Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 236237238239240 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mari
kamenjarka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
aj ljepote na zadnjoj slici...predivno....kod mene je isto jako lijepa uzivam ju promatrati....
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
rose girl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
Kod tebe je cvijeće baš "buknulo", jako lijepo.
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Uskoro će procvjetati lonicera i smilje a kada im se pridruži miris kalikantusa, biti će to pravi mirisni vrt! |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Allium Nectaroscordum siculum
Zvona Mediterana Sicilijanski medonosni češnjak Nectaroscordum je gomoljasta trajnica porijeklom iz Italije i Francuske. Pripada porodici Amaryllidaceae i rodu Allium. Voli rahlo, propusno, dobro drenirano tlo na punom suncu ili laganoj polusjeni. U teškoj i vlažnoj zemlji može izostati cvjetanje. Iz listova, koji se pojavljuju u kasnu zimu, izvlače se cvjetni pupoljci omotani ovojnicom. Po listovima se može vidjeti koji nosi pupoljak. Prazni listovi su kovrčavi a oni koji nose cvjetni pup su ravni. Kada pukne ovojnica pojavljuju se pupoljci okrenuti prema gore. Kada se počinju otvarati, spuštaju se, jedan po jedan, dolje. ![]() Da bi se vidjela prava ljepota ove neobične biljke, treba "zaviriti" u cvijet okrenut prema zemlji. ![]() Kada prođe cvjetanje svi se cvjetovi ponovo podižu prema gore. ![]() Od cvjetova nastaju čahure sa sjemenom koje je slično sjemenu luka vlasca. Da bi proklijalo, treba mu razdoblje hladnoće i vlage zbog čega se sije u jesen. Biljke dobivene iz sjemena, procvjetati će za tri godine. Lukovice mogu u zemlji ostati nekoliko godina a mogu se, nakon što im se potpuno osuše listovi, izvaditi i ponovo posaditi u jesen. Sade se na dubinu od 10 cm i razmak 30 cm. Cijela biljka, predivnih zvona Mediterana, ima neugodan miris koji podsjeća na češnjak. |
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Slavujev vrt, Slavujeva pjesma!!!
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Lucy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Mila majko
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Draga Mari
![]() Na opunciji su sve cvjetni pupovi. Izbijaju i po rubovima i po površini. |
|
|
![]() |
|
kamenjarka1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2015 Lokacija: Drinovci BiH Status: Offline Bodovi: 1656 |
kao i uvjek prekrasno
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
nemogu se nagledati ljepote.....kao da sam doista tu....
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...ovo je zbilja Slavujkina slavujeva pjesma...savršene biljke!!!
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
kamenjarka
JosipaNu Retriver Sara ![]() lonicera japonica ![]() puzava dunjarica ![]() lysimachia punctata ![]() Rambler ruža "Chevy Chase" ![]() festuca ![]() orijentalni mak ![]() bugenvilija ![]() sedum furusei ![]() |
|
|
![]() |
|
glorija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2013 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 17 |
Predivan vrt..Mene zanima Slavice gdje nabavljate sve te divne biljke,ja pola toga nisam nikad ni vidjela.:)
|
|
![]() |
|
Hvala glorija!
Biljke skupljam 12 godina. Najviše sam dobila od mojih cvjetnih prijateljica a najmanje kupila. Kada kupujem biljke, uvijek tražim neobične i ne previše glamurozne. Puno ih imam u vrtu zato što se o svakoj, pa i najmanjoj biljčici, brinem i trudim se da preživi i opstane u vrtu. Normalno je da svake godine neke uginu ali u vrtovima mojih prijateljica ima svašta. |
|
|
![]() |
|
glorija ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2013 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 17 |
Da vas nesto pitam dali imate još u ponudi trajnica za prodaju ?? Tamo u oglasima nemogu poslati poruku ne znam zasto.
|
|
![]() |
|
Glorija, mislim da ne možeš poslati poruku na oglase jer nemaš dovoljan broj bodova.
Isto tako ne možeš pisati ni privatne poruke. Probaj se povezati sa curama koje imaju broj mog mobitela, ili puno piši! ![]() |
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Svaka čast kako to uspijevate održavati
![]() |
|
VG
|
|
![]() |
|
Hvala tačkaćica!
To se i ja ponekada pitam. ![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 236237238239240 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |