Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 46> |
Korisnik | |
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
![]() |
|
sto uzrokuje ''motanje''????primjetila sam na nekima da im se listovi motaju i kao da gube snagu...nekak su mi mlohavi...
![]() |
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Listovi su obično "mlohavi" kada surfiniji nedostaje vode a što se motanja tiče, moguće da su nekakvi nametnici stigli! Bilo bi dobro da stavite sliku biljke tj. lista! |
|
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Kako da odradim rezanje surfinija da bi bile bogatije???? To jos nikad nisam radila, a kazu da naprosto podivljaju 2-3 dana poslije tog postupka.
![]() |
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Pa ako su nejednake tj. ima par grana koje su dugačke a rijetke jednostavno ih odrežete na neku podjednaku dužinu, onda vam biljka krene tjerat grane sastrane i popunjava se! I naravno prihranjujte obavezno jer bez toga nema "divljanja"
![]() |
|
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Da li se otkida rukom ili makazama precizno??? |
|
![]() |
|
Smiješ i rukom ali pošto su ljepljive preporučam neki alat! Makaze su škare pretpostavljam?
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Pridružujem se temi, kod mene baš treba rez!
Imam dvi grane koje su se baš izdužile a nemam friše slike od nje! ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Nisam baš vješta u stavljanju fotki ali imam nekog u kući ko to radi jako dobro pa kad se udobrovolji stavit ću fotku mojih ljepotica. Do sada nisam nikad imala rijetke, mislim da je tajna u prehranjivanju. Ja u svaku vodu s gnojivom dodam i tekućeg željeza . |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Gdje se kupi tekuce zeljezo i koliko kosta??? ![]() |
|
![]() |
|
U poljoprivrednim ljekarnama ili u centrima koji imaju vrtni dio pa između ostalog drže i prihrane za bilje!
|
|
![]() |
|
Ja sam po preporuci u apoteci kupila rozi kristalon u prahu za prihranu! Da li neko ima iskustva sa njim, kako surfinije prihvataju ovu vrstu prihrane??? Inace, on se topi u razmjeri 1 supena kasika na 10l vode.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Bugic nije pretjerano skupo , negdje oko 50 kn u poljoapotekama, a ja dodajem jedan čep na 5 l. vode zajedno s drugim tekućim gnojivom i to sada jedanput sedmično a od srpnja prehranjujem 2 tjedna u mj. jedanput a druga 2 tjedna dva puta u tjednu naravno naizmjenično. Što se tiče kristalona i ja ga koristim ali više za vrtno cvijeće i bungavilije jer mi je izdašniji ali i znam ga upotrijebiti i za surfinije ništa ne fali ali napominjem da u toku prehrane biljčica mjenjam proizvođače. |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
gentian, aralija hvala na informaciji...
![]() |
|
![]() |
|
Joj, pa el nije rozi onaj sa puno dušika???? Ako je, onda ti i nije baš neka preporuka. Bolje da si uzela plavi! |
|
![]() |
|
Ovo su njegove specifikacije, pa jel' odgovara on za surfinije?????
Specifications 1) Nitrogen-N : 19.0% 2) Phosphate-P2O5 : 19.0% 3) Potash-K2O : 19.0% 4) NaCl : 0.5 max. 5) Moisture :0.5 max. ![]() |
|
![]() |
|
Ma ok onda, nisam ga dugo koristio pa sam zaboravio formulaciju!
|
|
![]() |
|
Znaci, moze???? ![]() |
|
![]() |
|
Kristalonom ih nećeš spržit samo prije prehranjivanja mora zemlja biti vlažna. Najbolje je zalit navečer polovinom vode kojom inače zalijevaš a prehranit ujutro. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |