Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hoya - moje dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hoya - moje dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 221222223224225 272>
Korisnik
Poruka
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 23:01
Sve prekrasno kao i uvijek a rasadnik

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 05:55
Antonija, veselim se i mislim na tebe.

Duda, sunceee hvala vam

Anči, sad ih pusti da se pokrenu. Neće valjda biti takve niske temperature da ih smetaju u nicanju.

Lora, a ja sam šetala tvojim vrtom i iste biljke gledala u punom sjaju. Moje su tek bebe!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 06:08
Zaita slikice govore tisuću riječi. A nama, zaljubljenicima u cvijeće, svaka od tih riječi je draga.. Što sve raste u rasadniku?
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 06:14
Anaida, u rasadniku "na katu" su sukulenti koji su spašeni, a dolje na stolu su:
kelj, cvjetača, kelj pupčar, salata, blitva, tikvice, rajčica, peršin ...
morala sam tako sijati kad imam slamu po vrtu i  samo tako ove godine mogu biljke uzgojiti
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 06:30
Mljac, rasadnik ti je po mojoj volji!! Ja sam već zasadila sve u moj mini povrtnjak (ove rane kulture) i nadam se da će me nebo pomaziti dobrim i zdravim urodom već ove prve povrtlarske godine.. A jesi li i mrkvu sijala i rotkvice, luk vlasac..? Ja krenula s tim, meni lakšim kuturama koje se direktno u zemlju (povrtnjak) siju. Smile Kada ćeš ti presađivati u vrt cvjetaču i kelj pupčar? Papriku, nekoliko vrsta, imam u mini plasteniku na tavanu, još nije niklo sjeme, i malo korabice koja je lijepo krenula rasti. Paradajz MM uopće ne voli jesti, ni krastavce (voli samo male, male i ukiseljene) - pa ih neću imati u vrteku. Sve što sam sijala radila sam po mjesečevom kalendaru i uz savjete iz knjige bio-vrt. I tako ti ja, Hoyček draga, učim...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 06:41

Mrkvu sam sijala direktno u vrt. Razmaknula sam sijeno i posijala dva reda mrkve i dva reda pastrnjaka. Ali ne niče. Sa lukom vlascem sam se par godina mučila, a sada ga imam stalno u jednoj velikoj vazi i iz nje uzimam koliko mi treba.

Ovo sve što mi je niknulo čekam da dobije prvih par pravih listova, da ojača pa ću presaditi. Ni meni nije paprika niknula. Neznam zašto. Ali zato je svaki paradajz i zelena tikvica vani.
Ja sam se načitala knjiga ove zime. Mislila sam da mi se sve pomješalo, ali nije. Koristilo mi je i puno detalja mi je sada jasnije. 
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 06:51
Hoyček, imamo još vremena - mrkva dugo niče (čak 20-30 dana). A za papriku budemo vidjele Smile , meni je sad nekih dva tjedna posijano sjeme.  No ne mogu mu baš osigurati temperaturu od 20-25 celzijevaca, pa mu valjda duže treba.
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 07:08
Dogovoreno - strpljenja ... Wink
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 11:25
za vrijedne rucice
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 14:33
Kad mi zatreba rasadnik znam kud trebam ići  LOL.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 17:09
Koliko će ti biti zdravog povrćaClap
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 09:10
Jako si bila vrijedna!!!
Pratim te i dalje Smile

Meni je jedan poznanik obećao pflance rajčice, ( one velike) tako da nisam ni pokušavala sijati. A ako ne bude imao (ima svoj mali plastenik) onda ću jednostavno kupiti na placu...
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 11:02
woow predivne biljkice...rasadnik super izgleda...
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 07:29
Hoya - paprike krenule! Neke rastu ko iz vode, neke još tek niću a neke sjemenke još sanjaju. Valjda od sorte do sorte ovisi.
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 07:47
Drage moje rasadnik buja, a vani tmuuuurno, a ja bi nešto malo kopuckala ...

Anaida, smrcko i ja smo si jučer već neke (je l' se kaže "flance"?) razmjenile. Ali, paprike ni za lijek. Neće i neće!
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 10:25
Kako je sve lepo i veselo a oni plavi cvetici AUBRETIA ako sam dobro zapamtila,san snova su...jel to visegodisnja bilka?

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 10:52
Rasadnik je Thumbs%20Up
Zar si sve te heuchere upazarila kod Bake Bee ili negdje drugdje?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 16:02
Je, Olja, višegodišnja biljka i nezahtjevna. Pada niz zidove u slapovima, a ne treba joj puno zemlje i vode.

Jesam, Begenija, na kavici. I baš sam zadovoljna. Već su duple!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 21:35
Kupila sam paprike u Cortini i tek kad sam došla kući pogledam rok trajanja, proizvedene 2008 i pitanje lažu li možda je 1998LOL
Stavit ću ih samo u vodu da naklija, ako bude išta dam ti.

Moje koralnje zvončike su ošišane do zemlje samo batrljci ostaliCry
Šišala sam i plavu travu( festuca), izgleda kao ježićTongue Korjenje ima pola metra vađenje izgleda baš ovako
Obožavam tu tvoju plavu perikicuHeart

Sadnice su posađenesmilie_mil_025.gif

Prvi cvjetak u vrtu koji mi je nikao je tvoj žuti narcis, eto ukras si u mom vrtuHug

Po mom kalendaru do 3. 4 se orezuju i presađuju biljke. Preko vikenda sam hrpu toga presadila, plus sam 31 četinjaču trano smjestila.

Razmišlam da li da čekam sa paprikama do 11.4., tad mi pada sijanje biljaka sa sjemenom u sebi. Je li to prekasno, trebalas sam do 19.3. ali nisam stigla?Confused
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 22:05

Rasadnik je odličan, bravo

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 221222223224225 272>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.