Morsko-cvjetni ugođaj |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 203204205206207 370> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drage moje hoya s pravom nosi ime voštani cvijet, ma kako to priroda napravi da ne povjeruješ, mene je oduševila, a uopče nije zahtjevna, raste u šaci zemlje, zalijem je tu itamo u 10-tak dana s niti pola deci vode i nikakve prihrane, ništa osim puno svjetlosti.
Hvala vam na posjeti svima, lijepo je kad možemo slike naših ljubimaca podjeliti s nekim. Svima ![]() U vrtu svaki dan ima nešto novo i super je što je dug dan, najljepše je predvečer kad zalijevam, miriše ružmarin, lonciera, karanfili, ruže... Ove ljiljane sam dobila od MKS mislim da se tako piše, rekla bi Stefi od sveki i stvarno su nevjerojatni, na svakoj stapki ima po 7-8 pupoljaka ![]() ![]() ![]() Ovo u kamenjaru gdje se vidi malo zemlje je sve bio rožac, pogulila sam punu crnu vreću, a korijenja same bale, nije bilo ni zemlje, morali smo mašklinom iskopati korjenje, a onda su se tu smjestile Hortine biljčice, koje su se oporavile od puta i sad se sunčaju u kamenjaru ![]() Ovdje su tri redom Platycodon ( balončić ), perilla, sedum crveni ![]() Polemonium ![]() Onaj žuti ham... ![]() Stolisnik bijeli ![]() u kamenjaru procvala i ova moja mala plava kamenjarka ![]() rudbeckia nove boje ![]() Timijan koji ima miris limuna, čim ga takneš čuje se miris i dugo ostaje na rukama ![]() "Banane" su prezrele ![]() Na padini lavanda i gazanije, plavo žuta kombinacija sunca i mora ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
"Banane" mi na toj slici više liče na paprike
![]() Vidim da i ti imaš Hortinjak, baš me zanima kako će nam napredovati Karlovčanke. |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kako je lipa boja tog ljiljana,timijan,lavanda,gazanija,kadulja...kako obožavam to cviće
![]() ![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
LJiljani su ti prelijepi ja imam bijeli ljilan koji cvijeta za sv. Antuna,ali ove godine če dosta kasniti zbog hladnoče i kiše koja nas je zadesila.
Da li se tvoj ljiljan razmnožava crnim sjemenom ili gomoljom ?
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
nevjerojatna je ljepota tvojeg vrta cijelih 365 dana u godini.
Navjerojatna je i tvoja maštovitost i talentiranost u kreiranju pojedinih dijelova cvjetnjaka ili kamenjara. Tvoj je vrt poput najljepše ispjevane pjesme, poput najljepše oslikanog platna. Kakva li je to povezanost između tebe i tvojih biljaka koja daje tako veličanstvene prizore!
Jednostavnije ne može biti, savršenstvo u svemu.
lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Na svakoj tvojoj slici osjetim dašak mora, čak i onda kad ga na slici ne vidim. Uživanje...
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
a ja cujem i cvrcke
![]() Lantana stvarno je uzivanje prosetati tvojim vrtom i na ovaj nacin ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lantanče, ovog puta izdvajam timijan. Pa onda izdvajam ljiljane. A onda bih izdvojila kamenjar. Svakako ću izdvojiti i Hortine biljke. I izdvajam malu kamenjarku (čini mi se da takvu visoku biljku imam ja). I samo to budem ovaj put izdvojila. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
u kojem grmu uzgajaš stonoge
![]() k meni je doputovala jedna od tebe koja je bila crna kao iz solarija ta se dobro osunčala a i grančicu s bananicama sam dobila ![]() ![]() pozdravi brata! i jednog i drugog,ali više onog koji lipo piva ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kod tebe je uvijek tako lijepo
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Otok ma dobro kažeš sada više sliče na paprike, kad su pocrvenile.
![]() Mira ma svo je cvijeće lijepo, ali i ja volim ovo naše autohtono. Anči ja sam ih ja ovako dobila, ali mislim lukovicama, kad budem presađivala javi se bit će koja viška ![]() Sara hvala ![]() Lucy drago mi je da osjećaš more u mom morsko cvjetnom ugođaju ![]() Gio znaš kako cvrčci nekad znaju biti dosadni. Jednom dok sam radila u hotelu nekom gostu se uvukao u ormar, kad se mi približimo on šuti, čim se udaljimo on cvrči, morali smo razvaliti zidni ormar da ga nađemo ![]() Mali kaktus hvala Mari ma jesi vidjela koja je to prokleta beštija, svugdje se uvuče, sve mi je jasno, ali kojeg vraga idu na fasadu i odvratno ih je vidjeti. A brača, ma oba loše pjevaju, samo je jedan vrijedniji... Anaida danas sam slikala padinu i lavandu, pa sam se sjetila tebe, jer ti toliko voliš ove biljke koje kod mene ne traže nikakvu posebnu brigu osim što ih treba orezati nakon cvatnje i posušiti za čajeve i dodatke jelima. Evo malo slika iz padine Lavanda ![]() lavanda i gazanije ![]() Nešto divlje, visoko ![]() Smilje ![]() Majčina dušica još cvate ![]() Sedum ![]() Divlji luk ![]() Cineraria koj kod nas isto raste u divljini ![]() Muškatna kadula, kako ona jako miriši, preintenzivno, meni ne baš lijepo ![]() ...jedan veliki grm ![]() ![]() ...i pogled odozdo na padinu, kad malo bolje pogledam osim crvenih makova skoro sve biljke na padini su plave ili žute boje ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Predivno pravi rajski vrt
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Prekrasno Lantana,lavanda se lipo zaplavila,smilje je i meni želja da udomim u svom vrtu,kako se sve više šire građevinske parcele u mom mistu,vidim da ga pomalo nestaje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
A što reći na sve ovo osim BRAVO LANTANA!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Što je dobra ova zadnja slika! Baš paše žuto s plavo-ljubičastim.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
ajme nema me 2 dana na forumu a u tvom vrtu toliko novosti, predivnoh slika i mirisa..Ljiljani od sveki su stvarno krasni..Ma uostalom kod tebe je zaista sve prekrasno..
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() posijala sam lavandu i nijedna nije nikla,i bas mi zao ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ma baš si mislim.... koliko ti često zaljevaš tu padinu gdje ti rastu bismo rekli te domaće mediteranske biljke...dušica,lavanda,smilje.......?
Ja mislim da ja pretjerujem sa zaljevanjem a pogotovo tih biljki koje bi mogle i više dana bez vode.
Ljiljani su krasni
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Ova zadnja slika je baš pravi dalmatinski vrt na skalinama poduprtim suhozidom (ufff nadam se da neću trebati prevoditi
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 203204205206207 370> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |