Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 215216217218219 282> |
Korisnik | |
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U vrtu mir i tišina. U rano jutro još uvijek snen, s ledenim bjeličastim dahom. U podne osunčan, blistav. Miran i tih, ali spreman na proljetno buđenje i vatromet boja.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uzivala sam i gustala u setnji kod tebe...navracala sam ja brzinski i prije ali danas sam si dala vremena i bas uzivala u svakoj sliki..divno je kod tebe i po zimi..ako budes imala zuti midi perunika za prodaju sjeti me se,jer tko zna hocul biti u mogucnosti povirit tu ovih dana :)
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
catalpa
Odrastao grm Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo da se javim
|
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znas da ja cesto uzivam u setnji kod tebe. Prekrasna mi je ona bijela weigela. Nisam ni znala da postoji bijela
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
lucy kamenjar catalpa Hvala vam!
Lonicera |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li se varam ili je to nekakva druga lonicera-crveno žuta
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajama, to je drugačija lonicera. Cvijetovi su joj kao male trubice.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini se da je proljeće toliko zaljubljeno u tvoj vrt da ga je prvog posjetilo. Varijegirani arabis djeluje tako svježe, a kod mene je sav potamnio. Jesi li već orezala smilje?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao i uvek sve "tip top"...predivno...
|
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Andina!
Smilju sam orezala vrhove i suhe grančice. Nemam baš velikog iskustva u orezivanju i bojim se da ga ne uništim pretjeranim orezivanjem. Varijegirani arabis ima cvjetne pupove iako mu cvjetovi nisu zanimljivi. Najljepše su boje njegovih listova. |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim ja da je to nešto drugačije,ali prekrasno.da li i je ona penjačica. kod tebe proljeće već dobro zagazilo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bijela vajgela (Weigela florida "Bristol Snowflake") je nešto niža, naraste do 1.5 m i ima povijenije grane. Ako ima dovoljno sunca, cvjeta sve do jeseni. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
miska
arčik Hvala vam! |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošle godine mi je prvi puta cvjetala, i još je malena. Nadam se da će ove godine krenuti malo brže. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Timijan (Thimus vulgaris "Faustini")
Timijan se orezuje nakon cvatnje ali mu na kraju zime porežem vrhove jer je poznata njegova osobina da ponekad malo zaspe i sporije raste. Timijan nije biljka koja će svojim glamuroznim izgledom izazvati divljenje, ali ima drugih, puno vrijednijih osobina; zimzelen je, nezahtjevan, ljekovit, zanimljiv i koristan kao začin a pčele od njegovih cvjetova prave mirisni med. Grmići timijana, visoki do 40 cm, rastu na suhom i škrtom tlu, na punom suncu. U ljekovite svrhe se najviše koristi u liječenju dišnih puteva. Za sušenje se bere tokom ljeta kada je u cvatu, suši se okrenut naopačke na suhim i prozračnim mjestima. Osušen se čuva u dobro zatvorenim staklenim posudama. Timijan se koristi u kulinarstvu kao začin koji poboljšava probavu teških jela a okus mu se pojačava na višim temperaturama. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divnih li proljetnih cvjetića kod tebe! Napokon je krenulo.
Iako, ponovno moram to reći, tvoj vrt je lijep kroz sva godišnja doba! |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 215216217218219 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |