Božur - Paeonia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 35> |
Korisnik | |
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to je drvenasti božur i trebaš ga dublje saditi jer je on cjepljen na korjrn od zeljastog božura a sadi se dublje da bi drvenasti božur kroz određeno vrijeme pustijo svoj vlastiti korjen i da može dalje lijepo napredovati trebaš pripaziti da ti ovoga ljeta nebude jako suh inače voli polu sjenu i propusnu zemlju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
blu sky...pogledaj molim te moju slikicu na predhodnoj str i reci mi jesam li ga dobro posadila...hvala....bila bih prisritna da mi se primi... za sad još izgleda jadno
![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
ja bi ga osobno posadila još malo dublje ako si ga usadila do ondle dokle je bijo usadit u prijašnjem lončiću tj posudici treba ga svakako dublje posaditi,držim fige da se lijepo primi i meni su oni posebni
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Mimar, a koliko su ti stari zeljasti roza božuri kad su tako raskošni? Jel ih prignojavaš i kada?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Pozdravljam sve,ovdje sam nova i pažljivo čitam sve napisano.Imam pitanje s obzirom da imam četiri vrste zeljastih božura koliko blizu smiju biti jedni drugih a da ne utječu na boju,tj da se ne izmetnu,hvala
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
osica
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
dobro nam došla osica, nemam baš puno iskustva s božurima, imam tek jednog sli moja susjeda ih ima više i grupirala ih je na više pozicija u vrtu po dvije boje u paru. Do sad ne vidim da im smeta li se nadam da će ti se javiti iskusni božuroljubci sa boljim savjetom.Sretno s uzgojem
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
osica neće ti se oni izmetnuti ostaju isti bez obzira na razmak jedino iz sjemena nastaju novi
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala na dobrodošlici, Blue sky hvala na odgovoru.Pokušala sam staviti fotografiju jednog mog božura,izgleda nisam uspjela..........
|
|
![]() |
|
milica7 prekrasan je ovaj božur,takav nemam
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
mimar, KARMEN, milice7,
predivni su vam, koje boje ![]() Ružo, spasiteljice biljaka ![]() Kako kažu znalci nagrni mu još zemlje oko njega da bude korijen dublje u zemlji da ga sad ponovo ne vadiš. Setno. |
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Moji božuri su stari preko desetak godina. Sada su to već velike biljke koje su se raširile pa su vrlo blizu jedna drugoj u roza i bijeloj boji, ali se oni nisu izmetnuli i neće.
Imam jedan crveni koji je slabiji u rastu ( a jednako star ) a samo mi je jedanput cvao s dva cvijeta. Na istom položaju je kao i ostali. Ne znam kako da ga potaknem na cvatnju jer ništa ne pomaže. Biljka je lijepih, zdravih listova ali na žalost
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Miris bozura mi je inace jedan od ljepsih,medju cvijecem.Divan cvijet.Kako se moze najlakse razmnoziti?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Najlakse i najjednostavnije dijeljenjem korijena. |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
moja kolekcija božura ,od nekih dvadeset različitih je ove godine loše prošla. Naime snijeg koji je u Sarajevu pao krajem maja bukvalno je polomio većinu. Ovo je jedan koji je ipak preživio ,doduše ne sve grane ali bolje išta nego ništa.
Alley Cat ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
prekrasan je.takvog još ne vidjeh.svaka čast.dvadeset različitih?oho..ho..
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Josipa pa gdje ih pronadje toliko?Nikada tako nesto nisam vidjela.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Draga Josipa ja cekam danima da se ti javis sa slikama svog cvijeca. Vecina nas zna da neke biljke tj. sorte imaju uzgajivaci,kolekcionari i ti.
I kad sam skoro izgubila nadu ![]() Cekat cemo mi sljedecu godinu, isplati se. |
|
![]() |
|
Josipa,prekrasan je ovaj božur,čekala sam da postaviš fotke,lijep pozdrav
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |