Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 67>
Korisnik
Poruka
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2009 u 11:48
I pored najbolje volje ne mogu ti nista izdvojiti Confused! Bilo bi nepravedno prema ostalom cvecu koje se prosto takmici u nadmasivanju. Zato sam se samo zavalila u taj narandzasti naslonjac i Smile ....  uzivam!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 19:41
Cvjetoljupci, hvala na pohvalama!
Danas kad se naši prijatečlji druže u Skradniku nisam mogla a da ne malo poslikam što ima novoga kod mene. kako je jutros lijevala kiša u vrtu je dosta toga objesilo glave ali nema veze, kiša je jako dobro došla i poljoprivrednici kažu u posljednji čas. Hvala Bogu da tuče nije bilo, kako čitam i gledam u ostalim krajevima Lijepe naše!
Lavandi nije ništa, ona je dom mnogim leptirima:

Brugmansija je ogromna i napokon je procvala:

S obzirom na svoju veličini mogla bi gušće cvjetati, što se i nadam jer ima puno pupova!
To bi za danas bilo sve ...........pozzzzzzzzzzzsmile79
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 20:19
koja
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 23:00
Trublja je mrakkkkkk!
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 23:15
Prekrasna ti je brugmansija, a i kaktus i njegov cvjetic.
Kod mene kaktusi nisu htjeli cvjetati.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2009 u 23:21
Bergi brugmansija je predivnasmile64
------

Fuksija moj kaktus nije cvao 9 godina. Ovo ljeto je prvi put procvao. U jesen sam dobila savjet da ga zimi ne zaljevam i pustim da miruje. Tako sam i učinila, ali i bila sam odsutna 5 mjeseci ovu zimu te ga nisam ni mogla zaljevatiWink.

Pustiih preko zime da miruju bez vode, kod mene je upalilo. Procvjetao je i još je pun pupova.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 12:01
Štefi, Lilly, fuksija i smrcko fala na posjeti mom vrtu, bilo bi lijepo da možete doći i vidjeti ga uživo. Ala bismo se natračale (naravno o cvijeću). Ali do tada evo mene sa novim slikicama da  budete u tijeku.

Kod mene nije bilo većeg nevremena, samo jaka kiša čiji potoci su napravili velike kanale u kamenjaru izvan dvorišta. Sada treba to polako sanirati.
Nastradalo je korijenje SilveK-inog cvijeća.

No, ništa zato kad vidim što se sve ljudima događalo ovo nije vrijedno spomena. Posebno onima koji od poljoprivrede žive. Njih mi je jako, jako žao.

Cvijeće se nakon kiše osjeća jako dobro. Korijenje mu je napokon mokro. Ne, kao kod zalijevanja kad im samo poprskam lišće.
Tako da su počele cvjetati graničice iliti hemerocalisi;

- niska gailardija;

- lavanda bijela i plava;

- alstroemeria (nisam sigurna kako se piše, slobodno me ispravite ako to nije to)

- smilje:

- mala opuncija raste iz kamena;

- oxalis cvjeta u hladovini masline:

- ovaj grmić - Poinciana caesalpinia  - lijepo cvate cijelo ljeto:

Dosta cvijeća je ocvalo i vrijeme je skupljanja sjemenki. Tako ću ja to učiniti lupinusu, muškatnoj kadulji, i acanthusu. Ako nekome treba, slobodno neka se javi.
acanthus -

- muškatna kadulja;

lupinus;

I za kraj par slikica iz mog dvorišta. Vrijeme je roštiljanja, ali mesa slabo (restrikcija) pa da roštilj ne bude prazan, popunila sam ga ovim bidensom. Imam ga prvu godinu i zaista je famozan cvijet. Stalno cvjeta. Jučer ga je vjetar bacio na pod ali njemu ništa, vidjet ćete iz priloženog;

- i hortenzije (još cvjetaju )i najljepše su ukras u mom dvorištu;

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 13:25
Sad vidim kako si kod mene prepoznala Decoru, odali su me Hemerocallisi Wink.
Kod mene je recesija već duže, roštilj je sav u drač zarasal Cry. Navrati poslije k meni pogledati.
A za sjeme već imaš prijavu Big%20smile.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 15:20
Roštilj s bidensom fenomenalno izgleda! I ja se bilježim za sjeme acanthusaBig%20smile
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 18:50
Horti, priznajme da je kod tebe veća recesija.............
SilveK, zabilježeno!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 19:06
Bergenije, navratila malo k tebi. Prvo žao mi je što nisi bila s nama, no ponovit ćemo mi druženje, pa ćeš imati priliku.
Cvijeće je predivno. Ceasalpinija vrhunska, imam neke bebice, valjda će jednom biti kao tvoje. Bijela lavanda, super, nisam ni znala da postoji.
Alstromerije vidjela kod Hoye, sad kod tebe, oduševljena sam.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 21:49
Bergenija, cijeli sam dan mislila na tebe. Vozila sam se Istrom i stalno vrtila glavom da spazim tvoju žutu kuću.
Naravno, nisam se mogla sjetiti iz kojeg si grada, a silno sam željela, kad sam već tamo, vidjeti divotu tvog vrta uživo.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 21:55
Predivno cvijeće!
Prvi puta sam vidjela bijelu lavandu ,i izgleda super!Clap
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2009 u 21:56
ma šta kukate a baš vam dobro dođu ti roštilji kao police za cvijeće LOL
da je bar meni jedan Tongue

ako će biti dovoljno sjemena i ja bi malo acanthusa

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 00:43
E hoya sad mi pričaš o tome....................
Pa nisam ti ja u gradu već na selu.............
Tak mi je žao što nisi navratila.........
Vjerujem da će biti još prilika!

Iris, zapisano!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 07:09
Pa ja sam lunjala po selima i gradovima ...Cry , a sad sam vidjela - prošla sam ti kraj T...
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 08:13
Sve je lijepo ko i uvijek kod tebe,no i ja zapela na bijeloj lavandi jer je isto nikada nisam vidjelasmile64
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 14:00
Neću hvaliti cvijeće jer nije potrebno...Dovoljno je reći, da sam gledajući posljednje fotke, bila toliko zaintrigirana da sam pregledala sve, od početka do kraja. Bravo!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 18:55
dada28, shasha hvala što ste barem virtualno bile u mom vrtu!Wink
Za sve vas koji šećete mojim vrtom evo jednog poklončića,Smile a što drugo nego cvijet.
Ovo je najljepši cvjetak koji mi je danas (po prvi puta) procvjetao u kamenjaru - hemerocalis "Fooled me":
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2009 u 19:49
Kod tebe uvijek nađem nešto što niti vidjela niti čula Wink, a od lijepoga cvijeća je teško izdvojiti koje je najljepše.Hortenzije u bačvi su smile227, a one druge koje veliš da si zeznula orezivanjem, da nisu druga vrsta, naime čitala sam da se jedne orezuju krajem ljeta i onda do zime stvore cvjetne pupove, a druge se orezuju u proljeće.
Hemerocalis je prekrasan. Ja sam proljetos kupila himenocallis festalis, ne znam da li je to iz iste porodice i još mi je u tegli, baš si me podsjetila da ga posadim u vrt, hvala ti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.