Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 235236237238239 370> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mira senecio a. dugo cvate, skoro cijeli jedanesti mjesec i dosta brzo raste,, sljedeće godine ćeš već imati cvijeća
![]() Free i mene je oduševio bijeli aster i tamno plavi, šteta što ne traju baš dugo, a od svih ostića bijeli mi je najdraži. Gaura je zahvalan cvijet i dugo cvijeta, navodno se lako prima s reznicama, pa ako hoćeš... ![]() Bigi znaš gledala sam na netu i nisam ni sama sigurna, možda je ona jedna od vrsti menta, ali meni je menta ono što miriše po mentolu..., a kod nas ti je i kelj kupus ![]() Mali kaktus lantana kod mene može teoretski cvjetati cijelu zimu, ali mora biti u dobroj zavjetrini i na suncu, kod nas u jednom hotelu cvate jako dugo. Bergi drago mi je da sam ti pogodila boju ![]() Otok, Panda, Vilmač, Antonija, Baka, Anči, Hoya, Smail ![]() Kod mene je po danu pravo bablje ljeto, ali zato navečer zapuše bura, zemlja je suha i trebalo bi zaliti, a meni se sve čini da nje prošlo vrijeme zaljevanja. Nisam baš nešto radila, nakako sam ![]() Podraneu sam morala još jednom slikati ![]() ![]() Lantana je bila skoro ljubičasta, a sad je roza ![]() Crveni i bijeli visoki asteri s lantanom ![]() Ovaj ostić i lantanu posadila sam u ovojm suhozidu i cijelo ljeto ništa od njih, ali čim je pala kiša živnuli su oboje ![]() Alisum se širi nevjerojatnom brzinom, skoro je ugušio ovu malu pelargoniju ![]() I ruselija je krenula ![]() Ovoj ukrasnoj travi je bilo prevruće i suho, ali evo u jesen i ona kreće ![]() Grčki oleandar ima jako interesantan nosač sjemenki, ova dva klipića su puni sjemenki, ali treba paziti kad se otvore, onda imaju kao maslačak sjeme i sve vjetar raznese ![]() Bugenvilia je po drugi put puna cvijeća ![]() Ruža kao da su dva pupoljka ![]() Pogled na ruže i bugenviliu ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Pisale smo istovremeno, eto vidiš kako ti pazim na grka cijelo ljeto cvate, i podsjeća me na tebe... ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
ovdje mi se puno stvari svidja .........
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Predivno, čini mi se da kod vas u toplijem podneblju biljke daju svoj maksimum
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Draga Lora sve mi se čini da je jesen u svom pohodu tebe zaobišla. Sve je još uvjek tako bujno i zeleno, da nije onih jesenskih cvijetnica pomislila bih da je ljeto tek počelo. Predivno...
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Ovo je kao u snu,i voljela bi da ovakav san sanjam svaku noc
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lantana htjela sam puno toga izdvojiti kao moj favorit, ali kada sam vidjela alisum sve ostalo sam zaboravila No, dobro... bit će valjda ljepši na proljeće.
![]() |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Lantana kod tebe k'o u sred ljeta :)
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
sve ti je prelijepo, podraneu moram posebno izdvojiti
![]() ![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Bugenvilea,ruža i cikasica,sve na istoj slici
![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Padronea je toliko lipa,a i tvoje lantane ne zaostaju u lipoti,alisum i ti baš bili i kod mene se dosta raširio,dok ljubičasti i nije toliko.a ostiči su osjetili jesensku vegetaciju i počeli cvitati,ali vidim da i kod tebe kao i kod mene nisu baš izdašni,prijašnji godina su bili(makar kod mene)prepuni cvitova
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Lantana što reči a da i sama ne znaš, prekrasno, svaki dan malo svratim u tvoj vrt pa samo da ti se javim.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kad god ti dođem nauživam se mora, mira i ljepote... Tako je i sada!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Imam jedan tvoj ostić u vrtu što si nam proljetos čoporativno slala biljke, ali nije mi uopće cvao. Mogam ga ovih dana preseliti u vazu i spremiti da mi ne završi ko lanjski Dudini
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ma rekla sam ja, kod tebe se zahuktava s cvatnjom, a vrhunac bude oko Nove Godine
![]() ![]() i mene cvate na balkonu lantana, prekrasna je i veseli me, ali uskoro će morat pod krov ( jel hoće ona cvasti i unutra, čitala sam negdje da se drži kao sobna biljka) |
|
![]() |
|
Panda znaš ti onu dlamatinsku "ima puno lipi stvari, ma ti nesmin kazat", evo ti kaži pa bude i za tebe
![]() Smrcko i Tikvić, istina je da je vrt sada u punom cvatu, kao u proljeće... Gio, lijepo je sanjati, kad su lijepi snovi... Proljeće, alisum je kod mene doslovno kao korov, od svukuda raste, iz kamena, iz rupa, pokošen,, ako ga i izgulim oko njega već 10 mladih, ali lijep mi je daje kontrast drugom cvijeću. Medo, kod mene ljeti i nije baš rascvjetano, sada je više... Vilmač, Antonia, Smail, Anaida ![]() Mali kaktus dobar su trio ![]() Mira imaš pravo, prošle godine je sve bilo rascvjetanije, mora da je ovo ipak neka specifična godina. Korijenko nadam se da je, ako ne uvijek ima mladih ![]() Mari ja lantanu nisam nikad držala u zatvoreno, ali mislim da sam kod Bromi vidjela da je drži zimi kod prozora i čak joj je cvala. Probaj nemaš što izgubiti. Prekjučer je bilo sunce i prekrasan zalazak sunca ![]() Bugenvilia je imala jednu posebnu boju, kao da je pocrvenila ![]() Procvao je napokon moj achimenes ![]() i kalistemon treći put ![]() Ruže ![]() ![]() Podranea se zaplela u žutu ![]() Visoki bijeli aster ![]() Imam samo ovaj slak i uvijek je plav, ali jučer po kiši je roza ![]() ![]() i malo kapi kiše na djetelini koja se budi iz ljetnog sna ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Bugica ima lipu boju pri zalasku sunca,kalistemon je zaista zahvalan grm kad toliko puta cvita,ruže su predivne,a slike cvića okupane kišom imaju posebnu čar
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Upravo tako, svaki cvijet je kod tebe prekrasan, poseban!!! Draga moja, kada sam bila mala, baka me učila ovako: što ti nude -uzmi i zahvali a ako te tuku-bježi!!!! Tako bih ja uzela ono kaj mi se tako lijepo nudi, a zahvalila bih na svemu osim na cvijeću jer i na to je baka rekla,zahvali se na svemu osim na cvijeći jer onda neće rasti, iako kažu da se svaki cvijet lakše primi ako se grančica uzme kriomice( da ne velim ukrade, ružno zvuči)!!!! Jako je teško mirno gledati nekaj tako lijepoga kao što su vaši vrtovi, neznam kako vi ali mene odma počnu svrbjeti dlanovi, a meni su sve fronte oko kuće otvorene, bauštela na svakom koraku, u ružičnjaku ruže posađene, okoliš čeka uređenje kada se zemlja osuši i dopusti kopanje, od malog otočiča gdje su posađeni poklončići od Anaide i Malog kaktusa narasla je otočina velika kao Australia, a razne biljčice od Natalije, Kiki-ko, Korjenka, Waterlily i ako sam koga ispustila sorry, nije bilo namjerno nego je kriv onaj švabo što skriva stvari po kuči, sve je u školicama ili stakleniku na oživljavanju, sve jako krasno izgleda- mislim zdravo i živo, tako da će biti dosta biljčica!!! Ali to ne znači da ču bilo kaj od ikoga odbiti, ma kakva malenkost bila za mene će biti jako draga!!!! Tako da saditi mogu još valjda sljedećih 20 godina a onda čemo vidjeti što čemo i kako ćemo dalje!!! Iako mi sin veli. još misliš saditi, pa već je prava đungla!!!! A meni je tako lijepo kopkati i saditi malene biljčice i gledati ih kako rastu!!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 235236237238239 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |