InoxCimina kućica |
Odgovori | Stranica <1 1920212223 28> |
Korisnik | |
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijani7566, Olji, malom kaktusu, Andini i gospinoj travi zahvaljujem se na lijepim riječima u svoje i Davidovo ime.
|
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ekstra je terasica,ovako ukopana, to je i moj neostvareni san...a roze stolnjacic i povrtna ikebana, sigurno je vrednih Ciminih ruku delo...
Zaista je malo ovako divnih,sposobnih,i skladnih parova koji se ovako divno nadopunjuju i stvaraju cuda |
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Želje treba ispunjavati, zapovijedi po mogućnosti izbjegavati, a kada je to kao kod mene povezano, onda se rokovi ispunjenja malo produže. U povjerenju ću vam reči, i nisam bio baš vruće zagrijan za ispunjenje te želje/zapovijedi, jer kao što sam i pretpostavljao, terasica se koristila 2,5 puta u sezoni. |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada smo se u svibnju preselili na grunt, toliko smo se nakon zime zaželjeli tog ambijenta i života na njem tako da smo se organizacijski pripremili kao i prošlih godina za boravak do kraja jeseni. Bili smo svjesni da sa skorim rođenjem unuka to neće biti baš tako. Unatoč tome odlučio sam poboljšati organizaciju ljetne kuhinje. Štednjak iz kuće prenesen je na trijem karaj šanka na terasi. Nabavljena je „turska peka“ sa kojom sam se već ranije upoznao i oduševio ugledavši ju na nekim web stranicama. Radi njezinog sam smještaja i spremanja morao doraditi postojeći šank. Nakon što je to bilo obavljeno „peka“ je testirana već nekoliko puta, a moja su prva iskustva i dojmovi odlični. Idealna sprava za vikendice i pripremu hrane na otvorenom. U njoj je moguće raditi sve kao ispod prave peke. Ovu peku, koja je u stvari prenosiva pećnica, nazivaju „turska peka“ jer je turski proizvod. U Zagrebu ju nismo mogli nabaviti pa je to realizirano na internetski način, a dopremljena je iz susjedne Bosne.
postojeći šank dorađeni /prošireni/ šank "turska peka" |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrijedan čovjek nema šta! Peka je super.Imala sam ju priliku isprobati i sasvim je solidna zamjena pravoj. A što se tiče želja i zapovjedi MM kaže da bi često volio da ništa nezna raditi jer mu jer mu je već dosta mojih fiks ideja.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A sta se to lepo spremalo bosanskoj peki?
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada sam ovo pročitao, sjetio sam se odmah onog starog promidžbenog spota za sredstvo protiv prehlade pa mogu samo reći: Znam kako mu je! |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na objavljenoj slici je jedna standardna brzo-potezna pica, ali je u kratkom vremenu nakon nabavke peka isprobana na pripremi sirnice, klasičnom mixu od mesa i raznog povrća te pripremi soparnika. Soparnik sam radio prvi put i bio oduševljeni sa tim, meni tek od nedavno poznatim, jednostavnim i skromnim, ali po okusu interesantnim jelom. Odmah sam uočio široke mogućnosti za buduće improvizacije u smislu dodataka. Ja sam već pri prvom pokušaju dodao pancetu. |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm.. znaš ono mladi ne baš pri lovi ,a treba se nečim zadivit dragu. Kako nego pokazati se u najboljem svjetlu tj pokazati svoje umiječe E pa sad žene imate, niste više u cvijetu mladosti ,a znanje i kreativnost vam usavršena, naravno kao i zahtjevi i želje vaših "dragih" ženica.
Ti si sad u prednost od MM možeš se izgovarati da trebaš biti s unukom kad e Cimi zagnjavi da joj nešta napraviš. MM to još neko vrujeme neće moći pa se izgovara kako je slomljen od posla u firmi i kako današnje radno vrijeme nedozvoljava hobije, a on bi mi inače svaku želju ispunio |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam se na netu edukovala o Soparniku....mmmmmm to se cini jako dobrim,ja do sad nisam cula za ovaj specijalitet....uvek se nesto novo sazna
kod tebe! A hranilica je stvarno zgodna,a i papica dobra, cim se tako lako glava gubi |
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Olja, soparnik je baš mmmmmmm ! Jučer sam ga opet radio. Kako sve što radim, radim nekako na svoj način pa tako i soparnik. Uvijek moram nešto promijeniti ili dodati. Ovaj put sam dodao ljubičasti luk i tunu iz konzerve te premaz jajetom. Cimi i naš sin su „priznali“ da je bilo super.
Znam, mnoge će iskusne domaćice kao i moja Cimi, imati prigovor na krupnoću sjeckanja blitve i ponešto na umjetnički dojam. No, nisam ja ni neki vrsni kuhar, ali mi posljednjih nekoliko godina otkako sam se počeo time zabavljati, spremanje jela i izrada ponekih slastica predstavlja jedan od kreativnih hobbya koji me veseli. Moje kuhanje je nekako više u stilu Jemie Olivera, zbrzano, bez uštogljenog stila i prenemaganja starih vrsnih kuhara, ali sa dosta, drugima zabavljajućih situacija. Na pr.hren ribam sa opremom za ronjenje, maskom i dihalicom, škarama režem ono što drugi režu nožem, štapnim mikserom mijenjam izgled kuhinjskog opločenja i td…. da se dalje ne hvalim. Od svega je najvažnije Cimino zadovoljstvo jer sam je oslobodio jedne dugogodišnje obveze. Nadam se da me neće demantirati. |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da sam neki dan čitala o soparniku u novinama,budi tako dobar pa nam daj tvoj recept!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kako me ovo nasmijalo. Nisam jedina upotrebljava ronilačku opremu za guljenje kapule.
Mama pripremi sepet luka za nekakve zimnice i ajde ti preživi. Samo mi je rekla prvi put kad me vidjela u maski i omotanu krpom kao terorista "Znala sam da si luda. ali baš toliko??" Ovo za škare i nije loša ideja. Kuhat se treba učiti od malih nogu, svi jedemo bar jedan obrok dnevno. Zato je greška kad se mušku djecu preskače učiti kuhati, čistiti i peglati. Dobijete male parzite. I ja se moram pohvaliti, MM je jučer složio sam pitu sirnico-jajušu (na ternu je). Nikad nije kasno se naučiti. Sve je to jednostavno samo ljenost neda, a glad natjera. Evo jedan soparnik http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=330 |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se tiče recepata za soparnik, može ih se naći na Coolinarici, na Crochefu kuda nas je smrcko uputila i na mnogim drugim web adresama. No, može se kazati da su svi skoro 100 % isti, razlike su jedino u načinu pečenja. Naravno, izvorni, autohtoni, rularni način je pečenje pod žeravicom i pepelom kako se to odavno radi u Poljicama, ali može se peći i na urbaniji način u pećnicama i pekama.
Mali me je kaktus pitala za moj recept, a taj se prvo, zbog moje pragmatičnosti ili ranije spomenute zbrzanosti, razlikuje u pogledu pripreme tijesta. Ja sam, naime, uopće ne radim tijesto, već upotrebljavam gotovo kupljeno u jednoj odličnoj pekari u Velikoj Gorici, koja između ostalog prodaje i gotovo tijesto (bule) za pice. [IMG]smileys/smiley4.gif" align="middle" />Njega lijepo razvaljam i to je to. Drugo, razlikuje se po dodacima-oplemenjivačima koje dodajem uobičajenoj mješavini blitve, mladog luka (može i obični, a i ljubičasti ili srebrenac) peršina, soli i maslinovog ulja. Kako kada, ti dodaci mogu biti sitnije narezani: panceta, pršut, ivanečki jeger. Mogu tu naći primjenu i komadići tune, fileti inčuna, kapari i crne masline. Dobro je u filu ponekad dodati malo papra i nešto češnjaka. - Pa dobro - netko će možda reći - to više nije soparnik. [IMG]smileys/emot75.gif" align="middle" /> Možda će i biti u pravu, ali samo neka proba reći da to ne šmeka. [IMG]smileys/emot38.gif" align="middle" /> Šmeka, šmeka i te kako! |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teško je sada zbog zaostataka, nakon perioda smanjene aktivnosti, u ovoj mojoj temi slijediti neki kronološki ritam događanja na gruntu. Svaki je novi post više posljedica sjećanja i raspoloženja nego kontinuiteta. Prisjećam se tako svibanjske oluje sa neželjenom tučom koja nam je nanijela štete na voćkama, lozi i u povrtnjaku. spremala se oluja
...i nebo se otvorilo, bilo je i tuče [IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/1cbf2d79-02.JPG" /> |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...pa kaj ja to vidim...tema je aktivna...jest da malo kasnim, ali sam tek sada skužila...
Deda, Bog!!!
Baš mi je drago da ti je, kako je netko prije mene duhovito napisao, gurnul tipkovnicu v ruke...nedostaje mi tvoja elokvencija, duhovitost i originalne ideje na ovoj temi na našem forumu...
Lijepo je biti deda, kaj ne? Pretpostavljam da si već iskusio onaj osjećaj topline koji se počne stvarati u trbuhu kada bebača primiš v ruke, kada mu mirišeš kožu i kosu...miris bebe mi je najdivniji parfem kaj postoji...
Moram primijetiti, bez uvrede molim, da je dečec ista baka, kak bi naši stari rekli, "pljunuta baka", hehehe.
Kako bebe brzo napreduju, a vrijeme ovih godina brzo prolazi, mali bu već sljedeće ljeto naganjal patuljke po gruntu.
Deca, uživajte u malome, tako brzo će narasti i pretvoriti se u malog buntovnika...govorim iz iskustva...moj Luka ima 4,5 godine i već je pravi mali bandit i mi mu više nismo jedni od najvažnijih bića u životu.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Inox
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Senzibilna duša teško se prikrije pa bi i bez nicka i avatara lako pogodio tko je to opet posjetio ovo moje dvorište. …ma, baš mi je drago! Kako ja volim od sebe i javnosti prikrivat dušu, neću ti moći reći kako potpisujem većinu tvojih gornjih konstatacija koje se odnose na bebača. Kaj se pak najmirisa tiče kod mene je pak ovak: miris benzina, miris žene pa onda tek opisani miris bebe sa, u opisu izostavljenim, ali pripadajućim, mirisom njezine kakice. Ti bokca, pa ja zborim ko kakav okorjeli „biker“!?... ma, valjda je jasno da se samo šalim, moram ja malo… Sad za istač! Sve je upravo tako kako si napisala za bebače, osim onog za „pljunutu baku“. Ovak se već pravi važna, a kak bu tek nakon toga. Što se unuka tiče: Nova dimenzija, nova dodana vrijednost (naravno ne mislim PDV) i novo emotivno obogaćenje Ciminog i mojeg života. Po gruntu već hodam, planirami i govorim – tu sigurnosna ograda, tu zaštitna mreža, tu zapreke. Bit će posla!....ma već se vidim, pretvoril bum se u didu „24 satnog dežurnog zaštitara“. |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1920212223 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |