Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 1920212223 84> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ću sljedeće jeseni jednu ostaviti u hodniku na hladnom,a drugu ću probati staviti u dnevnu sobu,pa da vidimo da li će cvasti!
Ovo je crasula od tvoje susjede,jel da?
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Crassule su vam prelijepe !! Ja sam mojoj ljetos promijenila zemlju i vaznu samo iz jednog razloga,sto je stara vazna bila napukla,a tad sam je i malo osisala i srecom pa sam sacuvala malecke koje sam posadila u posebnu vaznu... cijelo ljeto sam je drzala napolju,u septembru mjesecu-po povratku sa godisnjeg odmora- nasla sam je na zemlji ,deblo joj je bilo istruhlo i nemam pojma zbog cega!??? Kako je bila ogromna,ono sto je ostalo iza nje presadila sam u 2 vazne,preko zime sam ih unijela u kucu i ostavila na prozoru..danas sam bas gledala,u jednoj vazni se je fino oporavila dok u ovoj drugoj isti problem,opet joj truhnu grane i susi se! Odsjekla sam jedan komadic da vidim kakva je unutra i izgleda kao da je smrzla,buuu???? Mozda je i neka bolest u pitanju,stvarno neznam!?? Zao mi je sto je polako gubim,razmisljam da je osisam kao sto je uradila Manci ali ako se deblo nastavi susiti onda nista ni od toga!! Srecom pa malecki koje sam sacuvala kad sam je osisala u septembru su prelijepi i pravo lijepo napreduju!! Barem cu to imati od nje ! Da li neko od vas ima iskustva i da li mi moze reci Sta se desava s mojom crassulom?? Hvala!!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas je lijepi dan, temperatura 16 C. Iznio sam van svoje sukulente prvi puta ove godine. Da se malo naviknu na sunce. Cijelu zimu su bile u laganoj vegetaciji na položaju sa puno svijetla. Od Krasula mi niti jedna nije cvjetala. Mislim da je tome uzrok što su još premlade, visoke su od 20 – 40 cm. Najstarija je drugu sezonu kod mene. |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su ti,sukulenti ,
danas je bio pravi proljetni dan.Izgledaju tako zdravo,.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina za sada sam zadovoljan. Sukulenti zbilja nisu zahtjevni za uzgoj. Tako malo njege traže a toliko puno vračaju.
Ono što sam do sada vidio od tvojih biljaka je bilo sve za 5! |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako znaš kako se zove ova biljka,unaprijed ti hvala.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina, to je portulacaria afra
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aha i ja je imam i to od Otok!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
nenadk
Novo sjeme Pridružen: 24 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi pozdrav forumašima
Pošto sam nabavio na jedvite jade jednu prekrasnu i staru Crassulu oko 17 godina interesira me dali me netko točno može reći koja je vrsta?
Lp
Nenad
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro došao nenadk !
Ovaj tvoj kapitalac je Crassula ovata. Pogledaj vrh ove stranice, tu je slika Crassule ovate u cvatu. |
|
nenadk
Novo sjeme Pridružen: 24 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala lijepa
|
|
hanaK
Već proklijao Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje dvije, ali već godinu dana su na istome, baš ne rastu.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hana,probaj ih staviti negdje van,bit će im ljepše.
|
|
hanaK
Već proklijao Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na balkonu je cijeli dan sunce, da li bi im to smetalo?
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj ih navikavati na sunce,ne odjednom da ih ne sprži.
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepa je ova mala crasula i još cvijeta
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cijelu zimu je imala bijele kuglice tik iznad rozete, a onda u rano proljeće su se te kuglice počele uzdizati i polako se otvarali cvatići. Cvala je dobrih mjesec dana. Pa i sad posušeni izgledaju dobro
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo djeluje ta zeleno - bijela kombinacija. Cvjetovi su mali ali ih ima puno – to mi se dopada.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1920212223 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |