Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ruselija - Russelia equisetiformis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ruselija - Russelia equisetiformis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 30>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 11:52
Jesam mu miša, samo mi se vi morske cure javljate, a di su moje sa kontinenta ? Zanima me gdje one drže ruselije ?
Moram se i ja nekako doseliti u toplije krajeve, samo kako ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 11:54
Glikica, svakako na toplo i svijetlo mjesto. nemoj zaboraviti zalijevati. iščitaj temu, sigurno ćeš naći odgovor.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 12:17
Glikica,daj se nemoj ljutiti i uzmi si malo vremena pa pročitaj cijelu temu,vidjet ćeš gdje je naša Free ima po zimi,ona je kontinentalka.Wink
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 12:36
Glikice, poslusaj ti mene "novajliju"a kontinentalku i mislim da neces pogrijesiti. Ja svoju zimi drzim u dnevnoj sobi pokraj prozora sa najvise sunca, i da znas da mi cvjeta odlicno.

Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 16:58
Ma čitala sam ja sve, samo vas još volim preispitati, nek ja budem sigurna.
A u stvari što se brinem, Free ih ima zapelcanih, mladih ko u priči ( joj kad me skuži bit će meni smile192)
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 18:41
Gilkica ja ti mogu reći šta ne trebaš raditi sa njom preko zime :D  Ja sam uspijela da ubijem svoje male ruselijice koje sam zapelcla od malih reznica i cvjetala mi crvena,bijela nije.Preko zime mi propale jer sam ih stavila na stubiste gdje je temperatura zimi oko 12 c,dosta sunca i svijetla su imale a ja ih slabo zalijevala.Naravno,ubila sam ih ne zalijevanjem jer one i zimi trebaju vode,pogotovo ako su na toplom..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 09:21
Ok, pazit ću na sve što ste napomenule, zavirujem ju svaki dan tako da mogu reagirati odmah ako nešto loše na njoj primjetim.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 18:54

Uploaded with ImageShack.us

Telepatija !!!!  Jel me netko tražio ??  smile78

Samo želim čuti od vas jesam li kvalificirana dati vam kakve upute za uzgoj ruselija ?

A ovo je razlod zbog kojega je postavljena na 2 visoka stalka !!!

Očešljala joj je sve pupoljke ! I nije joj bio problem skakati metar visoko da dohvati svaki cvjetić, do posljednjega !! Ova slika gore i ova ospod nje su samo da vidite kolika mi je narasla ! Od tegle ima grane metar visoke uvis i 1,30m viseće grane !!

Ovo je lani zapelcana, Jedina koju sam si ostavila, ostale sam podijelila, na provjerenom je mjestu koje odgovara mojoj ruseliji !!  Zimski vrt, temperatura od oko 24-26 stupnja, sunce je obasjava cijeli dan (kad ga ima!!Wink), zalijevanje svakih 3-4 dana i to obilno !!

A imam i dvije teglice zapelcane bijele od Stefice, koje su poklopljene flašom, jer njih posebno čuvam, pa za svaki slučaj su ispod boce !!  Ali tjekom ljeta se jako zakrjenjuju i bez boce !!

Glikica, čekaju te do proljeća na sigurnom mjestu !!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 19:10
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Jesam mu miša, samo mi se vi morske cure javljate, a di su moje sa kontinenta ? Zanima me gdje one drže ruselije ?
Moram se i ja nekako doseliti u toplije krajeve, samo kako ?

Koliko vidim u čošku sobe ti je i skoro na podu !!  Neće ići, mila moja !!  Na prozor ili uz prozor, na sunčano ili barem svjetlije mjesto !!

Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 19:25
Sad cu da se rasplacem....Odem danas kod svoje svekrve (tamo gdje sam do skora zivjela) da malo sredim cvijece, i nju obidjem (naravnoWink) i vidim nema mi ruselije.  Pogledam malo bolje, a ono moja ju svekrva OSISALA NA CANT, kaze narast ce ponovo do proljeca, a i  nisam imala mjesta za nju. A kad sam joj skoro rekla da cu nesto od cvijeca da ponesem sa sobom nije joj bilo pravo....zamisli molim te smile43
Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 22:46
Free, ovo nije pod, to je jedna polica na pisaćem stolu, a ćošak jest, i jako blizu prozora. Nemam bolje, na žalost.
Čudno, nisi primjetila boju zidova, malo je blijeda, ali ipak Wink.
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 08:54
Free moja ruselija u dnevnom boravku temperatura oko 21° hoće je uništititi?Vidim ima grančica koje se počele sušiti ali ima i onih koje rastu,malo sam je zaboravila zalijevati možda od toga suhe grančice.Smjestila sam je na vitrinu i jedno metar od prozora?Nadam se da preživi zimu,možda bi bilo dobro jednu malecku presaditi i s njom na prozor za svaki slučaj.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 18:51

Moj mali pelcerić od Anđelkad još vani i vidim da joj još ne smeta ,

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 11:03
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Free, ovo nije pod, to je jedna polica na pisaćem stolu, a ćošak jest, i jako blizu prozora. Nemam bolje, na žalost.
Čudno, nisi primjetila boju zidova, malo je blijeda, ali ipak Wink.

Ako misliš da nisam primjetila boju zida, jako, jako se varaš !!Big%20smile  A primjetila bih, da je tvoja ruselija prelijepa, gusta !!LOL

A ovo tvoje:...... čošak jest, i jest i jako blizu prozora. Nemam bolje, nažalost! Embarrassed Iako biljka za kupiti nije skupa, iako se lako razmnožava, ja kaj zalepcam, dajem sve od sebe da ne ostanem bez nje !! I izbacit ću bilo kaj samo da dobije bolje uvjete, pa tako i ti možeš LOLosloboditi prostor na prozoru za nju !! A da li ima dovoljno svjetlosti, vidjet ćeš po njezinim granama: ako su deblje, tamnozelene do malo crvenkaste, onda je ok, Ali ako su grane tanašne i blijede, to onda nije mjesto za nju !

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 11:06
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Free moja ruselija u dnevnom boravku temperatura oko 21° hoće je uništititi?Vidim ima grančica koje se počele sušiti ali ima i onih koje rastu,malo sam je zaboravila zalijevati možda od toga suhe grančice.Smjestila sam je na vitrinu i jedno metar od prozora?Nadam se da preživi zimu,možda bi bilo dobro jednu malecku presaditi i s njom na prozor za svaki slučaj.

Neće ti nju toplina ubiti, nego nedovoljno zalijevanje i nedostatak svjetla !!  Grančice koje su se poćele sušiti -oreži !  I ...Wink da, ne zaboravi smile113  !!!  Kod mene je kanta s vodom uvijek blizu njih!

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 14:56
Aha Free, dobro si mi rekla, baš je počela puštati sve tanje i svjetlije vrhove na grančicama.  Idem mu naći bolji smještaj, pod tim bolji mislim svjetliji. Moram odrediti prioritete, a ruselija sigurno ima prioritet.
Inače, hvala ti na ponudi za tvoje mlade, nije problem na proljeće kupiti i novu al ja bih bila najsretnija svoju održati na životu, bar ti znaš kako je to slatko zadovoljstvo. Pusa.
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2012 u 17:55
Znači i zimi je treba obilno zalijevati kao i ljeti.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2012 u 06:28
Originalno poslano od člana drazana drazana napisao:

Sad cu da se rasplacem....Odem danas kod svoje svekrve (tamo gdje sam do skora zivjela) da malo sredim cvijece, i nju obidjem (naravnoWink) i vidim nema mi ruselije.  Pogledam malo bolje, a ono moja ju svekrva OSISALA NA CANT, kaze narast ce ponovo do proljeca, a i  nisam imala mjesta za nju. A kad sam joj skoro rekla da cu nesto od cvijeca da ponesem sa sobom nije joj bilo pravo....zamisli molim te smile43

mnogi uzgajivači, Bojčić, Šnajder, šišaju ruselije i tako ošišane prezimljuju im u plastenicima...jedne zime sam ih i ja ošišala i nije bilo problema, iako su mi na proljeće nekako sporije napredovale...
najbitnije je da im je zimi toplo i da imaju dovoljno vlage...pocrnile i osušene grančice treba odstranjivatiSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2012 u 07:26
Vidim da ruseliju svakako treba unjeti u toplo,hvala VAM na savjetima!smile113
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2012 u 19:32

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 30>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.