Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 227228229230231 243> |
Korisnik | |
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasna su oba vrta
![]() Ovaj cvijet se zove Argapantus ili Afrički ljiljan
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
prekrasno ti je sve i pravo kažeš treba uživati i raditi koliko se može
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša prekrasna dvorišta imaš. Ali me posebno interesira ako se naravno sjećaš, koliko su ti stari lupinusi na viksi, i koliko si ih posadila. Vidim da imaš jako lijepi grmić.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Sad ti je ljepotica kad ima cvijet, a bila je "picmoljak" od hoste
![]() Iglica je Geranium pratense "Striatum" (syn. G. p. Splish-Splash ili Bicolor) |
|
![]() |
|
maestral ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 392 |
Predivno, prekrasni vrtovi. Posebno me oduševljava riječki vrt, kako je moguće toliko mnogo različitih biljaka skladno smjestiti u jedan (manji) prostor
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ne znam oduševljavaju li me više slike sa vikendice ili ove iz dvorišta. Sve je tako lijepo, šareno, zdravo i bujno..... oduševljen sam. Jednu ideju ću ti ukrast, a to je obilježavanje biljaka onim malim pločicama s latinskim nazivom biljke.Već sam i ja mislio napravit nešto takvo, jednostavno se polako gubim u svim tim nazivima, a volio bih sve znati.
Sad si me ohrabrila, pošto vidim da i jedan veliki znalac kao ti ima te male podsjetnike.
Tri puta bravo za vrijednu i genijalnu vrtlaricu Trišu!
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Neznam više kojim riječima da pohvalim tvoje "malo" bujno rascjetalo dvorište, a da već nisam to sve rekla. Obožavam ovakvo šarenilo u kojem ipak prevladava omiljena prava boja. Za perikalis ću trebati instrukcije gdje ti je bio preko zime, moj je tek novi od ovog proljeća, oduševio me i svakako bih ga željela imati duže.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Malo prije sam se uključila, a vidim bilo mi vas je puno u posjeti, pa naravno zahvaljujem svima.
Flover, samo ti dođi, sigurno bi se našlo nešto što ti mogu dati.
Monny, ni u ludilu nećeš doći kad me nema, već se najavi, organizirat ćemo riječku kavu vrlo rado za tebe.
Bergenija, drago mi je što svratiš ovako, ali jednom ćeš to vidjeti u živo, znam, samo da se sve posloži.
Gio, tvoji mi komplimenti uvijek mnogo vrijede, jer ti si svakako jedan od mojih uzora.
Sarajka, tebi se posebno veselim. Ovaj puta u Skradniku, a uskoro i u Rijeci, napravit ćemo feštu.
Nataly kad god poželiš dođi k meni, tako dragu curu volim imati u društvu.
Hoya, e da, vrt se mjenja iz godine u godinu, sjećamo se naših početaka, a ti si isto krivac za mnoge vrste u mom dvorištu.
Anči hvala ti, dugo imam agapantuse i poznati su mi - upit je bio za sliku ispod.
E. nona, znala sam da se none, bake, ili već slično uvijek moraju složiti.
Proljeće lupinusi su iz sjemena pred tri godine, klijavost sjemena je odlična. Druge godine ih je bilo nekoliko, a treće vidjela si, cjeli grm.
Baka Bea, hvala na informaciji za hostu, dakle ipak će iz posude u zemlju, kada će se širiti, no mora u prvi red, jer stvarno je niska, kao neki pokrivač tla, možda 7-8 cm.
Hvala za naziv geraniuma.
Maestral, ja volim gužvu, džunglu u vrtu kako ti kažeš, sve je prekriveno cvijećem, korova skoro da i nema, jer dominiraju trajnice.
Gogo, pa oduvijek volim znati nazive biljki, a sada konačno ima tih pl. pločica za kupiti i svaki put kad prođem pročitam, ponovim i za sada pamtim, a kad počmem zaboravljati, uvijek će ostati tablice, valjda neću zaboravit čitati.
Lana, perikalis je stvarno lijepa biljka, šteta što ne podnosi niske temperature. Po zimi je bio spremljen u prostoriji, koja je tek nešto stupnjeva iznad nule, a ponekad je bila i nula, dakle, hladno mjesto mu je odgovaralo da preživi.
Svima
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Triša,koja divota kod tebe!Nema čega tu nema..Sve je lijepo,ljiljani posebno..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Tek sam sad vidjela da je pitanje bilo za sliku ispod
![]() ![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Alisa, Niho, Bromelija, drago mi je što ste svratile, divno je imati toliko posjetitelja.
Anči, sve ok, bar si ponovila sliku mojih obožavanih plavih agapantusa
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Triša,vidim da imaš prekrasnu pasifloru iznad vrtnih vrata,pa me zanima da li bi to meni ovdje u Zagrebu isto uspjelo preko zime opstati,a sve ostalo Ti je
![]() |
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
sve ti je prekrasno,pozdrav
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Već sam rekla da mi se jako sviđa kako si uredila vrt u Rijeci ove godine. Prekrasan vrtek pun cviječa i još ti ovoliki sukulentići cvjetaju....
Ali Skradnik je nešto posebno. Baš si ga prelijepo sredila, park, zeleno, cvijeće....Maherica si prava!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Ah,.......................prekrasno!!!!!!!!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Trisha draga , sve sto mogu reci je :
fenomenalno - genijalno ili genijalno - fenomenalno ! ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Tvoje dvorište lijepo je na slici i u živo....Biljke rascvjetane u punom sjaju. Poklon plave ljepotice uživaju kod tebe i vjerujem da sam dobro pogodila prilikom izbora. Skradnik super zeleno i rascvjetano....Lupinusi su kraljevi.... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 227228229230231 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |