Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božur - Paeonia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božur - Paeonia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 35>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 19:34
mimar....nisam vidjela ljepše i bujnije
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 09:22
mimar, nemam rijeci...osim velicanstveno.
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 21:45
oči mi ispadoše od pogleda na vaše božure, wooowsmile93
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 10:16
Prekrasni božuri Mimar!!! Bez riječi...SmileSmile

Mi smo sad naš drvenasti dosta orezali. Nadam se da nismo u krivo vrijeme?
Neka se sve zeleni
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 08:16
Božuri su vam prekrasni!!Malo za reći......
Moja 4 komada ove godine nemaju ni jedan jedini pup!!
Prošle godine su cvjetali,ne baš bujno imali su po dva-tri cvjeta a ove godine su nešto zakazali.....Cry
Josipovac,Osijek
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 19:10
imam jedno pitanje ovako moj je bozur posađem ispod stabla visnje vec par godina ,sunca ima cijeli dan tj.ljeti negdje do 5-6 sati popodne  na prozracnom je mjestu i on je  ovako jako lijep, al neznam sta mu se desava kad treba procvijetati on  pocne stvarati pupoljke al onda za kratko vrijeme oni se pocnu susiti i tako vec drugu god.zaredom ,dosad sam mislila da ce biti mozda nesto al danas sam probala otkinuti pup i on je potpuno suh.ConfusedCry
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 23:01
Zaista šteta. Ne znam urzok, a nekako vjerujem da višnja nije. Ja sam moj posadila ne obraćajući pozornost na susjedov orah koji je ogroman i širi se dijelom na moje dvorište. Pored toga tu je i susjedova drvena šupa koja još više baca sjenu, ali eto, moj božur prve godine dao je 7 prekrasnih cvjetova.

Pokušaj s nekom prehranom (ne znam što mu odgovara), ali nešto što utječe na cvijet bilo bi sigurno dobro.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 23:08
rosa2...možda si ga preduboko posadila
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 08:18
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

Jako niske temperature im nisu naudile, naprotiv, ovog proleca prevazisli su same sebe jer sam na jednom bokoru ruzicastih pebrojila tacno 103 cveta. I na ostalih 12 bokora je citava gomila, tako da su se pod teretom povili. Drvenasti i crveni su trogodisnji i za sada ne mogu da im pariraju.

Jedan ljepši od drugogaClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
sanjalica4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 257
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjalica4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 10:22
jel ima tko iskustva sa sjemenom drvenih bozura...koji je postupak sijanja? Smile
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 11:26
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

rosa2...možda si ga preduboko posadila
nisam posađen je bas kako treba,neznam sta da mu radim ovako je prekrasan jedino cvijetovi su nula bodova,razmišljam cak o tome da ih je mozdra mraz unistio jer su mi kisa i mraz unistili i višnju skoro je cijela suh samo ponegdje se vidi koja višnja ,al opet onda bi dobili i listovi a ne samo pupoljci od cvijeta,ah vise ni sama neznam,slikat cu ga pa stavit sliku
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 19:53
Minar predivni su ti božuri. Evo mojih
Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 22:06
rosa2....stvarno mi ne pada nešto drugo na pamet
Kamen....predivni su
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 16:52
CURE U KONZUMU NISU BAŠ VODILE RAČUNA O BILJKAMA PA SU PROPALE..UVENULE.....PRIJE NEKI DAN SAM BILJKU KOJA JE STAJAL 70KN KUPILA , ZBOG NJIHOVE NEBRIGE, ZA 10 KN...JEDNA MI JE REKLA DA JE TO BOŽUR. šTA MISLITE - HOČE LI BITI ŠTO IZ OVOGA CVITIĆA I DA LI JE TO UOPČE bOŽUR??? HVALA

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:26
List zaista sliči na božurov. Jesi li vidjela gomolj u zemlji. Ovaj list bi trebao ostati sve dok sam ne ugine, a onga kad bude suv odreži ga. U proljeće bi trebali izbiti novi iz gomolja. Lijepo a si udomila tu biljčicu, toliko ih je jadnih po svim centrima.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:41
po sredini stabljike ,mislim da se vidi malo lijevo, izbija nešto nalik na pup... hvala Zribal...baš sam se mislila da li da je odsjećem do listova.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:50
zar ne mislite da je to drvenasti božur.ja mislim da je.ako je, ne treba ga ništa rezati već ostaviti,vidjet će se na proljeće
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 23:41
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

List zaista sliči na božurov. Jesi li vidjela gomolj u zemlji. Ovaj list bi trebao ostati sve dok sam ne ugine, a onga kad bude suv odreži ga. U proljeće bi trebali izbiti novi iz gomolja. Lijepo a si udomila tu biljčicu, toliko ih je jadnih po svim centrima.

Zribal, to je,  drvenasti bozur, jer sam i ja takav kupila u Konzumu. samo po punoj cijeni jos u trecem mjesecu.
Moj je imao pupoljak, koji se na kraju osusio, a i sama biljka nesto kilavi. Imam osjecaj da nebude prezivjela, makar se trudim oko njega.
Procitala sam da ga treba dublje posaditi da razvije jace korjenje, ali bojim se da od toga nista.
Inace imam 3 gomoljasta bozura i bogato cvatu, a jako si zelim drvenasti. Ovi zuti sa jednostrukim cvijetom su prekrasni.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 08:31
Nisam nikad imala drvenasti božur i o njemu ne znam ništa. Vjerojatno će se uskoro javiti naše iskusnije vrtlarice. Znam da je za obični božur dubina sadnje presudna za cvjetanje, on se sadi vrlo plitko u suprotnom ne cvjeta.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2012 u 11:36
hmmm...ima li neko sliku drvenastog božura?? Carol, ako ti ne uspije, žao mi je šta si ga platila po punoj cijeni
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.