Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božur - Paeonia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božur - Paeonia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
Korisnik
Poruka
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 00:06
Moji bozuri su stari samo 30 godina , ne dodajem im nikakvo djubrivo, redovno odrezujem sve precvetale cvetove da biljka ne trosi snagu na formiranje semena.Lisce odrezem u jesen zbog toga sto je veca mogucnost za gljivicna oboljenja ako se ostavi preko zime.Mozda se ponavljam ali sunce, sunce i samo sunce za njih da bi bogato cvetali.
Razmnozavanje deobom u rano prolece kada tek krenu sa izbojima i dok na njima nema pupova, inace cvetanje moze da izostane par godina.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 08:03
Josipa, božuri su prekrasni. Ovaj žuti je poseban!
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 10:13
Kako da razlikujem dvrenasti od običnog kada kupujem? Kako piše na vrećeici?

Ovaj moj nije drvenasti... skužila samWink

Rijeka

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 13:57
drvenast se kupi kao sadnica, tj. gotova biljka
a oni gomolji bez zemlje su "obična" vrsta

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2012 u 13:58
josipa tvoj je stvarno vanserijski i prelijepsmile71
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 20:03
pozdrav svim božuroljubcima, drago mi je da vam se sviđa moj Alley Kat .Cvjeta jako rano tj, odmah poslije uskolisnoga. Nabavljen je u Njemačkoj.

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 18:12

Pozdrav svim Božuroljupcima! Imam jedno pitanje,da li je nekome uspjela ova vrsta Božura iz sjemena?

Radi se o drvenastoj vrsti!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 19:17
Eh, to i mene interesuje, sjeme sam stavila u zemlju pa sta bude, posto stajajnem gubi klijavost.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 22:50
Mislim da nisi dobro postupila tako što si ga odmah posijala! Božur da bi uopće proklijao i niknuo treba dva hladna razdoblja...prvo prije sjetve, drugo poslije, dok nikne....

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 15:33
Sta da radiim sada?Procitala sma od prodavaca da treba odmah sijati zbog klijavosti, a jedno vrijeme sjeme je bilo u frizideru.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 16:35
To si dobro učinila,ako ti je sjeme bilo u frižideru! A onda ništa ne diraj,ostavi kako je,je...nadajmo se onda da će niknuti!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 16:38
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Pozdrav svim Božuroljupcima! Imam jedno pitanje,da li je nekome uspjela ova vrsta Božura iz sjemena?

[IMG]http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/587258347_1/FREE_SHIPPING_100_Seeds_Chinese_Rare_Blue_Peony_Flower_Seeds_Beautiful_lovely_HOT_PEONY_11.jpg_200x200.jpg" />

Radi se o drvenastoj vrsti! [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

Ne bih htjela da vas razocaram, ali meni se cini da je ovdje photoshop imao posla. Pored toga sjemenke su jeftine.......
Nadam se da grijesim i da cete vi ipak uzgojiti lijepe plave peonije.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 16:46
Makk,nema veze što je tu je! Da mi je malo čudno,ma ne malo,nego dosta,jer nikad u životu nisam vidjela plave božure,tako da se potpuno slažem s tobom. Možda takva plava vrsta niti ne postoji,mislim da je plavu boju najteže dobiti što se tiče cvijeća,bar sam tako čula...
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2012 u 21:07
nikad nisam u centrima vidila božur za kupit....zna li neko di ima i kako se on uopće prisadi??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2012 u 22:39
bilo ih je ove zime, mislim u drugom mjesecu u trg. centrima i poljoapotekama, gomolji po nekih 15ak kn

a i drvenastih je bilo, u konzumu, mala sadnica, oko 80-90 kn

dogodine kad ih spazim, sjetiti ću te se

kažu da se presađuje u jesen, kad se osuši nadzemni dio i biljka miruje, ja sam svog rozog na silu izvadila u kasnu zimu jer je bio na opasnom mjestu - opasnom za njega, prebacila sam ga u posudu i cvjetao je već ovo proljeće

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:38
Ja sam neke sadila s početkom proljeća ,čim se pojave oni pupovi iznad zemlje,koliko sam primjetila bolje rastu i prije se ustabile,a i nema opasnosti od smrzavanja.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 23:39
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

[IMG]http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/587258347_1/FREE_SHIPPING_100_Seeds_Chinese_Rare_Blue_Peony_Flower_Seeds_Beautiful_lovely_HOT_PEONY_11.jpg_200x200.jpg" />

Radi se o drvenastoj vrsti! [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" /> [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

Ne bih htjela da vas razocaram, ali meni se cini da je ovdje photoshop imao posla. Pored toga sjemenke su jeftine.......

Heeeej Makk sad su moje sumnje bar malo ublažene ,vidjela sam na netu da neki čovjek u Bih prodaje sadnice plavih božura,tko zna možda će i naši onda biti plavi. No nema veze ,kakvi budu,meni su svi lijepi!
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2012 u 08:48

Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Heeeej Makk sad su moje sumnje bar malo ublažene ,vidjela sam na netu da neki čovjek u Bih prodaje sadnice plavih božura,tko zna možda će i naši onda biti plavi. No nema veze ,kakvi budu,meni su svi lijepi!
ne postoji božur plave boje ko ni krizantema plave boje.bijeli cvjetovi se režu i stave u otopinu boje,to popiju i poplave.Da li biste željeli iamti u vrtu plave visibabe?Ja ne
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2012 u 13:45
Hvala ti puno Viridarivm! Ti si ipak bolji poznavalac božura od mene,kad ih uzgajaš. Ali nema veze kakve god bio boje,nek mi samo nikne,ja ću biti Happy! Svi božuri su mi lijepi,ali ipak na prvom mjestu mi je onaj mirisni crveni,punog cvijeta, kakvog imam i jako sam sretna što sam ih naslijedila od bivše vlasnice od koje smo kupili kuću! I da,ni ja ne bih htjela imati plave visibabe u svom vrtu!   
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2012 u 13:49
Viridarivm, pošto se ti jako dobro razumiješ u božure,Molim te onda,reci mi,postoji li šatirani božur,žute boje sa crvenim obrubom......ili se i tu radi samo o lošem photo shopu? Hvala unaprijed!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.