Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 34> |
Korisnik | ||
tomo_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ok, hvala na linku :)
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
NiNe ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
|
I ja imam takvu dracenu, moja ljubimica, visoka je oko 140 cm, samo su mi se rubovi listova počeli sušiti, mislim da je zato jer dodiruje zid, a i jednom sam je iznijela van na tuširanje pa sam ju ostavila na suncu ( znam ![]() Kako nju razmnožavati, jer bi htjela još jednu, obožavam to drvo. |
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Ja sam ovoj svojoj odrezala vrh jer je stabljika ogolila, skinula najdonje listove, zapiknula je u zemlju, jako zaljevala da je uvijek zemlja mokra i primila se. Stavit ću sliku kad je sliknem.
|
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
.....bas me to zanima jer bi i ja jednu malo recnula....
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Meni je uspjelo - ak ne probaš ne znaš
![]() |
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
evo prepisujem odgovor s vrha stranice
|
||
![]() |
||
|
Ovo je ta koju sam odrezala i zapelcala
![]() |
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
baš je lijepa
![]() |
||
![]() |
||
|
Evo još jedne moje dracene - kod nje je druga situacija, isto je otišla visoko i ogoljela u donjem dijelu,pa sam ju porezala, ali se porezani dijelovi nisu primili, nego je potjerala iz stare stabljike.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
![]() |
||
Svarun ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
Pokušah sa magotiranjem ali nekon cca7 dana biljka se prelomila (na mjestu gdje zarezah sve je bilo vlažno i pokazivalo znakove truljenja) sad sam je stavio u teglu sa zemljom pa ću vidjet što će se dogodit... Zanima me sad da li treba na mjestu gdje je maknuta ta reznica treba što uraditi posebno da potjera nove izbojke jer koliko vidim mjesto reza se lagano suši? Unaprijed hvala na odgovoru... |
||
![]() |
||
|
prelomila se jer si vjerovatno napravio preduboki urez, no nema veze
moći će se se zakorijeniti i u teglici ako se mjesto rezanja suši onda mislim da ne trebaš ništa dirati, ali ako ima znakova truljenja odreži do zdravog tkiva i čekaj, nakon nekog vremena (stvarno se ne sjećam koliko je mojoj trebalo da počne) ispod reza će se pojaviti novi pupovi iz kojih će krenuti listovi evo pronašla sam stare slike kako je to izgledalo kad sam ja svoju rezala (zbog gustoće, previše je bila otišla u vis ![]() ![]() |
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
![]() |
||
cvjećarka12 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
|
več tri godine nisam imala ni jednu drecenu/nešto su mi bile ohladile/ a danas sam za godišnjicu braka dobila jednu veliku šarenolisnu, ma jednostavno je prekrasna. tako sam se obradovala da sam vam se morala pohvalit
![]() |
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
![]() |
||
MPrugica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Bok :)
Moja dracena me natjerala da se registriram... Na listovima su joj se pojavile svjetlo smeđe fleke na rubovima. Našla sam informaciju da se to događa zbog prečestog zalijevanja. Da li je još tko imao ovakav problem i da li je stvarno često zalijevanje uzrok tomu? Zalijevam je možda jednom tjedno, a listove joj prskam skoro svaki dan. Slika: ![]() Uploaded with ImageShack.us Pozdrav svima! |
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
moze ti biti i od spricanja isto tako je mojoj pocela trulit sredina jer sam ju stalno spricala
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
I moja ima takve flekove, a ne špricam ju uopće ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
MPrugica i Anastazija dali su vaše dracene u blizini sunca,ako jesu onda bi te fleke mogle da budu od toga.Mislim da ni često špricanje nije preporučljivo pa ako može još neki detalj.
|
||
![]() |
||
|
To je i meni palo na pamet, jer sam ju stavila na terasu i ujutro je na suncu. |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |