Aeonium |
Odgovori | Stranica <1 1920212223 41> |
Korisnik | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duda, 3 sekunde prije slikanja sam ga zalila, zato ima deblo mokro !! Cure, svaki listić u novoj rozetici koji nikne, odma je suhi, i tako od lani od kad sam ga odrezala !! Neće i neće !! Ali zato odrezana glava raste, ajde barem nešto !! Nažalost moji još uvijek moraju biti unutra !! Da ih sad ostavim vani, vjetar bi ih odma obrijao, kao lani achimentese !! Još će barem mjesec dana morati biti unutra !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija, hvala ti na odgovoru . |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija, imaš staru sliku ovog aeoniuma?
stabljika mu je dosta kratka i meni se čini da on je bio odrezan i da su ove rozete izašle upravo pri vrhu stabljike koja je dekapitirana |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Crnoglavca nema potrebe sklanjati u polusjenu, on treba biti na cjelodnevnom suncu, da ne kažem pržionici.
Antonija, hvala ti za podatak o samorazgranjavanju aeoniuma. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako je aeonium ovakav kao na donjoj slici, tj. ako raste samo 1 rozeta iz sredine stabljike, mislim da nema puno šanse da se grana, stabljika mu se izdužuje dok se pusti ili dok se nešto "ne dogodi", nekakvo mehaničko oštećenje
to govorim iz iskustva, a možda nisam dovoljno iskusna i volila bi da nisam u pravu |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free svaki bi se Bračanin utopio u toliko vode , previše zaljevaš, izvadi ga van, ako je dolje trulo izreži i stavi u samo malo vlažnu zemlju i pusti ga jedno 15 dana najmanje, bez zaljevanja.
|
|
život je more
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na Palmižani ,obitelj Meneghelo gojisukulente,kaktuse itd. između ostalog i aeoniume....cijele su godine vani....predivni su! Kaže gosp. Dagmar da vodu dobiju samo kad ih posadi....a onda se predavaju Palmižani i njezinoj neiscrpivoj snazi da u teškim uvijetima stvori predivnu biljku i kaže da biljke nakon nekog vremena nauče ....pamte da moraju neko vrijeme preživjeti bez vode,problem je propusno tlo ...jer kad se zalije biljka...to čujete klok klok i gotovo!¨! Ali biljke su se naučile i stvorile arboretum kakvog nema na svijetu.....Aeoniumi su predivni!
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene jako zanima Aeonium arboresces! Preedivan je...dali ga netko ima?
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovaj je desni, slikan 20.08.2011. Dobola sam ga od Nataly, ona ga je nabavila od BB.
natalija, možda oni jesu rezani, ja ih nisam rezala i dobila sam ih sa samo jednom rozetom na vrhu. |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je slikano 31.12.2012.g, tu se vide sva 3!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma virujem draga da ti nisi, ali mislim da oni ne potjeraju više rozeta dok im se ne skine glavna glava
kao i većina biljaka, kad se skine vrh potjera sa strane lipi su ti sada, a i onda su bili što je s onim iz mbma? moj se drži, nedavno sam ga iznijela na balkon |
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija, ako misliš na onaj šareni super je, raste, zeleni se i žuti. slabo mi se rozi!
danas ću ih slikati! a crnce sam sve dobila sa po jednom rozetom na vrhu i razggranali su se. čak onaj najveći od BB se savio pod teretom koliko ih ima. danas ću ih prebrojati. u jednoj velikoj grasti su mi posađena tri. najmanjega sam juče zagledala, i on ima jednu malu rozeticu. |
|
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kako moj aeonium izgleda nakon tri tjedna što je vani, sunca je bilo i nije bilo, ono red kiše red sunca, ali isto dosta je potamnio. Glikica je rekla ta je to neki kultivar jer su listovi dosta veliki, ali moon me utješila i stvarno je u pravu veliki listovi izumiru a stvara rozete sa svih strana
vrh
sa strane gdje se vide nove rozete
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ovaj najmanji stvara novu rozetu
ovi malo veći su je stvorili prošlu jesen |
|
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šarenko
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija....krasan je
aralija...ma sav ti je ok i super antonija...svi su krasni i lijepe rozete stvaraju, a ovaj kiwi samo čeka sunce pa da porozi i pocrveni |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moji su vani ,danas sam primjetila na jednom između listova nekoliko novih malih rozetica dakle sam je pustio doslovno u glavi kao i antonijini
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moj crnac koji oduvjek ima samo jednu rozetu izgleda izbacuje novu rozet
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mom crncu su se donji listovi objesili...kao da venu....sredina rozete je dobra,čvrsta....zalila san ga danas ali nema pomaka ....jeli tako ok ...ili nešto ne valja?
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1111, mislim ako je sredina čvrsta, nemaš brige. donji listovi će otpasti.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1920212223 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |