Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 243> |
Korisnik | |
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Molim ime ovog sukulentića, koji je najvjerovatnije neki križanac Echeverie...mijenja boju listova od srebrne do roze (ovisno o godišnjem dobu), cvjetovi su joj zvonoliki kao u Echeverie, rozožute su boje. Unaprijed zahvaljujem!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
možda e. difractens?
|
|
![]() |
|
temzi ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Natalija, hvala ti puno! Već ju dugo pokušavam odgonetnuti, i sad konačno ima ime...ti uvijek riješiš moje upitnike!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
temzi, nema na čemu
![]() nisam sigurna da je baš ona, ali po boji i tim novim grnčicama/pupoljcima me dosta podsjeća na nju ...jedino me buni sam oblik latica, ali danas ima toliko novih hibrida...ko može biti siguran |
|
![]() |
|
Da upravo to mi je i bio problem (oblik listova i boja se dosta promijenila zbog izlaganja suncu, sadašnji izgled joj je mnogo drukčiji nego kada sam je kupila prije zime, tada su joj listovi bili ravni i srebrni)... provjerila sam slike na netu, i ima sitnih varijacija, no u principu najsigurniji pokazatelj su mi njezini cvjetni izboji koji su karakteristični za nju...ti sitni listići otpadnu prije cvjetanja i njima se najlakše zapelca. Prošle godine sam mislila da sam ja nešto zeznula kada su se počeli drastično osipavati, a kako je bila zima kada je cvjetala, nije mi palo na pamet da ih stavim pelcati. Zato se sada "otkrila", kada sam uočila da ti otpadnuti listići puštaju korijenčiće već za par dana, čak i u sam njen list na koji padnu
![]() ![]() Hvala ti na pomoći još jednom!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Korov, povrće ili... ? Izraslo mi u tegli na balkonu gdje sam sijala primog, ali ne sliči mi na njega. ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Andina, meni to liči na kupus, raštiku.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, Antonija. Izgleda da jest raštika.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
|
![]() |
|
schinus molle
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Brbe, haemanthus
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Hvala Mari!
![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Drvce iz Herceg Novog je Schinus mole.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Rijeka
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
malo je preblizu slikano.mislim da je broj 4-Haworthia turgida var. suberecta
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
7 bi mogao biti sedum burito
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hvala, 4. je haworthia turgida var. suberecta.
![]() 7. je vrlo slićno buritu, ali imam i burito i ovo nije to, razlika je u listićima, burito ima glatke, malo nježnije zelene listiće, a ovo ima, uopće ne znam kako da objasnim, nekako drugačije listiće, kao da nisu tako glatko okruglasti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |