Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kamelija - Camellia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kamelija - Camellia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 14:43
...bijela i roza će uskorosmile89

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 07:51
Sve su prekrasne,ne znam koja mi je ljepša.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 17:22
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Sve su prekrasne,ne znam koja mi je ljepša.
Obožavam ihEmbarrassed

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 16:12
krasne kamelije bebolina
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 16:14
Moja kamelija se počela otvarati. To je ona koja je trebala biti bijela, no kako je kupljena na sniženju ne čudi me da su deklaracije pobrkane.

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2013 u 20:13
Krasna će biti,nema veze što nije bijela.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 15:46

Neznam tko je kriv, nije ni važno, svaki si je večinom kriv sam !!  Pa ako sam kriva, uživat ću u njima !! Predstavljam vam moje ljepotice ! Nisu lijepe kao vaše, al meni su ...najljepše !

http://www.zaslike.com/files/j83o959yiilag0eqs94.jpg

A velike snježne pahulje im čak i gode !!

http://www.zaslike.com/files/xq3nj5ddlmiav2892zx7.jpg

http://www.zaslike.com/files/oj8u92h0hvnpyfj85gtu.jpg

lwa0wvg2jf2ecczycvbh.jpg

http://www.zaslike.com/files/rs1b932ehpbqrm503il.jpg

http://www.zaslike.com/files/fcqr5g1r39jnljjivd.jpg
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 16:22
OSica..hvala, ma lijepa je meni svaka boja, no bijelu nemam pa sam mislila da će biti bijela, no nema veze. Kupit ću ja već i bijelu jednoga dana...

Free...ništa taj tvoj monolog na početku slika kamelija nisam skužila...no nije niti važno, važno da su ti kamelije lijepe. Vole one malo zimice, ništa to njima ne smeta. Moja u vrtu je krcata pupovima. Snijeg i zima su ju šibali - nije niti trepnula. No ako bude kiše za vrijeme cvjetanja - e to će joj više smetati - bar je tako bilo lani.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 19:22
Divne kamelije cure, i ja svoju čeekam i čekam da više otvori te pupove, ali do tad se divim vašima, jer zaista su krasne. Moja je nažalost ipak dobila malo po glavi ove zime, ovaj zadnji snijeg joj i nije baš godio, dosta je lišća nastradalo , ali pupovi nisu  a to je glavno .
belica,zagreb
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:18
@moonHug lijepa ti je damica, a to što nije bijela kakvu si očekivala....dobiti će društvo bijeleTongue u to ne sumnjam
@freeHeart neka si ti nama sretna i veselaClap kamelije su ti krasnesmile89
Evo malo i mojih damica....

Ova je trebala biti nježno roza duplog cvijeta a ispala je crvena sa bijelim mrljama.

Lani je bila mali, žgoljavi pelcerićEmbarrassed izrasla je u visinu i podarila mi nekoliko ogromnih cvjetova

pupoljak

I roza me obradovala prvim cvijetomsmile91

roza s svjetlim rubom

A sad malo o tome kako reagira na kišu dok je u fazi cvjetanja.
Potamne joj latice i cvijet propadne, dok ako je još u pupu strada samo nekoliko latice koje ja odstranim i cvijetu ne bude ništa
Ovako to izgleda kad je kiša ošine

a ovako kad se oštećene latice uklone

Još samo jedna fotkica ljepotice koja mami pogledesmile77

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:25
Prekrasne kamelije imate djevojke moje!!!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:30
Kako su pune cvijetova!!! i velike!!
Moje su u hladnom hodniku, crvene i rozna cvijetaju bez prestanka, ali imam pitanje u vezi njih, jeli normalno da cvijetovi otpadaju bez imalo znakova propadanja? cim se skroz otvori stoji 2 dana i otpadne, vec ih slazem oko teglice jer preljepo jos danima izgledaju Bijelu ljepoticu jos cekam da se pokaze
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:43
@lela.h, odbacivanje cvijeta se definitivno događa zbog pomankanja vode. One ne vole plivati u vodi, ali ako im se supstrat zasuši, bune se.
Čekamo bijelusmile89
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:49
Hvala bebi! Odmah idem zaliti sa naopako okrenutim tanjuricem!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 20:52
Originalno poslano od člana lela.h lela.h napisao:

Hvala bebi! Odmah idem zaliti sa naopako okrenutim tanjuricem!
Pusti je neka se napije koliko hoće. Višak iz tanjurića ukloni kad vidiš da višene cuga.Wink
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 22:33
belice...štrta što je malo dobila po repu, no oporavit će se.
bebolina...tvoje su krcate svjetovima, a ova dupla s mrljicama je kao šećer

Ako bude kiše kad moja u vrtu počme otvarati pupove stavit ću joj kišobran
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 22:58
Divne biljke imate .
Mislim da sam već jednom napisala da ne volim ovdje navraćati.
Jednostavno se bojim zaraze
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 23:07
Vidim da ima jako puno postova o kamelijama...To me baš veseli jer znači da ima sve više ljubitelja kamelija i uzgajivača kamelija..Pred desetak godina kad sam ih ja počela skupljati u našim cvjetarnama ili rasadnicima nije ih uopće bilo za kupiti ili su bile strašno skupe. Ja sam moje kamelije počela donositi iz Pordenona i tako je moja veza s njima krenula. To vam pišem jer danas su mi bili novinari iz Večernjaka da naprave priču o kamelijama. Mislila sam da će biti pogođen dan kad smo dogovarali termin i da će sve konačno cvjetati, međutim najljepše i najcvjetnije još nisu krenule...Dobro, oni su svoje napravili i vidijeti ćemo kako će sve to ispasti...
Dugo nisam stavljala slike pa evo nekoliko trenutno cvatućih kamelija...

sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 23:42
Bravo @jagoda za večernjakovu priču o kamelijamasmile141
Zaista tu biljku treba približiti ljubiteljima tih ljepotica, treba kao prvo skinuti famu o osjetljivosti na hladnoću i njezin uzgoj u kontinentalnim uvijetima. Kod nas se kamelija nekako veže za primorje, valjda zato jer su najrazvikanije u opatiji gdje sam im se i ja godinama divila i maštala kako ću ih i ja jednom imati u svom dvorištu. Istina je da ih kod nas nekad nije bilo i da su bile užasno skupe, no, sad je i u tom pogedu sasvim druga priča. Thumbs%20Up
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2013 u 23:49
Jagoda...lijepo od tebe da si nam pokazala svoje kamelije. Već ih dugo nismo vidjeli. Ova žuta je posebno lijepa, mislim lijepe su sve, a žuta rijetko vidim.
Morat ćeš nam javiti da nam ne promakne to izdanje novina, baš lijepo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.