Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212213214215216 282> |
Korisnik | |
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko prekrasnih biljaka
u tako malo kvadrata! ![]() Dala si si puno truda da ih sve označiš prije nego ih snijeg pokrije.Zadnja slika mi je prekrasna! ![]() samo konji koji vuku sanjke.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
arčik
catalpa smrcko Drago mi je da vam se sviđa skica vrta i nadam se da će vam biti od koristi. lucy moon miska Hvala što ste primjetile trud koji sam uložila! Bez truda nema ništa u životu i ništa ne pada s neba ali sretan je onaj tko u svom trudu i teškom radu pronalazi zadovoljstvo! Što se tiče snježnih radosti, idiličnih slika i ostalih zimskih ljepota, neka uživa tko voli ali ja ih više ne mogu vidjeti! ![]() ![]() Kukurijek je na svojoj kućici napravio prozorčiće. Danas ću ga pustiti iz zatvora! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
predobre slikice a ljiljan obara s nogu svaka cast slavujcice
![]() |
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Izabrala sam si ovu slikicu kao meni najljepsu ! Podsjeca me na one prastare
nekadasnje razglednice sa neopisivo lijepim pejsazima ! ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Da tvoj trud nije bio uzaludan, dokaz je to što već sat vremena proučavam gredicu s imenima biljaka. Prvo što mi je upalo u oči je to da nema ni jedne nepotrebne travke, ni k od korova!!! Kako je to lijepo vidjeti!
Drugo što moram istaknuti je to da si mi ovim dala poticaj za eksperimentiranje u kombiniranju biljaka. Ja se do sada nikada ne bih usudila na istu gredicu staviti, primjerice, sunčanicu (Helianthemum) i kukurijek, no kod tebe to savršeno funkcionira. Pretpostavljam da na toj gredici ima polusjene pa su obje biljke zadovoljne. Treće – mnoge od tvojih biljaka su još bujne i zelene u usporedbi s istim biljkama u našem školskom vrtu, koje su žive, ali puno sitnije i stoga neprimjetne. Vjerojatno je stvar u starosti biljaka. Dala si mi nadu da će i naše biti zimi takve kad se malo razrastu. Jako mi se sviđa ova rečenica:
To je i moj životni moto! I na kraju – znaš ti što nama nedostaje: slike tvojih rascvjetanih biljčica. Hvala ti što si nam ih podarila u ovim uspavanim zimskim danima. One bude nostalgiju, ali i potiču ono uzbudljivo iščekivanje toplijih dana kad ćemo napokon moći uzeti alat u ruke i krenuti u vrt sa željom da ove godine bude još ljepši i rascvjetaniji. Uopće ne sumnjam u to da će tvoj takav i biti! |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Snježna idila!
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja također zahvaljujem na shemi.oduševljena sam.mene još zanima ona gredica sa lavandom
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Ova sema je samo dio tebe i dio tvoje osobnosti,nesebicnosti,nadarenosti i ljubavlju prikazanom kroz cvijece...hvala ti...svima nama ce dobro doci...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
kad god dođem kod tebe prvo se nauživam u prelepim prizorima
![]() imam i jedno pitanje...danas sam, čini mi se uradila nešto glupo...u poljoprivrednoj apoteci kupovala sam seme za setvu...povrće, cveće, začinske biljke...prodavac me ubedio da kupim kapar...kaže višegodišnji grm...ne razmišljajući, kupim...nije skupo...kad sam kući pročitala na internetu, ukapiram da je to mediteranska biljka...mislim da to nikako neće uspevati kod mene...šta ti misliš... ![]() |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
![]() |
|
Ljepotu kraljevskog ljiljana, od njegovog pupoljka pa do prekrasnog mirisnog cvijeta, slika može prikazati, ali ipak ne u punom sjaju! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Karli
miska drage moje, hvala vam! Lijepo vas je vidjeti u mom snježnom vrtu. Kukurijekovu kućicu sam slikala zato što mi je izgledala kao dobrodušni čovječuljak koji se smiješi. ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee
lucy Hvala vam! ![]() |
|
![]() |
|
Draga Andina, uvijek se veselim tvojoj posjeti i uvijek pomislim da je šteta što nismo bliže- kakve bi mi vrtove stvorile!
![]() "Prvo što mi je upalo u oči je to da nema ni jedne nepotrebne travke, ni k od korova!!! Kako je to lijepo vidjeti!" Korov je odavno odustao od naseljavanja u mom vrtu jer jako dobro zna da će brzo biti izbačen! ![]() Moja prednost je što mi je vrt uz kuću, što svaki dan puno puta prošetam i uvijek nešto čupnem, odrežem, ili nožićem prokopam. Drugo što moram istaknuti je to da si mi ovim dala poticaj za eksperimentiranje u kombiniranju biljaka. Ja se do sada nikada ne bih usudila na istu gredicu staviti, primjerice, sunčanicu (Helianthemum) i kukurijek, no kod tebe to savršeno funkcionira. Pretpostavljam da na toj gredici ima polusjene pa su obje biljke zadovoljne. Na toj gredici ima jako malo sjene i moje iskustvo, staro 10 godina, je da kukurijek voli sunce i da puno bujnije cvjeta na sunčanim položajima. Jedino ga treba, ako su velike vručine i suše, češće zaliti. Ovaj, koji sam označila na gredici, je crveni. Ove godine jedva da su mu cvijetni pupovi provirili iz zemlje, dok je prošle godine u ovo vrijeme bio pun cvjetova. ![]() ![]() Treće – mnoge od tvojih biljaka su još bujne i zelene u usporedbi s istim biljkama u našem školskom vrtu, koje su žive, ali puno sitnije i stoga neprimjetne. Vjerojatno je stvar u starosti biljaka. Dala si mi nadu da će i naše biti zimi takve kad se malo razrastu. Tako je, opet ponavljam, da se vrt ne može stvoriti na brzinu i na silu. Pravilo je da nema pravila, da je priroda nepredvidiva, da jednako lako dijeli i puno ljepote i puno nedaća svakakve vrste. Jedva čekam da prođu ove snježne ljepote koje su mi ukrale vrt i neopisivo se radujem proljeću!!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() Ta gredica bi trebala ovog proljeća imati "veliki remont" jer mi se raspored biljaka ne sviđa a puno ih treba i preseliti. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo ti nešto o kaparima koje nisam pokušavala uzgojiti ali zapišem kada mi je tekst zanimljiv: "Kapara je samonikla biljka Mediterana. Poznavali su je i blagovali još i Grci, a bome i Rimljani. Zimzelena je i resi kamene blokove naših starih kuća cijelu godinu. Sol što ju je upila ne dopušta vjetru da ju smrzne. I more je voli i soli tijekom cijele godine, pak se kapara i more smiješe jedno drugom, gdje god se vide . Ljube je pjesnici i sladokusci. Razlika je u tome što su je pjesnici vidjeli. Kako cvate u svibnju i lipnju i cvate vrlo kratko (ali čarobno, čarobno) i kako cvate na ograničenu zemljopisnu području, i kako voli kamen, vrleti i hridi, pa i kamene kuće, mnogobrojni je ljetni dolaznici na otoke nikad nisu vidjeli Osušene sjemenke ( gle sad!), sade se u veljači i u ožujku. Zamijesi se kuglica, manja od oraha, kuglica vapnenca i zemlje.... usadi se u njenu sredinu sjemenka kapare (pljune se), zalije kapljom mora i duboko se, duboko ugura u pukotinu kamena zida kuće. Pincetom? Snađi se, ali ne povrijedi kuglicu. Okreni je prema suncu. Ta znamo već da kapara voli sunce. Onda se događa da kapara naraste u grmu vodopadnoga slapa niza strminu tvoje kuće. List joj je zavodljiv, zelen, mesnat, okruglast, ukrasan na sivolikoj stijeni. Prekrasan vodopad zelenoga saga." |
|
![]() |
|
Danas se počeo topiti snijeg i jako su me razveselile visibabe koje će ubrzo procvijetati
![]() A kada sam ovo vidjela ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212213214215216 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |