Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 235236237238239 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 00:39
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

draga moja.primjetila sam da biljke koje i ja imam malo brže procvatu u tvom vrtu.da li je kod tebe toplije ili bolje pjevaš biljkama
Ma ne pjevam ja njima, one pjevaju meni!LOL
A procvatu brže od tvojih jer su vjerojatno starije. Došle su u najbolje godine, nisu stare a ni mlade. Prošle su  svakakvih nedaća i sada im je dovoljna koja zraka sunca, malo pažnje i evo puno cvjetova!Big smile
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 00:46
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Kao i uvijek, prekrasno smile91
moon hvala!Heart

prvi cvjetovi geraniuma magnificum

ukrasni luk visećih cvjetova (nectaroscordum siculum) je opet podigao cvjetove prema gore. Jako me zanima koja je slijedeća poza!LOL

prekrasni cvjetovi vlasca

Sarah Dunant
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 08:47
predivan je ovaj ukrasni luk...neobicno cudo stvaranja naseg svemoguceg...pravi raj na zemlji....samo da uzivamo....

divno je biti nekome nesto....
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 14:40
ahhhhhh....

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 22:15
Ajama je sve rekla!
Sutra je novi dan.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 22:32
JosipaNu

ajama

lucy

smile79

Ljepljivi karanfil (Lychnis viscaria plena)

phygelius

rambler ruža

iskričavi, prelijepi virginijinski pucavac

Sarah Dunant
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2015 u 22:54
Teško je riječima opisati kakve emocije izazivaju ove tvoje predobre fotografije još ljepšeg i raznovrsnijeg cvijeća. Sve je tu u skladu i kamen i cvijeće i trava i drvo. Uživala sam! Clap Čokoladni cosmos me oduševio!
život je more
Na vrh
kamenjarka1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1656
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjarka1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2015 u 07:16
zalipile mi se oči za virginijski pucavac nestvaran molim te napiši nešto o njemu Hug
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2015 u 21:46
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Teško je riječima opisati kakve emocije izazivaju ove tvoje predobre fotografije još ljepšeg i raznovrsnijeg cvijeća. Sve je tu u skladu i kamen i cvijeće i trava i drvo. Uživala sam! Clap Čokoladni cosmos me oduševio!
Hvala ti Lantana!Heart
Čokoladni cosmos osim što je lijep, miriše na tamnu čokoladu.
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2015 u 22:11
Originalno poslano od člana kamenjarka1 kamenjarka1 napisao:

zalipile mi se oči za virginijski pucavac nestvaran molim te napiši nešto o njemu Hug
Sadnicu pucavca sam dobila prije dvije godine. Ove godine je prvi puta cvjetao i oduševio me svojim iskričavim kuglastim cvjetovima.
Volim biljke koje sam dobila od dragih osoba, pogotovo ovako posebne.Heart

Virginijinski pucavac (Physocarpus opulifolius "Diabolo")

Diabolo je listopadni grm koji pripada porodici Rosaceae. Porijeklom je iz Amerike.
Može narasti 1-3 m. Cvjeta u svibnju i lipnju.
Orezuje se neposredno nakon cvatnje pa sve do sredine kolovoza. Ako se želi grm pomladiti, zimi se može odrezati do zemlje.
Razmnožava se mekanim reznicama u ljeto ili drvenastim u jesen.
Za ovaj grm kažu da ima sve:
prelijepe boje, oblik i izgled tokom cijele godine.
U ljeto su listovi gotovo crni a u jesen poprimaju brončanu boju.
Cvijetovi su bijeli, kuglastog oblika. Nakon cvjetanja nastaju plodovi u obliku malih suhih mahuna.
Zimi, kada izgubi listove, zanimljiva je kora koja se ljušti.
Diabolo brzo raste, otporan je na sušu i bolesti, prilagodljiv raznim vrstama tla.
Na španjolskom jeziku, "diabolo" znači vrag.

Sarah Dunant
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2015 u 22:37
Ma Diabolo je pravi vražičak. Diči ga i ljepota lista i ljepota cvijeta. I još je otporan na sušu. Bome "Ljepota 3 u 1"!
Sutra je novi dan.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2015 u 22:37

Sarah Dunant
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjarka1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 08:07
hvala draga na detaljnom opisu ide na moj popis tvoja campanulica u obliku piramide ma kako ti samo uspije mislim da imam istu ali raste u širinu vidicu kad procvjetaju ako su iste reći ću joj da se dogodine ugleda u tvoju Tongue
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 19:22
moja campanula ne raste u stožac kao slavicina,ali ni ne raste kao obično.ne puže već ide na drugu stranu od uobičajene.nešto ih vuće u krivom smjeru
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 20:21
Savršene slike!ne znam koja mi je najlipša.Čini se da je svaki dijelić tvog vrta
ove godine,dao sve od sebeda ti se zahvali
za uloženi trud!

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 22:57
Originalno poslano od člana kamenjarka1 kamenjarka1 napisao:

tvoja campanulica u obliku piramide ma kako ti samo uspije mislim da imam istu ali raste u širinu vidicu kad procvjetaju ako su iste reći ću joj da se dogodine ugleda u tvoju Tongue
To je kampanula pošarskiana i trebala je biti visoka 30 cm. Ništa joj nisam radila, osim što sam ju posadila!Big smile Imam ju nekoliko godina i nikada nije toliko izrasla, pogotovo ne u tom obliku. Da sam znala kolika će biti, ne bih ju posadila na početak gredice gdje su niske biljke.
Ali to je sa prirodom tako. Svake godine nekoliko biljaka izrastu previsoko ili ostanu malene što je dovoljno da pomrse planove.
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 23:00
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

moja campanula ne raste u stožac kao slavicina,ali ni ne raste kao obično.ne puže već ide na drugu stranu od uobičajene.nešto ih vuće u krivom smjeru
LOL
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 23:08
Miska Heart

Sarah Dunant
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2015 u 23:37
volim tu heuheru (koraljnu zvončiku) zbog boje cvjetovaClap kod mene samo tri cvjetne stabljike i još ih odrežem za u buket...
onaj Diabolo bi mogao u našu narodnu izreku: Vrag ne stari!LOL
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjarka1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2015 u 07:22
jutarnja doza ljepote hvala ti draga
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 235236237238239 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,672 sekundi.