Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 212213214215216 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2015 u 09:01
Koliko prekrasnih biljaka
u tako malo kvadrata!
Dala si si puno truda da ih sve označiš prije nego ih
snijeg pokrije.Zadnja slika mi je prekrasna!
bajka u bijelom..tišinu remete
samo konji koji vuku sanjke.smiley
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 10:14
 arčik
catalpa
smrcko

Drago mi je da vam se sviđa skica vrta i nadam se da će vam biti od koristi.
lucy
moon
miska

Hvala što ste primjetile trud koji sam uložila! Bez truda nema ništa u životu i ništa ne pada s neba ali sretan je onaj tko u svom trudu i teškom radu pronalazi zadovoljstvo!

Što se tiče snježnih radosti, idiličnih slika i ostalih zimskih ljepota, neka uživa tko voli ali ja ih više ne mogu vidjeti!LOL 

Kukurijek je na svojoj kućici napravio prozorčiće. Danas ću ga pustiti iz zatvora!LOL

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 10:30

Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 15:21
predobre slikice a ljiljan obara s nogu svaka cast slavujcice smile64
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 19:28
Ha, ha, ja mislila pošla ti praviti snjegovića, a ono ne to je kućica od kukurjeka.
Svaka čast za skicu vrta. Ja sam probala pročitati što si sve nabrojala. Treba mi enciklpedija da sve shvatim.
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 19:28
predivne slike!
Anemone i rudbeckija su savršene!a miris
ljiljana me opija dok šetam oko gredica.
Kukurijek je maskiran kao neki čovječuljak, umotan u pahuljice

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 21:12
Izabrala sam si ovu slikicu kao meni najljepsu ! Podsjeca me na one prastare
nekadasnje razglednice sa neopisivo lijepim pejsazima ! Clap

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 21:31
Da tvoj trud nije bio uzaludan, dokaz je to što već sat vremena proučavam gredicu s imenima biljaka. Prvo što mi je upalo u oči je to da nema ni jedne nepotrebne travke, ni k od korova!!! Kako je to lijepo vidjeti!

Drugo što moram istaknuti je to da si mi ovim dala poticaj za eksperimentiranje u kombiniranju biljaka. Ja se do sada nikada ne bih usudila na istu gredicu staviti, primjerice, sunčanicu (Helianthemum) i kukurijek, no kod tebe to savršeno funkcionira. Pretpostavljam da na toj gredici ima polusjene pa su obje biljke zadovoljne.

Treće – mnoge od tvojih biljaka su još bujne i zelene u usporedbi s istim biljkama u našem školskom vrtu, koje su žive, ali puno sitnije i stoga neprimjetne. Vjerojatno je stvar u starosti biljaka. Dala si mi nadu da će i naše biti zimi takve kad se malo razrastu. Hug

Jako mi se sviđa ova rečenica: 

Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Bez truda nema ništa u životu i ništa ne pada s neba ali sretan je onaj tko u svom trudu i teškom radu pronalazi zadovoljstvo!

To je i moj životni moto!

I na kraju – znaš ti što nama nedostaje: slike tvojih rascvjetanih biljčica. Hvala ti što si nam ih podarila u ovim uspavanim zimskim danima. One bude nostalgiju, ali i potiču ono uzbudljivo iščekivanje toplijih dana kad ćemo napokon moći uzeti alat u ruke i krenuti u vrt sa željom da ove godine bude još ljepši i rascvjetaniji. Uopće ne sumnjam u to da će tvoj takav i  biti!

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 22:00
Snježna idila!
Sutra je novi dan.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2015 u 22:44
ja također zahvaljujem na shemi.oduševljena sam.mene još zanima ona gredica sa lavandom
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2015 u 08:10
Ova sema je samo dio tebe i dio tvoje osobnosti,nesebicnosti,nadarenosti i ljubavlju prikazanom kroz cvijece...hvala ti...svima nama ce dobro doci...
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2015 u 22:00
kad god dođem kod tebe prvo se nauživam u prelepim prizorima ...

imam i jedno pitanje...danas sam, čini mi se uradila nešto glupo...u poljoprivrednoj apoteci kupovala sam seme za setvu...povrće, cveće, začinske biljke...prodavac me ubedio da kupim kapar...kaže višegodišnji grm...ne razmišljajući, kupim...nije skupo...kad sam kući pročitala na internetu, ukapiram da je to mediteranska biljka...mislim da to nikako neće uspevati kod mene...šta ti misliš...
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2015 u 23:28
Originalno poslano od člana panda panda napisao:

predobre slikice a ljiljan obara s nogu svaka cast slavujcice smile64
Hvala Petre!
 Ljepotu kraljevskog ljiljana, od njegovog pupoljka pa do prekrasnog mirisnog cvijeta, slika može prikazati, ali ipak ne u punom sjaju!

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2015 u 23:41
Karli

miska

drage moje, hvala vam! Lijepo vas je vidjeti u mom snježnom vrtu.
Kukurijekovu kućicu sam slikala zato što mi je izgledala kao dobrodušni čovječuljak koji se smiješi.
smile79
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2015 u 23:44
gute Fee

lucy

Hvala vam!Heart

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2015 u 00:11
Draga Andina, uvijek se veselim tvojoj posjeti i uvijek pomislim da je šteta što nismo bliže- kakve bi mi vrtove stvorile!Big smile

"Prvo što mi je upalo u oči je to da nema ni jedne nepotrebne travke, ni k od korova!!! Kako je to lijepo vidjeti!"
Korov je odavno odustao od naseljavanja u mom vrtu jer jako dobro zna da će brzo biti izbačen!Wink
Moja prednost je što mi je vrt uz kuću, što svaki dan puno puta prošetam i uvijek nešto čupnem, odrežem, ili nožićem prokopam.

Drugo što moram istaknuti je to da si mi ovim dala poticaj za eksperimentiranje u kombiniranju biljaka. Ja se do sada nikada ne bih usudila na istu gredicu staviti, primjerice, sunčanicu (Helianthemum) i kukurijek, no kod tebe to savršeno funkcionira. Pretpostavljam da na toj gredici ima polusjene pa su obje biljke zadovoljne.

Na toj gredici ima jako malo sjene i moje iskustvo, staro 10 godina, je da kukurijek voli sunce i da puno bujnije cvjeta na sunčanim položajima. Jedino ga treba, ako su velike vručine i suše, češće zaliti. Ovaj, koji sam označila na gredici, je crveni. Ove godine jedva da su mu cvijetni pupovi provirili iz zemlje, dok je prošle godine u ovo vrijeme bio pun cvjetova.

Treće – mnoge od tvojih biljaka su još bujne i zelene u usporedbi s istim biljkama u našem školskom vrtu, koje su žive, ali puno sitnije i stoga neprimjetne. Vjerojatno je stvar u starosti
biljaka. Dala si mi nadu da će i naše biti zimi takve kad se malo razrastu.

Tako je, opet ponavljam, da se vrt ne može stvoriti na brzinu i na silu. Pravilo je da nema pravila, da je priroda nepredvidiva, da jednako lako dijeli i puno ljepote i puno nedaća svakakve vrste.
Jedva čekam da prođu ove snježne ljepote koje su mi ukrale vrt i neopisivo se radujem proljeću!!!

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2015 u 00:27
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

ja također zahvaljujem na shemi.oduševljena sam.mene još zanima ona gredica sa lavandom
Hvala ti ajama! Gredicu sa lavandom ću skicirati kada se otopi snijeg jer tamo ima svašta i sigurno bih nešto zaboravila, kao što sam na ovoj prvoj zaboravila jednu od mojih najljepših i najdražih perunika, midi ljepoticu sa prekrasnim, krupnim cvjetovima.

Ta gredica bi trebala ovog proljeća imati "veliki remont" jer mi se raspored biljaka ne sviđa a puno ih treba i preseliti.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2015 u 00:30
Originalno poslano od člana JosipaNu JosipaNu napisao:

Ova sema je samo dio tebe i dio tvoje osobnosti,nesebicnosti,nadarenosti i ljubavlju prikazanom kroz cvijece...hvala ti...svima nama ce dobro doci...
Hvala ti Josipa!smile79
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2015 u 00:38
Originalno poslano od člana arčik arčik napisao:

kad god dođem kod tebe prvo se nauživam u prelepim prizorima ...

imam i jedno pitanje...danas sam, čini mi se uradila nešto glupo...u poljoprivrednoj apoteci kupovala sam seme za setvu...povrće, cveće, začinske biljke...prodavac me ubedio da kupim kapar...kaže višegodišnji grm...ne razmišljajući, kupim...nije skupo...kad sam kući pročitala na internetu, ukapiram da je to mediteranska biljka...mislim da to nikako neće uspevati kod mene...šta ti misliš...
Mislim isto, ali...nikada se ne zna, vrijedi pokušati. Ja imam u vrtu fratarski papar koji je uzgojen iz sjemena i bez problema raste, prezimi bez zaštite i u jesen donosi plodove a za njega isto kažu da je mediteranska biljka i da mu se noge kupaju u moru.
Evo ti nešto o kaparima koje nisam pokušavala uzgojiti ali zapišem kada mi je tekst zanimljiv:

"Kapara je samonikla biljka Mediterana. Poznavali su je i blagovali još i Grci, a bome i Rimljani. Zimzelena je i resi kamene blokove naših starih kuća cijelu godinu. Sol što ju je upila ne dopušta vjetru da ju smrzne. I more je voli i soli tijekom cijele godine, pak se kapara i more smiješe jedno drugom, gdje god se vide . Ljube je pjesnici i sladokusci. Razlika je u tome što su je pjesnici vidjeli. Kako cvate u svibnju i lipnju i cvate vrlo kratko (ali čarobno, čarobno) i kako cvate na ograničenu zemljopisnu području, i kako voli kamen, vrleti i hridi, pa i kamene kuće, mnogobrojni je ljetni dolaznici na otoke nikad nisu vidjeli

Osušene sjemenke ( gle sad!), sade se u veljači i u ožujku. Zamijesi se kuglica, manja od oraha, kuglica vapnenca i zemlje.... usadi se u njenu sredinu sjemenka kapare (pljune se), zalije kapljom mora i duboko se, duboko ugura u pukotinu kamena zida kuće. Pincetom? Snađi se, ali ne povrijedi kuglicu. Okreni je prema suncu. Ta znamo već da kapara voli sunce. Onda se događa da kapara naraste u grmu vodopadnoga slapa niza strminu tvoje kuće. List joj je zavodljiv, zelen, mesnat, okruglast, ukrasan na sivolikoj stijeni. Prekrasan vodopad zelenoga saga."

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2015 u 21:21
Danas se počeo topiti snijeg i jako su me razveselile visibabe koje će ubrzo procvijetati

A kada sam ovo vidjelaAngry! Toliko o snježnoj idili!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 212213214215216 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.