Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ostala hobistika > Razni hobi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - InoxCimina kućica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

InoxCimina kućica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 28>
Korisnik
Poruka
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 00:30
dijani7566, Olji, malom kaktusu, Andini i gospinoj travi zahvaljujem se na lijepim riječima u svoje i Davidovo ime.
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 00:33
Ekstra je terasica,ovako ukopana, to je i moj neostvareni san...a roze stolnjacic i povrtna ikebana, sigurno je vrednih Ciminih ruku delo...

Zaista je malo ovako divnih,sposobnih,i skladnih parova koji se ovako divno nadopunjuju i stvaraju cuda smile120
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 12:49
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Kako se moje "zapovijedi" slušaju, govori vam to što sam morala to činiti pune četiri godine prije nego je izgrađena terasica.

Želje treba ispunjavati, zapovijedi po mogućnosti izbjegavati, a kada je to kao kod mene povezano, onda se rokovi ispunjenja malo produže.
U povjerenju ću vam reči, i nisam bio baš vruće zagrijan za ispunjenje te želje/zapovijedi, jer kao što sam i pretpostavljao, terasica se koristila 2,5 puta u sezoni.
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 22:47
Kada smo se u svibnju preselili na grunt, toliko smo se nakon zime zaželjeli tog ambijenta i života na njem tako da smo se organizacijski pripremili kao i prošlih godina za boravak do kraja jeseni. Bili smo svjesni da sa skorim rođenjem unuka to neće biti baš tako. Unatoč tome odlučio sam poboljšati organizaciju ljetne kuhinje. Štednjak iz kuće prenesen je na trijem karaj šanka na terasi. Nabavljena je „turska peka“ sa kojom sam se već ranije upoznao i oduševio ugledavši ju na nekim web stranicama. Radi njezinog sam smještaja i spremanja morao doraditi postojeći šank. Nakon što je to bilo obavljeno „peka“ je testirana već nekoliko puta, a moja su prva iskustva i dojmovi odlični. Idealna sprava za vikendice i pripremu hrane na otvorenom. U njoj je moguće raditi sve kao ispod prave peke. Ovu peku, koja je u stvari prenosiva pećnica, nazivaju „turska peka“ jer je turski proizvod. U Zagrebu ju nismo mogli nabaviti pa je to realizirano na internetski način, a dopremljena je iz susjedne Bosne.

postojeći šank

dorađeni /prošireni/ šank

"turska peka"

Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 06:36
Vrijedan čovjek nema šta! Peka je super.Imala sam ju priliku isprobati i sasvim je solidna zamjena pravoj. A što se tiče želja i zapovjedi MM kaže da bi često volio da ništa nezna raditi jer mu jer mu je već dosta mojih fiks ideja.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 22:43
 A sta se to lepo spremalo bosanskoj peki?smile213
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 18:38
Originalno poslano od člana dijana7566 dijana7566 napisao:

.... A što se tiče želja i zapovjedi MM kaže da bi često volio da ništa nezna raditi jer mu jer mu je već dosta mojih fiks ideja.

Kada sam ovo pročitao, sjetio sam se odmah onog starog promidžbenog spota za sredstvo protiv prehlade pa mogu samo reći: Znam kako mu je!
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 18:59
Originalno poslano od člana Olja Olja napisao:

A sta se to lepo spremalo bosanskoj peki?

Na objavljenoj slici je jedna standardna brzo-potezna pica, ali je u kratkom vremenu nakon nabavke peka isprobana na pripremi sirnice, klasičnom mixu od mesa i raznog povrća te pripremi soparnika. Soparnik sam radio prvi put i bio oduševljeni sa tim, meni tek od nedavno poznatim, jednostavnim i skromnim, ali po okusu interesantnim jelom. Odmah sam uočio široke mogućnosti za buduće improvizacije u smislu dodataka. Ja sam već pri prvom pokušaju dodao pancetu.   
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 21:29
Hm.. znaš ono mladi ne baš pri lovi ,a treba se nečim zadivit dragu. Kako nego pokazati se u najboljem svjetlu tj pokazati svoje umiječeWink E pa sad žene imate, niste više u cvijetu mladosti ,a znanje i kreativnost vam usavršena, naravno kao i zahtjevi i želje vaših "dragih"Angry ženica.
Ti si sad u prednost od MM možeš se izgovarati da trebaš biti s unukom kad e Cimi zagnjavi da joj nešta napraviš. MM to još neko vrujeme neće moći pa se izgovara kako je slomljen od posla u firmi i kako današnje radno vrijeme nedozvoljava hobije, a on bi mi inače svaku želju ispunio
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 16:46
Evo dokaza, kada je hrana u pitanju lako se izgubi kontrola, a i glava.

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 20:40
Malo sam se na netu edukovala o Soparniku....mmmmmm to se cini jako dobrim,ja do sad nisam cula za ovaj specijalitet....uvek se nesto novo sazna
kod tebe!

A hranilica je stvarno zgodna,a i papica dobra, cim se tako lako glava gubi LOLLOL
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 21:43
Olja, soparnik je baš mmmmmmm ! Jučer sam ga opet radio. Kako sve što radim, radim nekako na svoj način pa tako i soparnik. Uvijek moram nešto promijeniti ili dodati.   Ovaj put sam dodao ljubičasti luk i tunu iz konzerve te premaz jajetom. Cimi i naš sin su „priznali“ da je bilo super.

Znam, mnoge će iskusne domaćice kao i moja Cimi, imati prigovor na krupnoću sjeckanja blitve i ponešto na umjetnički dojam. No, nisam ja ni neki vrsni kuhar, ali mi posljednjih nekoliko godina otkako sam se počeo time zabavljati, spremanje jela i izrada ponekih slastica predstavlja jedan od kreativnih hobbya koji me veseli. Moje kuhanje je nekako više u stilu Jemie Olivera, zbrzano, bez uštogljenog stila i prenemaganja starih vrsnih kuhara, ali sa dosta, drugima zabavljajućih situacija. Na pr.hren ribam sa opremom za ronjenje, maskom i dihalicom, škarama režem ono što drugi režu nožem, štapnim mikserom mijenjam izgled kuhinjskog opločenja i td…. da se dalje ne hvalim.   
Od svega je najvažnije Cimino zadovoljstvo jer sam je oslobodio jedne dugogodišnje obveze. Nadam se da me neće demantirati.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 21:55
Mislim da sam neki dan čitala o soparniku u novinama,budi tako dobar pa nam daj tvoj recept!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 23:07
A kako me ovo nasmijalo. Nisam jedina upotrebljava ronilačku opremu za guljenje kapule.
Mama pripremi sepet luka za nekakve zimnice i ajde ti preživi.Shocked
Samo mi je rekla prvi put kad me vidjela u maski i omotanu krpom kao terorista "Znala sam da si luda. ali baš toliko??"LOL

Ovo za škare i nije loša ideja.Smile

Kuhat se treba učiti od malih nogu, svi jedemo bar jedan obrok dnevno. Zato je greška kad se mušku djecu preskače učiti kuhati, čistiti i peglati. Dobijete male parzite.

I ja se moram pohvaliti, MM je jučer složio sam pitu sirnico-jajušu (na ternu je). Nikad nije kasno se naučiti. Sve je to jednostavno samo ljenost neda, a glad natjera.Smile

Evo jedan soparnik http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=330
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 00:23
Što se tiče recepata za soparnik, može ih se naći na Coolinarici, na Crochefu kuda nas je smrcko uputila i na mnogim drugim web adresama. No, može se kazati da su svi skoro 100 % isti, razlike su jedino u načinu pečenja. Naravno, izvorni, autohtoni, rularni način je pečenje pod žeravicom i pepelom kako se to odavno radi u Poljicama, ali može se peći i na urbaniji način u pećnicama i pekama.
Mali me je kaktus pitala za moj recept, a taj se prvo, zbog moje pragmatičnosti ili ranije spomenute zbrzanosti, razlikuje u pogledu pripreme tijesta. Ja sam, naime, uopće ne radim tijesto, već upotrebljavam gotovo kupljeno u jednoj odličnoj pekari u Velikoj Gorici, koja između ostalog prodaje i gotovo tijesto (bule) za pice. [IMG]smileys/smiley4.gif" align="middle" />Njega lijepo razvaljam i to je to. Drugo, razlikuje se po dodacima-oplemenjivačima koje dodajem uobičajenoj mješavini blitve, mladog luka (može i obični, a i ljubičasti ili srebrenac) peršina, soli i maslinovog ulja. Kako kada, ti dodaci mogu biti sitnije narezani: panceta, pršut, ivanečki jeger. Mogu tu naći primjenu i komadići tune, fileti inčuna, kapari i crne masline. Dobro je u filu ponekad dodati malo papra i nešto češnjaka. - Pa dobro - netko će možda reći - to više nije soparnik. [IMG]smileys/emot75.gif" align="middle" />
Možda će i biti u pravu, ali samo neka proba reći da to ne šmeka. [IMG]smileys/emot38.gif" align="middle" />
Šmeka, šmeka i te kako!
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 11:20
Teško je sada zbog zaostataka, nakon perioda smanjene aktivnosti, u ovoj mojoj temi slijediti neki kronološki ritam događanja na gruntu. Svaki je novi post više posljedica sjećanja i raspoloženja nego kontinuiteta. Prisjećam se tako svibanjske oluje sa neželjenom tučom koja nam je nanijela štete na voćkama, lozi i u povrtnjaku. spremala se oluja

...i nebo se otvorilo, bilo je i tuče

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/1cbf2d79-02.JPG" />
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 12:01
Kako to obično biva, poslije kiše evo sunca i sve blista

...i kap po kap, ne, kap do kapi

...i skoro kao kod Cesarića

Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 12:30
...sjećam se i „proloma oblaka“ prilikom posjete Floraartu koji nam je pokvario obilazak.
Cimi se kao i svake godine jako veselila posjetu Floraartu. …ali, bio je petak, crni petak, vrlo vodeni petak.
Lijevalo je i lijevalo pa je bilo puno vode kako na vanjskim prostorima Flore, ali i u unutarnjim

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 12:01
...pa kaj ja to vidim...tema je aktivna...jest da malo kasnim, ali sam tek sada skužila...

Deda, Bog!!!
Baš mi je drago da ti je, kako je netko prije mene duhovito napisao, gurnul tipkovnicu v ruke...nedostaje mi tvoja elokvencija, duhovitost i originalne ideje na ovoj temi na našem forumu...
            Lijepo je biti deda, kaj ne? Pretpostavljam da si već iskusio onaj osjećaj topline koji se počne stvarati u trbuhu kada bebača primiš v ruke, kada mu mirišeš kožu i kosu...miris bebe mi je najdivniji parfem kaj postoji...
Moram primijetiti, bez uvrede molim, da je dečec ista baka, kak bi naši stari rekli, "pljunuta baka", heheheWink
Kako bebe brzo napreduju, a vrijeme ovih godina brzo prolazi, mali bu već sljedeće ljeto naganjal patuljke po gruntu.
Deca, uživajte u malome, tako brzo će narasti i pretvoriti se u malog buntovnika...govorim iz iskustva...moj Luka ima 4,5 godine i već je pravi mali bandit i mi mu više nismo jedni od najvažnijih bića u životuLOL.
Lijepi pozdrav i sretno cijeloj familiji

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 00:36
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...pa kaj ja to vidim...tema je aktivna...jest da malo kasnim, ali sam tek sada skužila...

Deda, Bog!!!

Baš mi je drago da ti je, kako je netko prije mene duhovito napisao, gurnul tipkovnicu v ruke...nedostaje mi tvoja elokvencija, duhovitost i originalne ideje na ovoj temi na našem forumu...

Lijepo je biti deda, kaj ne? Pretpostavljam da si već iskusio onaj osjećaj topline koji se počne stvarati u trbuhu kada bebača primiš v ruke, kada mu mirišeš kožu i kosu...miris bebe mi je najdivniji parfem kaj postoji...

Moram primijetiti, bez uvrede molim, da je dečec ista baka, kak bi naši stari rekli, "pljunuta baka", hehehe

Senzibilna duša teško se prikrije pa bi i bez nicka i avatara lako pogodio tko je to opet posjetio ovo moje dvorište. …ma, baš mi je drago!   
Kako ja volim od sebe i javnosti prikrivat dušu, neću ti moći reći kako potpisujem većinu tvojih gornjih konstatacija koje se odnose na bebača.
Kaj se pak najmirisa tiče kod mene je pak ovak: miris benzina, miris žene pa onda tek opisani miris bebe sa, u opisu izostavljenim, ali pripadajućim, mirisom njezine kakice. Ti bokca, pa ja zborim ko kakav okorjeli „biker“!?...
ma, valjda je jasno da se samo šalim, moram ja malo…   
Sad za istač! Sve je upravo tako kako si napisala za bebače, osim onog za „pljunutu baku“. Ovak se već pravi važna, a kak bu tek nakon toga. Što se unuka tiče: Nova dimenzija, nova dodana vrijednost (naravno ne mislim PDV) i novo emotivno obogaćenje Ciminog i mojeg života.
Po gruntu već hodam, planirami i govorim – tu sigurnosna ograda, tu zaštitna mreža, tu zapreke. Bit će posla!....ma već se vidim, pretvoril bum se u didu „24 satnog dežurnog zaštitara“.   
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 28>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.