arčilend |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 54> |
Korisnik | |
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@kaktus, slobodno šetaj...i ja to isto radim...šetam i pravim plan rada...čeka me ozbiljan posao... 1. rezidba vinograda...kopanje istog...prolećna zaštita...jedan naš prijatelj kaže...kad god uđeš u vinograd i nešto počeprkaš oko čokata...odmah zaštita...ja planiram da ga prskam organskim preparatima...vinogradu si sluga, a ne gospodar... 2. rezidba voćaka...opet zaštita, od raznoraznih nametnika...plaše me rutave bube...prošle godine, pojedoše mi sav rod, na voćkama...ima da rade plave kofe...negro bombone...voda...objavljujem im rat... 3. gredice...ko će sve to napuniti... 4. setva...što u leje...što na otvorenom...jurcam za semenom...ludnica...naručila sam neke nove paradajze...videću, kako to sve da odradim...ne ide mi baš setva... 5. moramo da napravimo i novu nastrešnicu...sto i klupe...tradicionalno, za 1.maj...uranak je kod nas...ražanj...roštilj...tanjirača...hlebac u crepulji... a da im ove godine spremim jaje na oko... |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
Sponzorirani linkovi | |
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i za kraj unutrašnja kontrola...čupko...
ništa ne može da mu promakne...muva se oko naših nogu...prosto ne smeš da zamahneš sekirom...ili da secneš makazama...razmazojla... utipoljio se i učičkao, da me panika hvata kako ću da ga očetkam...čim vidi češalj...odmah pokaže zube...
juče me gricnuo, kad sam htela jedan čičak da mu odsečem na stomaku...toliko se uhvatio za dlake da jedino makaze rešavaju problem...
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim, vidim, vraga arčik, opako se pripremate... čitam i već si mogu zamisliti kako će u proljeće, ljeto i ujesen, kod tebe biti pravi raj pun povrća, voća i cvijeća... ...želim od srca da ti obilno urodi sve što posiješ i posadiš, pa da nam pokloniš te predivne slikice da i mi malo uživamo... jer dobra priprema je pola obavljenog posla.
Ja živim u gradu na četiri rijeke i ove nas je godine više puta podsjetio kolika je njihova snaga. Srećom naša kuća je na najvišem dijelu Karlovca, no puno ljudi se našlo u velikoj nevolji zbog poplava... Čupko je baš meden i opasan kad voli gricnuti... i neki od nas "dvonožaca" ne vole se urediti (ne možeš vjerovati, ali tako je) pa je onda i njega za razumjeti... ... a ti čuvaj svoje prstiće...
|
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaka cast na trudu i vec prvi dan bez bljuzge vi se bacate na velike promjene....svaka cast...bit ce to pravi raj na zemlji...bravo bravo...
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arčik
Vidim da si puna planova i imaš posla preko glave prije proljećaa priprema je pola posla Čupko je valjda dobro podnio četkanje... Slika sa moćnom rijekom je super,ali Čupko mi je poseban!
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gute Fee ima svakakvih... loših.....kriza morala... |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugice......
spremam se za setvu, mada nemam neke uslove...biće problema oko setve... mislim da sam dobro pripremila gredice...tako da to nije problem...nešto mi ne uspeva setva, čak i kad je na otvorenom...nije mi jasno u čemu je problem...da li mi seme nešto pojede...ili uopšte ne nikne, zato što je loše... sklepali smo nekakav mali plastenik...samo da kupim još najlon...probaću i tako... u mom kraju nije bilo poplava...samo obilnih kiša...arčilend se nalazi na uzvisini...veći je problem navodnjavanje...sa izvora smo crevom doveli vodu u bazen...ali opet zalivam kantom...
nisam ga očetkala...ne da...danas pokupio još čičkova...MM mu skida kožnom rukavicom...
|
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa......
koristim svaki sunčani deo dana da nešto uradim...ima dosta posla... čudno neko vreme...cele noći pada kiša...prava prolećna...posle...opet kiša... hladno...toplo...ko bi ga znao na šta će ovo izaći...mami te da nešto kao radiš...u stvari više gacam po blatu...utabavam zemlju...biće kao kamen kad se sve prosuši...
...
|
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
miska......posla ima...planova još više...ne očekujem ništa posebno...važno mi je da sam na čistom vazduhu...malo se rekreiram...obožavam prirodu...reku...mir...i to je to... ... |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...prva voćka orezana... |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Laku noć Arčik.
Ali kao da ti je ta središnja grana viška. De ti to bolje poslikaj pa da kritiziramo. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja, ni ja ti nisam stručnjak.... ali, zato MM je.
Pogledao je sliku i rekao - sve grane koje se ukrštaju (moon spmenula već tu središnju), koje rastu prema unutrašnjosti krošnje i sve te tanke grančice - reži! važno je voćki da i u sredini krošnje ima zraka i svjetlosti, tanke grančice su smetalice, a grane koje se ukrštaju ti neće dati do ploda , a kod jakog vjetra se zna desiti da se obje slome. I, da... sve si grane ostavila predugačke. Lomit će se, od vjetra, od roda... i ako pretjeraš rod ove godine, nagodinu nema. Uh, sad sam te bome udavila........
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MA nisam ja Moon Dadinice
Eto i ja sam nešto naučila, i sama se mučim sa orezivanjem. |
|
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se spremam orezati jednu posebnu jabuku , vec sam svima rekla kome treba i kome netreba
da mi ju ne diraju ! Naravno , ja nisam ni na pola tako flajsig kao ti draga Arcik ! |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Arčik gledajući ovo kod orezivanja na tvojoj temi mi je palo na pamet da imamo temu za orezivanje voćki.
Možda da tamo staviš slike iz više pozicija, pa ti možda netko da dobar savjet kako to napraviti. A ujedno da svi učimo iz toga. I ti Gutić pokaži svoje orezivanje http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8198&PID=924977󡴱 |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Miranda
Odrastao grm Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav vrijednice moja!
Vidim,kako vrijeme više odmiče i proljeće se približava,ti sve brža i brža,planova sve više,pripreme se zahuktavaju... Kad napokon zatopli,bit ćeš ko na mlazni pogon! Pozdrav i puse čupavom gricku! |
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dadinice
cmrcko gute Fee Miranda nije ovo lako...u problemu sam...danas sam opet išla da vidim šta sam juče radila...i nisam zadovoljna... ...saznala sam da u postoji nekakvo poljoprivredno savetovalište...zvala sam ih...ne idu na teren...samo ako je u pitanju ogledno gazdinstvo, koje prate...ali su spremni da mi malo pojasne tu oblast...sutra u 9h idem, javljam se nakon toga... |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 54> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |