih iskustva sa tikvama,ali sigurna da im treba prostora. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |