Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 203204205206207 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 22:55
Drage moje hoya s pravom nosi ime voštani cvijet, ma kako to priroda napravi da ne povjeruješ, mene je oduševila, a uopče nije zahtjevna, raste u šaci zemlje, zalijem je tu itamo u 10-tak dana s niti pola deci vode i nikakve prihrane, ništa osim puno svjetlosti.

Hvala vam na posjeti svima, lijepo je kad možemo slike naših ljubimaca podjeliti s nekim.
Svima smile79

U vrtu svaki dan ima nešto novo i super je što je dug dan, najljepše je predvečer kad zalijevam, miriše ružmarin, lonciera, karanfili, ruže...

Ove ljiljane sam dobila od MKS mislim da se tako piše, rekla bi Stefi od sveki i stvarno su nevjerojatni, na svakoj stapki ima po 7-8 pupoljaka

Ovo u kamenjaru gdje se vidi malo zemlje je sve bio rožac, pogulila sam punu crnu vreću, a korijenja same bale, nije bilo ni zemlje, morali smo mašklinom iskopati korjenje, a onda su se tu smjestile Hortine biljčice, koje su se oporavile od puta i sad se sunčaju u kamenjaru

Ovdje su tri redom Platycodon ( balončić ), perilla, sedum crveni

Polemonium

Onaj žuti ham...

Stolisnik bijeli

u kamenjaru procvala i ova moja mala plava kamenjarka

rudbeckia nove boje

Timijan koji ima miris limuna, čim ga takneš čuje se miris i dugo ostaje na rukama

"Banane" su prezrele

Na padini lavanda i gazanije, plavo žuta kombinacija sunca i mora

život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:00
"Banane" mi na toj slici više liče na paprike LOL.

Vidim da i ti imaš Hortinjak, baš me zanima kako će nam napredovati Karlovčanke.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:06
Kako je lipa boja tog ljiljana,timijan,lavanda,gazanija,kadulja...kako obožavam to cvićesmile57smile55
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:11
LJiljani su ti prelijepi ja imam bijeli ljilan koji cvijeta za sv. Antuna,ali ove godine če dosta kasniti zbog hladnoče i kiše koja nas je zadesila.
Da li se tvoj ljiljan razmnožava crnim sjemenom ili gomoljom ?  Thumbs%20Up
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:15
nevjerojatna  je ljepota tvojeg vrta cijelih 365 dana u godini.
Navjerojatna je i tvoja maštovitost i talentiranost u kreiranju pojedinih dijelova cvjetnjaka ili kamenjara. Tvoj je vrt poput najljepše ispjevane pjesme, poput najljepše oslikanog platna. Kakva li  je to povezanost između tebe i tvojih biljaka koja daje tako veličanstvene prizore!
Jednostavnije ne može biti, savršenstvo u svemu.
lijepi pozdrav
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:17
Na svakoj tvojoj slici osjetim dašak mora, čak i onda kad ga na slici ne vidim. Uživanje... 
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2010 u 23:58
a ja cujem i cvrcke
Lantana stvarno je uzivanje prosetati tvojim vrtom i na ovaj nacin
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 07:55

Lantanče, ovog puta izdvajam timijan. Pa onda izdvajam ljiljane. A onda bih izdvojila kamenjar. Svakako ću izdvojiti i Hortine biljke. I izdvajam malu kamenjarku (čini mi se da takvu visoku biljku imam ja). I samo to budem ovaj put izdvojila. Heart

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 18:06
u kojem grmu uzgajaš stonoge
k meni je doputovala jedna od tebe koja je bila crna kao iz solarija ta se dobro osunčala
a i grančicu s bananicama sam dobila
i puno još svega
pozdravi brata! i jednog i drugog,ali više onog koji lipo piva
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 21:15
Kod tebe je uvijek tako lijeposmile71
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 23:21
Otok ma dobro kažeš sada više sliče na paprike, kad su pocrvenile. LOL

Mira ma svo je cvijeće lijepo, ali i ja volim ovo naše autohtono.

Anči ja sam ih ja ovako dobila, ali mislim lukovicama, kad budem presađivala javi se bit će koja viška Wink

Sara hvala Embarrassed

Lucy drago mi je da osjećaš more u mom morsko cvjetnom ugođaju LOL

Gio znaš kako cvrčci nekad znaju biti dosadni. Jednom dok sam radila u hotelu nekom gostu se uvukao u ormar, kad se mi približimo on šuti, čim se udaljimo on cvrči, morali smo razvaliti zidni ormar da ga nađemo LOL

Mali kaktus hvala

Mari ma jesi vidjela koja je to prokleta beštija, svugdje se uvuče, sve mi je jasno, ali kojeg vraga idu na fasadu i odvratno ih je vidjeti. A brača, ma oba loše pjevaju, samo je jedan vrijedniji...

Anaida danas sam slikala padinu i lavandu, pa sam se sjetila tebe, jer ti toliko voliš ove biljke koje kod mene ne traže nikakvu posebnu brigu osim što ih treba orezati nakon cvatnje i posušiti za čajeve i dodatke jelima.
Evo malo slika iz padine

Lavanda

lavanda i gazanije

Nešto divlje, visoko

Smilje

Majčina dušica još cvate

Sedum

Divlji luk

Cineraria koj kod nas isto raste u divljini

Muškatna kadula, kako ona jako miriši, preintenzivno, meni ne baš lijepo

...jedan veliki grm

...i pogled odozdo na padinu, kad malo bolje pogledam osim crvenih makova skoro sve biljke na padini su plave ili žute boje

život je more
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 23:30
Lantana toplo se preporučam za ljiljan.
Prakrasno je sve.
Da mi je jedna klupčica da sjednem i da uživam u ljepoti tvoga raznovrsnog cvijeća

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 23:33
Predivno pravi rajski vrt
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 23:36
Prekrasno Lantana,lavanda se lipo zaplavila,smilje je i meni želja da udomim u svom vrtu,kako se sve više šire građevinske parcele u mom mistu,vidim da ga pomalo nestajeUnhappyPadina jeThumbs%20Up
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2010 u 23:36
A što reći na sve ovo osim BRAVO LANTANA!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 11:16
Što je dobra ova zadnja slika! Baš paše žuto s plavo-ljubičastim.
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 11:21
ajme nema me 2 dana na forumu a u tvom vrtu toliko novosti, predivnoh slika i mirisa..Ljiljani od sveki su stvarno krasni..Ma uostalom kod tebe je zaista sve prekrasno..
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 13:51
bas sve ono za cim zudim
posijala sam lavandu i nijedna nije nikla,i bas mi zao
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 14:12
Ma baš si mislim.... koliko ti često zaljevaš tu padinu gdje ti rastu bismo rekli te domaće mediteranske biljke...dušica,lavanda,smilje.......?
Ja mislim da ja pretjerujem sa zaljevanjem a pogotovo tih biljki koje bi mogle i više dana bez vode.

Ljiljani su krasni smile71i jako mi se sviđa onaj timjan koji miriši po limunu, ne znam da li sam to ikad vidjela u živo
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 18:27
Ova zadnja slika je baš pravi dalmatinski vrt na skalinama poduprtim suhozidom (ufff nadam se da neću trebati prevoditi Confused), prekrasno ! LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 203204205206207 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.