Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Ručni radovi i Izrada nakita
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Primavera galerija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Primavera galerija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 44>
Korisnik
Poruka
lluvia View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 626
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lluvia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:22
jos zaboravih pitati - Primavera, molim te mozes li mi napisati kako se zove to sredstvo za transfer slika. Jednom sam ga uspjela naci na web stranici Chemaca, nisam ga odmah narucila i sada ga vise ne mogu pronaci.
Hvala unaprijed smile58
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1915
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 21:54
Hvala ti draga Lluvia puno, puno smile79

....joooj, kak da ti objasnim ukratko...nije samo sredstvo u pitanju, to je cijeli proces i ima ih nekoliko vrsta. Crni broš i narukvica radjeni su tzv. omotanim transferom uz pomoć Fimo Liquid Deko Gela, dakle tekuće polimerne gline, translucent (prozirne) polimerne gline (fimo ili premo), voštanog papira za pečenje, a bez mašine za tijesto ga je nemoguće napraviti...u ovom slučaju sretna je okolnost što se može iskoristiti i običan ink-jet isprint koji ne mora biti printan inverzno (naopako) nego onako kako slika izgleda...

...a broševi Krik i ova svijetlija teta s pundžom radjeni su klasičnim transferom za koji je slika prethodno morala biti kompjuterski sredjena na način da se okrene kako bi kod transfera izgledala ko u  originalu, takva slika se isprinta na što kvalitetniji kolor printer (svejedno ink-jet ili laser) i ja ju onda odnesem u kolor-kopiraonicu i tražim da mi naprave najbolju moguću kopiju, a sliku prenosim na neku svijetlu polimernu glinu prethodno dobro izvaljanu na način da prvo prst malo smočim običnim apotekarskim alkoholom i namažem tu plahticu gline, prislonim izrezanu slikicu na to mjesto, običnom žlicom dobro izravnam da izadju mjehurići zraka na način da ih sve poguram od sredine prema rubovima i zatim prstima ili štapićem za uši opet nanesem alkohola po papiru, slika se počinje vidjeti, pusti se 1 minutu i ponovo se mokrim prstom lagano počne ruljiti papir, a sve većim približavanjem slici treba biti što oprezniji, čak i pustiti da se osuši i tek onda još malo poruljiti ostatke mokrim prstom...

...eto, za početak toliko, nadam se da sam ti bar malo pomogla i sretno u eksperimentiranje...na netu ima puno načina transfera, ja osobno najviše volim ova dva koja sam ti opisala  Smile
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 23:41
primavera jedan veliki smile141 za prepredivan nakit,i jos jedan jos vecismile141 jer si ogromnu srecu priustila saari..i hvala za iscrpno objasnjenje,nekome ce sigurno koristitismile79
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 23:52
...a tebi veliko i iskreno hvala na ovako krasnim riječima i posjetu mojoj galerijici...
Na vrh
Tweety View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 529
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tweety Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2009 u 23:57
Vidjela sam davno da si veeeliki majstor za nakit, ali ovo...ovo me oborilo s nogu! Nemam rijeci koje bi opisale koliko mi se svidja..prekrasno, toliko pazljivo napravljeno, uredno izvedeno, a tek motivi... Najiskreniji naklon...
Na vrh
lula View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lula Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 00:55

[/QUOTE]

Majko moja....nemam riječi...ovo je san snova....Smilesaara ako te netko tresne po glavi i ovo otme....Smilešala...
Primavero po neznam koji put moram ti reći....skidam ti kapu uz duboki naklon.
Na vrh
orca View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 02:20
i sad kako ovo iskomentirati?!riječi nisu dovoljne koju god napišem...
mogu samo reći da sam zaluđena tvojim nakitom...eto...
cuffice ne volim uopće nikako al ovu tvoju vulkansku bi nosila garant...

saara - mislim znam da to nije lijep osjećaj al zavidna sam ti do bola...smile206

primavera
Na vrh
anđelka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 08:27
smile120
ANĐELKA
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 10:00
Primavera, ovo je božanstveno!!!!

I kod tebe eksplozija prekrasnih radova!!!

P.S. kada da očekujem svoje naušnice???Smile
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 11:57
Thank%20you!Thank%20you!Thank%20you!Thank%20you! ...drage moje, veliki dio zasluge za ovaj nakit ide Saari, njezina je bila želja staviti ove slikice koje su isto njezin odabir, ja sam tu odradila samo tehnički dio...i OK, nešto malo mog doživljaja ovih velikih umjetnika Embarrassed

...@ draga Tweety, velika pusa za ovako tople riječi smile78

...@ draga Lula, hvala ti od srca, ove su mi pohvale ko pravi melem smile78

... @ draga Orca, puno i iskreno hvala smile78...i ne biti zavidna, ne, ne ne-ne 

...@ draga Anđelka smile78

...@ drago Proljeće, hvala ti puno smile78...a bilo je već i vrijeme da i ja nešto napravim i pokažem... (P.S. naušnice su Construction ...javim ti na PP kad završe radovi Wink )
Na vrh
mare-nostrum View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mare-nostrum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 12:48
A i ti imaš dobre smajliće!!!
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 13:20
Ovo je već ohrabrujuće, već sam mislila da si me zaboravila...
Smile
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 13:50
bože, bože primavera što mi radiš
smile79

Zar ću opet morati u šoping. smile115

A ni voćkice mi se još nisu osušile, a već evo tebe s novom kolekcijom.

Moram napraviti plan i umiljato objasniti nešto MM

Svaka čast, prekrasno je sve   ClapClapClapClap

Na vrh
saara View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 900
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 14:14
Aha, kako ne. Ljudi ja sam samo izabrala slike i umjetnicu. KOJA JE PREVIŠE SKROMNA. 
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 16:41
Drage moje Mare, Proljeće

Tajčice draga, i tebi velika pusa i pozdrav TM super simpatičnom, nije on tako strog Wink

Draga Saara,   ...prvo me planetarno proslaviš a onda sam ja skromna...haloooo Wink 

...bez šale, da nije bilo tebe ja nikada Klimta ne bi uzela u ruke, u slikarskom smislu ja obožavam impresioniste i naše domaće suvremene i pokojne akvareliste...dakle mekane teme Wink ...no sad sam se zahvaljujući tebi konačno i s Klimtom sprijateljila Thumbs%20Up
Na vrh
saara View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 900
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2009 u 12:58
Onda se nadam da ste dobri prijatelji jer imam ja još željaaaaaaaaa.
Ubila bi me mama da zna da se u recesiji kinđurim.
Na vrh
lluvia View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lluvia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2009 u 17:59
hvala draga Primavera... pomogla mi jesi, ali i dalje mi zvuci jako komplicirano. Imam nekih ideja u glavi vezano za takav nakin, pa ako ih uspijem realizirati staviti cu slicke... s obzirom da sam nestrpljivica i da nemam tekuci fimo ja cu poprijeko... p amozda... tko zna...
Hvala jos jednomsmile75
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2009 u 20:05
@draga Saara, sigurna sam da mama shvaća da sitne radosti vraćaju optimizam, još kad joj kažeš da si time pomogla jednoj gospođi što je ostala bez posla... smile79  i za mamu smile79

@draga Lluvia, probaj na svoj način dakako, držim ti fige...no iskustvo me naučilo da se s polimernom glinom treba biti vrlo strpljiv, pažljiv, korektno ju tretirati prema uputstvima proizvodjača i onda se doista dobe super rezultati...smile78
Na vrh
lluvia View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lluvia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2009 u 07:10
Radim ja s fimom vec godinama. Nisam nikad slikala svoj nakit, a vise ga nemam (dio poklonjen, dio prodan). Sad kad vidim tvoj pomislim da je i bolje sto vise svog nemam... sramota bi me bilo staviti te slike... tako je vrticki u odnosu na tvoj doktorski... kuzis. Confused
Nisam mislila popreko s fimo masom, nego s obzirom da nemam tekuci fimo, ja cu pokusati malo drugacije dobiti nesto sto je tvojoj narukvici (nadam se) barem do koljena. Sanjala sam tu svoju buducu narukvicu prije dva tjedna i samo sam cekala nekoliko sati slobodnog vremena.
Odoh se baciti na posao.smile105
Na vrh
Primavera View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primavera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2009 u 12:37
Joooj, baš šteta kaj nemaš fotkice...zakaj bi tvoj nakit bil vrtićki? Bitno je da je tvojih ruku djelo, da su u njemu tvoja ljubav prema stvaranju i mašta, da radiš za svoj gušt...i ja tako nastojim, ali sam po prirodi malo picajzlasta...ups...tako da nekada i pretjeram giggle

Držim ti fige da stvoriš svoju sanjanu narukvicu, bez obzira na metodu, i da nam je uskoro i pokažeš, sigurna sam da će biti odlična  
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.