Fuksija - Fuchsia |
Odgovori | Stranica <1 2021222324 35> |
Korisnik | |
astrid7
Novo sjeme Pridružen: 09 Travanj 2012 Lokacija: Sesvete, Zagreb Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, to sa slike od silvestre je definitivno Cuphea ignea, i to nije fuhsija. |
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipovac,Osijek
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
morena,
svaka cast. prelepa je. narocito mi se dopadaju sve vrste fuhsija sa ovako jarkim cvetovima, ili sa kombinacijom tamno-ljubicasto belih cvetova. ja sam imala 2 fuhsije, od toga samo mi jedna zivi (sa nezno roze bojom cveta), dok je ona sa ovako tamnijim cvetovima uginula. ne znam zasto. sve u svemu, meni fuhsije bas i ne idu, mozda zbog uslova koje im mogu pruziti, ali sam se zainatila da cu imati makar 3 lepe kao sto ovde neki imaju. |
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
astrid7, protiv crvenog pauka pomazu od hemije jedino AKARICIDI, ali kako su oni jaki otrovi i nesto skuplji, postoji jedan potpuno prirodan tj. ekoloski preparat na bazi ulja od uljane repice, zove se "Prima". inace, ja moje ruze i jos neko cvece (koje podnosi prskanje hladnom vodom) tretiram protiv srvenog pauka ovim prirodnim i jeftinim preparatom iz domace radinosti: U flasu ciste izvorske vode (na oko 1l ili manje) ili destilovane vode, se stavi 1 cesanj belog luka, i ta voda cuva u frizideru. Luk se samo oljusti od opne i malo odsece gornji i donji vrh cesnja, ne treba da se secka. Nakon par dana (mada moze vec i sutradan, ako se zeli poceti sa prskanjem sto pre) se biljke prskaju ovom tecnoscu. Vazno je da se biljke ovom tecnoscu prskaju svaki dan i to 2 puta dnevno (rano ujutru i kasno uvece), i to obavezno sa ovim hladnim rastvorom iz frizidera, jer crvenom pauku i njegovim larvama smeta hladna voda i vlaga. Takodje treba voditi racuna da se prska i lice i nalicje listova biljke kao i stablo. Jedino sto nisam sigurna da bi fuksije podnele prskanje ovim, jer bi im mozda smetala ovako hladna voda, ne znam. Ako im ne bi smetala, onda bi ovo vredelo, ali vazno je znati i to da ovo nema nikakvog efekta kada se pauk na biljci vec uveliko pojavi. Ovo samo sprecava da se pauk pojavi, ako se zdrava biljka prska od samog pocetka. U suprotnom, biljci se samo produzi zivot, ali ona se muci i ne moze potpuno da se izleci od ove grozne napasti. "Prima" preparat je sigurno delotvorniji. --------------------------------------------------------------------------------- a evo i jos jednog zanimljivog saveta (iz odeljka 'Moje cvjetne tajne') uz pomoc CIMETA U PRAHU: http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morena predivna je moje kunjaju cvjetići su im neki sitni i baš sam se razočarala
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je jedna propala u roku od tri dana. Jednostavno je počela venuti. Promijenila sam joj zemlju, poprskala od nametnika mada ih nisam vidjela, ali ništa nije pomoglo. Zna li netko da li ima istine u tome da fuksiji treba u vodu za zalijevanje dodati pola andola kad počne kunjati?
|
|
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam prosle godine dvije saksije hibrida fuxije karamel boje. Bile su lijepe biljke sa neobicnom bojom cvjetova, ali ona je toliko osjetljiva biljka, pogotovo kod mene na osuncanoj strani da sam je cijelo ljeto prskala raznim preparatima i nikad ih nisam uspjela ocistiti od svih nametnika. |
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuhsije ne podnose sunce, to su biljke za hladovinu, ili polusenku.
-------------------------------------------------------------------------------------- Protiv CRVENOG PAUKA (lat. Tetranychus urticae) ili Koprivina grinja: "Sitnica, koju bi skoro svatko trebao imati, a pomaže u početnim "napadima" crvenog pauka jest CIMET. Dovoljno je posipati cimeta po površini zemlje u kojoj je posađena biljka i potom zaliti. Cimet će se rastvoriti i reagirati tako da odbije daljnje napade pauka, ali samo u slučaju ako je biljka malo oštećena." "Treba pripaziti tijekom vrućih ljetnih mjeseci ili suhih proljeća jer to je razdoblje kada se crveni pauk najlakše razmnožava. Crveni pauk se suzbija prskanjem pripravaka na bazi akaricida kao što su: Neoron 500, Apollo 50 SC, Demitan, Basudin 40." http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx Lisne uši na cvijeću i biljkama:"Simptomi: uši sisanjem na izbojcima i grančicama te plodovima uzrokuju zastoj u rastu, izobličenje izbojaka i ploda. Izlučivanjem medne rose dodatno se onečiste plodovi. Napadaju velik broj vrsta civjeća i biljaka: tulipane, pelargonije, surfinije, bacopu, ljiljane i druge. Javljaju se u proljeće i jesen za toplog i suhog vremena, te nakon obilnih kiša. Zaštitno sredstvo od KOPRIVE... Pripravak od PELINA... " Bijele mušice na fuksijama: "Znamo da te bijele mušice najčešće napadaju fuksije,uz ostalo vrtno cvijeće i biljke, i da ih se strašno teško riješiti. Od prošle godine koristim jednu prirodnu otopinu i djeluje. Otopina PELINA. Radi se klasično ko i večina njih.Dakle 1k.svježeg pelina preliti sa 10l.vode i ostaviti da odstoji na sunčanom mjestu 2-3 tjedna.Procijediti i na 1l.otopine dodati 1l.vode. Naravno da ima i ona brža varijanta: Pelin preliti sa 1l.kipuće vode i ostaviti par sati pokriveno.Procijediti i isto tako prorijedii.Špricati zaražene biljke predvečer.
Budući da je prirodo,može se svakodnevno špricati bez da šteti biljci." http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/savjeti_o_cvijecu/bijele_musice_na_fuksijama/1028.aspx |
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam, ali sam dobila dvije saksije a cijela kuca mi je okrenuta na sunce pa sam ih stavila izmedju tuja. Dobro su napredovale, jako su cvjetale, i bile su bas lijepe...samo sto sam se ja ubila od rada oko njih.
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"sa otopinom napravljenom od duhana i vode...2 cigarete u 2 dl vode
namoči preko noći, procijedi i pošpricaj po ružama...po potrebi ponovi.
mi smo sa tim oslobodili i bršljan od crvenog pauka, iako kažu da se
njega teško riješiti." by Božikovine
"Postoji i prirodni insekticid na bazi buhača, razgrađuje se za 4 sata, a djeluje." by SilveK "Pročitala sam u nekoj knjizi iz knjižnice da se u zemlju, kod korijena ruže, upikne češanj češnjaka. Tako ruža "povuče" miris koji odbija razne nametnike, pa tako i dosadne uši. Ja sam imala najezdu ušiju na svojim ružicama, i jednostavo sam ih
ispirala sa običnom vodom, pa prskala sa otopinom chillija, i nakraju
upikla češnjak u zemlju. Ima još koja tu i tamo, ali nema najezde...E
sad, da li je od češnjaka, neznam, ali mislim da vrijedi probati " by bubašvaba
"domaći recept s kojim možete probati suzbiti pepelnicu na biljkama je 1 prašak za pecivo i 1 mala žličica detergenta za pranje suđa pomiješani u 1,5 litara vode kopirano s donjeg linka http://biovrt.com/2010/01/01/bolesti-biljaka/" by natalija Prskati 2 puta u jednom danu. A preslice treba 1 kg biljaka na 5 litara vode. "Probala sam zimos svoje sobno bilje prskati protiv crvenog pauka sredstvom napravljenim od ljutih ukrasnih papričica. Suhe papričice sam namoćila, svježe se ne moraju močiti, na večer. Slijedeće jutro sam ih u vodi u kojoj su se močile samo sa štapnim mikserom izmiksala. Bilo je približno oko 5 dkg papričica i 1 dcl vode. To sam razrijedila sa 2 l vode promučkala i prskala. Morala sam nakon tjedan dana ponoviti. Na otprilike 1,5 mj.sam se riješila napasti, a onda ispočetka. " by gospina trava http://hr.wikipedia.org/wiki/Crveni_pauk http://en.wikipedia.org/wiki/Tetranychus_urticae "Pokušaj s nekim cigaretama koje imaju veći udio nikotina u pola litre vode namoći 10 cigareta i ostavi 6-12 h i s tom vodom prskati cijelu biljku. OPREZ! raditi to dalje od male djece,kučnih ljubimaca, riba i ptica Nebi bilo zgorega imati i masku da ne udišemo. -djeluje gotovo na sve insekte pa čak i na manje životinje Nikotin je jaki nervni otrov." by tropi "Još crveni pauk i uši kojekako, ali gljivice i virusi su bez pomoći. 0,5kg lišća koprive u 5 l vode sam isprobala i izvrsno je, ali samo kao preventiva. Naseljene zvijeri ne uništava. Što se duhana tiče, te biljke zaista kod mene ne fali. Sačuvaj bože da ne dimi ispod mog nosa. Inače ja sam veliki obožavaoc buba mara, bogomoljki, sve paukove iz kuće nježno izbacim u vrt. Tičicama sam cijelu zimu vješala komade pancete po stablima, a one sad čiste okoliš. Jedino mi je žao što ne znam kako privući i zadržati šišmiše. Izvrstan su eko insekticid." by vera4 |
|
Milla 73
Novo sjeme Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozz svima! Kad fuksiju razmnožavati iz reznica,sad u jesen ili na proljeće?
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li ste poceli sa spremanjem svojih fuksija??
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još ne
|
|
tačkaćica
Pustio korijenje Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasne
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najbolje ih je razmnožavati u proljeće s mladim reznicama. Ja ih razmnožavam u svako vrijeme |
|
tačkaćica
Pustio korijenje Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgleda jako lijepo s lijepo oblikovanom krošnjom.
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 2021222324 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |