Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori | Stranica <1 2122232425 43> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda Sempervivum arachnoideum "album" |
|
Sponzorirani linkovi | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Moon, no mislim da nije. Pronašla sam što je to : jovibarba !!!
Ovaj naziv što si napisala "arachnoideum" me zbunio, jer prefix "aracno..."( grčki) označava pauka ili nešto paučinasto. To bi onda bila ona paučinasta čuvarkuća, a ova moja nema paučinu. Malo sam prolistala net i našla svoju. Ako ima još netko da bi ovu biljčicu pogledao pa da utvrdimo 100 %, može ? |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, ako nema te "paučine" onda nije ovo što sam napisala, moja ("arachnoideum" ) je lagano "paučinasta" izraženije i manje izraženo tijekom godišnjih doba
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nakon dugo vremena i mene ponovo među vama.
Glikice u pravu si što se tiče identifikacije tvoje biljke. To je Jovibarba. Neki je smatraju podvrstom Sempervivuma, neki čak i Esheverie, a većina samostalnim rodom. U većini slučajeva navode se tri osnovne vrste globifera, heuffelii i hirta. Osnovna razlika od Sempervivuma je u obliku cvijeta. Cvijet nije u potpunosti otvoren i ima šest latica dok je kod Sempervivuma potpuno otvoren i ima i dvostruko više latica. |
|
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da i ja imam takvu jednu, tj sad već ima tri mladice. al neobičnog li imena, jovibarba - jupiterova brada :)
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zmaj, hvala na javljanju i potvrdi ID moje biljke.
Evo još jedna "čuvarkuća", ako je ? Zato ju i stavljam ovdje da vidimo što je to ? Rozete su minijaturne, najveća je tek 1 cm u promjeru. Nju sam danas nabavila, nisam to nikad prije vidjela. |
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK, čuvarkuću nije nitko otkomentirao, a što je ovo ? Neki sedum jest, ali koji ? Znam da je neki tricolor, eto toliko, a sad ću si zapisati, jer više se ne uzdam u pamet.
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica, za "čuvarkuće" - rekla bih da to je čuvarkuća, možda kao moje koje imam na kamenu, a njih sam kupila s natpisom čuvarkuća, ali koja, to nije pisalo, a ja nisam niti pokušavala identificirati.
Ova slika dolje je sedum, ne vidim baš listiće, no ako kažeš da je neki tricolor, pokušaj proguglati i usporediti sa Sedum spurium tricolor |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tnx Moon, je sedum spurium tricolor.
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što je ovo, molim vas ?
|
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene ovakvi sedumi rastu divlji ....il sam zamjenio
|
|
BettyJean
Novo sjeme Pridružen: 13 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima! Evo ja sam nova u svijetu sukulenata i kaktusa..Počela sam ih prikupljati prije neka 2,3 mjeseca i dosad imam 40ak vrsta. Nedavno sam dobila dosta novih...većinu sam našla na internetu, ali eto neke nikako da nađem pa vas molim za pomoć pri identifikaciji. Znam da su ova 2 Aeoniuma samo nisam 100% sigurna koji. Hvala :)
|
|
Fiki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.nezz 2. - cotyledon orbiculata3.aeonium 4.aeonium 5.aeonium 6.mislim da je orba 7.stapelia variegata 8.crasula ovata,,,al zašto je tako albino?? 9..izgleda kao lipa čuvarkuća... Sorček ako sam pogriješio,,,nadam se da sam bar mrvicu pomogao!!!
|
|
Fiki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispravak-3.Pachyphytum oviferum
|
|
BettyJean
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvalaaaa Svaka pomoć je dobrodošla...bar da me malo uputi. Koliko sam istraživala po forumu svi se ovakvim biljkama bave dulje nego što ja imam godina hehe.
Za ovo treće...ne izgleda mi kao Pachyphytum oviferum..bar što vidim po googleu. Jer ovo nema tako oble listove...na vrhu lista ide kao mali špic. Ne znam zašto je ta crassula ovata blijeda...ja stalno mislila da to nije crassula jer je nekako rijetka. Rasla je na otoku dosad i imala je svijetla i topline. Evo stavit ću sliku koju sam uslikala u ljeto 2008. kod osobe koja mi je dala to nedavno. Mislim da je to ta. |
|
Fiki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošla na forum!!! ,,,svaki novi član mi je posebno drag,,,,e sada što se tiče ove crasule....mislim da je ovata ,,,ali ova je na slici blijeda zbog nekih nepotpunih prirodnih faktora,,,to je bar moje mišljenje
|
|
BettyJean
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala E baš sam novo sjeme naspram svih vas hehe. Sad ću ja nju paziti i njegovati :)
|
|
ivana000
Nedavno posijan Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Forumaši, pozdrav! trebala bih ID za ova dva kaktusića... znam jedino da su oba mammillarie, a sad, koje im je prezime, ja nemam blage veze...pa ako neka dobra dušica zna, slobodno neka mi javi :)
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mammillaria rod od 300 vrsta kaktusa, neke od
vrsta imaju i do 10 po izgledu različitih kultivara.
ID
mammillaria nije baš jednostavna barem ne za mene, ivana evo da probam: na prvoj slici možda mammillaria spinosissima
? na drugoj možda mammillaria albilanata ? |
|
ivana000
Nedavno posijan Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, znam da ih ima ogroman broj... vec duuuugo dugo im pokušavam odgonetnuti ID, pogotovo ovome na drugoj slici, al sam odustala pa pomislih da cete vjerovatno vi forumaši znati bolje nego ja, iskustvo ipak radi svoje Hvala Pinus
|
|
Odgovori | Stranica <1 2122232425 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |