Spremanje kaktusa i sukulenata |
Odgovori | Stranica <1 1920212223 26> |
Korisnik | ||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Imam nekoliko majušnih kaktusa, veličine klikera i malo su mi mekani. Da li bi bilo svrhe njih malo zaliti ili bar pošpricati ? Ne znam hoće li izdržati još 3 mjeseca ovako suhi.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a da im (na kratko vrijeme) uliješ vodu samo u podložak pa koliko povuku?
|
||
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tako nekako će i biti, dobit će malo vode, ipak su oni premali da bi toliko izdržali na suhom.
|
||
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pazi da se ne ispeku na suncu
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod mene su svi sukulenti još vani, bila sam ih unijela samo na nekoliko dana kad su temperature malo pale. Jutarnja temperatura je min 8 stupnjeva, a kod mene na terasi ne dođe ni toliko, a ako je lijep dan, i oni su na suncu :)
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(2)
|
|
Moji su ovako smješteni na terasi prezimljuju, ,jedino su aloe vere smještene iza stakla
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moon, krasni
su aranžmani tvojih sukulenta. Postavila si tako visoke standarde da te mi, obični
smrtnici teško možemo pratiti...
|
||
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kaže baš Pinus..... |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja bih mogla reći kao Anastazija: "Kaže baš Pinus..." čiji su sukulenti i kaktusi kao s izložbe. Upravo zato mi još i više znači takav njegov kompliment, hvala Pinus
|
||
ane6
Pustio korijenje Pridružen: 16 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
prekrasi kaktusići a tek tegle.baš onako kako treba,odmor za oči,čisto uživanje.
|
||
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moon ovo je stvarno
|
||
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus ! Kako tvoja kičma ?
Ja to ne radim, nema šanse, moji su preteški i previše ih je. Osim toga na poslu sam svaki dan od 8-16 sati, dakle nikako ne mogu, čak uz najbolju volju i snagu. Inače, mislim da sad nije loše po malo ih privikavati na sunce, jer ( gledajući dugoročne prognoze) zime više ne bi trebalo biti. A da li si ih počeo pomalo kvasiti ili bar orošavati ? E da, na krivoj si temi, seli se na temu "buđenje kaktusa", na petoj stranici je.
|
||
|
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ane6, Karli hvala vam
Pinus, pun si volje i ljubavi za svoje kaktuse. Po izgledu se vidi da su ti prezimili u super uvjetima Molji su ovu zimu stalno vani tako da koriste svaku zraku sunca koja do njih dopre.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ne za sada niti kapi vode. Mali dio možda
10tak kaktusa je isušenih. No dok se temp. ne digne bar preko 20 C niti oni
vodu vidjeti neće.
|
||
Dini55
Već proklijao Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam ove godine shvatio da sam pogriješio što sam spremio sukulente i kaktuse unutra. U Rijeci je samo dan-dva bila temperatura u minusu i to preko noći, jedino tada sam ih trebao unjeti.
Svi sukulenti i kaktusi su mi vec par tjedana vani i taman se lijepo prilagođavaju na sunce :) |
||
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
tko zna koliko ih se u međuvremenu novih doselilo kod Pinusa
|
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
previše Saro,
u pravu si. trenutno me zanimaju meksičke minijature. Ti mali vragovi ne zauzmu
puno prostora.
@JosipaNu,
tnx. |
||
Odgovori | Stranica <1 1920212223 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |