Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fuksija - Fuchsia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Fuksija - Fuchsia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
Korisnik
Poruka
astrid7 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje astrid7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2012 u 10:08
ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 15:44
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

silvestra ovo je cuphea ignea - znam jer sam je i ja bila uzela misleći da je fuksija
lani je cijelo ljeto bila rascvjetana
kažu da voli sunce i polusjenu, ali moja je bila u sjeni cijeli dan i baš joj je odgovaralo

Da, to sa slike od silvestre je definitivno Cuphea ignea, i to nije fuhsija.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 08:27
Napokon procvijetala i moja fuksijaSmile
Josipovac,Osijek
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 13:41
morena,
svaka cast. prelepa je. narocito mi se dopadaju sve vrste fuhsija sa ovako jarkim cvetovima, ili sa kombinacijom tamno-ljubicasto belih cvetova.

ja sam imala 2 fuhsije, od toga samo mi jedna zivi (sa nezno roze bojom cveta), dok je ona sa ovako tamnijim cvetovima uginula. ne znam zasto.
sve u svemu, meni fuhsije bas i ne idu, mozda zbog uslova koje im mogu pruziti, ali sam se zainatila da cu imati makar 3 lepe kao sto ovde neki imaju.
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 14:31
Originalno poslano od člana astrid7 astrid7 napisao:

ljudi pomoć....opet mi je fuksiju napao crveni pauk....što da radim??????????????

astrid7,
protiv crvenog pauka pomazu od hemije jedino AKARICIDI, ali kako su oni jaki otrovi i nesto skuplji, postoji jedan potpuno prirodan tj. ekoloski preparat na bazi ulja od uljane repice, zove se "Prima".

inace, ja moje ruze i jos neko cvece (koje podnosi prskanje hladnom vodom) tretiram protiv srvenog pauka ovim prirodnim i jeftinim preparatom iz domace radinosti:

U flasu ciste izvorske vode (na oko 1l ili manje) ili destilovane vode, se stavi 1 cesanj belog luka, i ta voda cuva u frizideru.
Luk se samo oljusti od opne i malo odsece gornji i donji vrh cesnja, ne treba da se secka.
Nakon par dana (mada moze vec i sutradan, ako se zeli poceti sa prskanjem sto pre) se biljke prskaju ovom tecnoscu.
Vazno je da se biljke ovom tecnoscu prskaju svaki dan i to 2 puta dnevno (rano ujutru i kasno uvece), i to obavezno sa ovim hladnim rastvorom iz frizidera, jer crvenom pauku i njegovim larvama smeta hladna voda i vlaga.
Takodje treba voditi racuna da se prska i lice i nalicje listova biljke kao i stablo.

Jedino sto nisam sigurna da bi fuksije podnele prskanje ovim, jer bi im mozda smetala ovako hladna voda, ne znam.
Ako im ne bi smetala, onda bi ovo vredelo, ali vazno je znati i to da ovo nema nikakvog efekta kada se pauk na biljci vec uveliko pojavi.

Ovo samo sprecava da se pauk pojavi, ako se zdrava biljka prska od samog pocetka.
U suprotnom, biljci se samo produzi zivot, ali ona se muci i ne moze potpuno da se izleci od ove grozne napasti.

"Prima" preparat je sigurno delotvorniji. 
---------------------------------------------------------------------------------
a evo i jos jednog zanimljivog saveta (iz odeljka 'Moje cvjetne tajne') uz pomoc CIMETA U PRAHU:
http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:09
Morena predivna je moje kunjaju cvjetići su im neki sitni i baš sam se razočarala
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:27
Meni je jedna propala u roku od tri dana. Jednostavno je počela venuti. Promijenila sam joj zemlju, poprskala od nametnika mada ih nisam vidjela, ali ništa nije pomoglo. Zna li netko da li ima istine u tome da fuksiji treba u vodu za zalijevanje dodati pola andola kad počne kunjati?
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 19:50

Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:16

Imala sam prosle godine dvije saksije hibrida fuxije karamel boje. Bile su lijepe biljke sa neobicnom bojom cvjetova, ali ona je toliko osjetljiva biljka, pogotovo kod mene na osuncanoj strani da sam je cijelo ljeto prskala raznim preparatima i nikad ih nisam uspjela ocistiti od svih nametnika.
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 16:49
Fuhsije ne podnose sunce, to su biljke za hladovinu, ili polusenku.
--------------------------------------------------------------------------------------

Protiv CRVENOG PAUKA (lat. Tetranychus urticae) ili Koprivina grinja:
"Sitnica, koju bi skoro svatko trebao imati, a pomaže u početnim "napadima" crvenog pauka jest CIMET.

Dovoljno je posipati cimeta po površini zemlje u kojoj je posađena biljka i potom zaliti. Cimet će se rastvoriti i reagirati tako da odbije daljnje napade pauka, ali samo u slučaju ako je biljka malo oštećena." 

"Treba pripaziti tijekom vrućih ljetnih mjeseci ili suhih proljeća jer to je razdoblje kada se crveni pauk najlakše razmnožava.

Crveni pauk se suzbija prskanjem pripravaka na bazi akaricida kao što su: Neoron 500, Apollo 50 SC, Demitan, Basudin 40."

http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk/2064.aspx 

http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/crveni_pauk__tetranychus_urticae_/5612.aspx

Lisne uši na cvijeću i biljkama:

"Simptomi: uši sisanjem na izbojcima i grančicama te plodovima uzrokuju zastoj u rastu, izobličenje izbojaka i ploda. Izlučivanjem medne rose dodatno se onečiste plodovi.

Napadaju velik broj vrsta civjeća i biljaka: tulipane, pelargonije, surfinije, bacopu, ljiljane i druge.

Javljaju se u proljeće i jesen za toplog i suhog vremena, te nakon obilnih kiša.

Suzbijati se mogu prskanjem insekticidima kao što su: Calypso,Confidor, Karate Max, Basudin 40, Actellic.
I važno je znati da Bubamara je prirodni neprijatelj lisnih ušiju.

Zaštitno sredstvo od KOPRIVE...

Pripravak od PELINA... "

http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/bolesti___zastita_cvijeca_i_biljaka/lisne_usi_na_cvijecu_i_biljkama/5424.aspx

Bijele mušice na fuksijama:

"Znamo da te bijele mušice najčešće napadaju fuksije,uz ostalo vrtno cvijeće i biljke, i da ih se strašno teško riješiti. Od prošle godine koristim jednu prirodnu otopinu i djeluje.

Otopina PELINA. Radi se klasično ko i večina njih.Dakle 1k.svježeg pelina preliti sa 10l.vode i ostaviti da odstoji na sunčanom mjestu 2-3 tjedna.Procijediti i na 1l.otopine dodati 1l.vode.

Naravno da ima i ona brža varijanta:

Pelin preliti sa 1l.kipuće vode i ostaviti par sati pokriveno.Procijediti i isto tako prorijedii.Špricati zaražene biljke predvečer.

Budući da je prirodo,može se svakodnevno špricati bez da šteti biljci."

http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/savjeti_o_cvijecu/bijele_musice_na_fuksijama/1028.aspx

Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 18:00
Znam, ali sam dobila dvije saksije a cijela kuca mi je okrenuta na sunce pa sam ih stavila izmedju tuja. Dobro su napredovale, jako su cvjetale, i bile su bas lijepe...samo sto sam se ja ubila od rada oko njih.
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 18:09
"sa otopinom napravljenom od duhana i vode...2 cigarete u 2 dl vode namoči preko noći, procijedi i pošpricaj po ružama...po potrebi ponovi. mi smo sa tim oslobodili i bršljan od crvenog pauka, iako kažu da se njega teško riješiti." by Božikovine

"Postoji i prirodni insekticid na bazi buhača, razgrađuje se za 4 sata, a djeluje." by SilveK

"Pročitala sam u nekoj knjizi iz knjižnice da se u zemlju, kod korijena ruže, upikne češanj češnjaka. Tako ruža "povuče" miris koji odbija razne nametnike, pa tako i dosadne uši.

Ja sam imala najezdu ušiju na svojim ružicama, i jednostavo sam ih ispirala sa običnom vodom, pa prskala sa otopinom chillija, i nakraju upikla češnjak u zemlju. Ima još koja tu i tamo, ali nema najezde...E sad, da li je od češnjaka, neznam, ali mislim da vrijedi probati Smile" by bubašvaba

"domaći recept s kojim možete probati suzbiti pepelnicu na biljkama je 1 prašak za pecivo i 1 mala žličica detergenta za pranje suđa pomiješani u 1,5 litara vode
kopirano s donjeg linka Wink http://biovrt.com/2010/01/01/bolesti-biljaka/" by natalija
Prskati 2 puta u jednom danu. A preslice treba 1   kg biljaka na 5 litara vode.

"Probala sam zimos svoje sobno bilje prskati protiv crvenog pauka sredstvom napravljenim od ljutih ukrasnih papričica. Suhe papričice sam namoćila, svježe se ne moraju močiti, na večer. Slijedeće jutro sam ih u vodi u kojoj su se močile samo sa štapnim mikserom izmiksala. Bilo je približno oko 5 dkg papričica i 1 dcl vode. To sam razrijedila sa 2 l vode promučkala i prskala. Morala sam nakon tjedan dana ponoviti. Na otprilike 1,5 mj.sam se riješila napasti, a onda ispočetka. " by gospina trava 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Crveni_pauk
http://en.wikipedia.org/wiki/Tetranychus_urticae

"Pokušaj s nekim cigaretama koje imaju veći udio nikotina u pola litre vode namoći 10 cigareta i ostavi 6-12 h i s tom vodom prskati cijelu biljku.
OPREZ! raditi to dalje od male djece,kučnih ljubimaca, riba i ptica
Nebi bilo zgorega imati i masku da ne udišemo. 
-djeluje gotovo na sve insekte pa čak i na manje životinje
Nikotin je jaki nervni otrov." by tropi 

"Još crveni pauk i uši kojekako, ali gljivice i virusi su bez pomoći. 0,5kg lišća koprive u 5 l vode sam isprobala i izvrsno je, ali samo kao preventiva. Naseljene zvijeri ne uništava. Što se duhana tiče, te biljke zaista kod mene ne fali. Sačuvaj bože da ne dimi ispod mog nosa.  Inače ja sam veliki obožavaoc buba mara, bogomoljki, sve paukove iz kuće nježno izbacim u vrt. Tičicama sam cijelu zimu vješala komade pancete po stablima, a one sad čiste okoliš. Jedino mi je žao što ne znam kako privući i zadržati šišmiše. Izvrstan su eko insekticid." by vera4 

Na vrh
Milla 73 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Milla 73 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2012 u 15:57
Pozz svima! Kad fuksiju razmnožavati iz reznica,sad u jesen ili na proljeće?
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 08:59
da li ste poceli sa spremanjem svojih fuksija??
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 19:11
još ne

Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 10:37
prekrasne Clap
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 12:13
Originalno poslano od člana Milla 73 Milla 73 napisao:

Pozz svima! Kad fuksiju razmnožavati iz reznica,sad u jesen ili na proljeće?

Najbolje ih je razmnožavati u proljeće s mladim reznicama.
Ja ih razmnožavam u svako vrijeme   
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 20:15
moja MG][/URL]
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2012 u 14:44
Izgleda jako lijepo s lijepo oblikovanom krošnjom.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2012 u 15:32
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.