Primavera galerija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 44> |
Korisnik | |
lluvia ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 626 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jos zaboravih pitati - Primavera, molim te mozes li mi napisati kako se zove to sredstvo za transfer slika. Jednom sam ga uspjela naci na web stranici Chemaca, nisam ga odmah narucila i sada ga vise ne mogu pronaci.
Hvala unaprijed ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Hvala ti draga Lluvia puno, puno
![]() ....joooj, kak da ti objasnim ukratko...nije samo sredstvo u pitanju, to je cijeli proces i ima ih nekoliko vrsta. Crni broš i narukvica radjeni su tzv. omotanim transferom uz pomoć Fimo Liquid Deko Gela, dakle tekuće polimerne gline, translucent (prozirne) polimerne gline (fimo ili premo), voštanog papira za pečenje, a bez mašine za tijesto ga je nemoguće napraviti...u ovom slučaju sretna je okolnost što se može iskoristiti i običan ink-jet isprint koji ne mora biti printan inverzno (naopako) nego onako kako slika izgleda...
...a broševi Krik i ova svijetlija teta s pundžom radjeni su klasičnim transferom za koji je slika prethodno morala biti kompjuterski sredjena na način da se okrene kako bi kod transfera izgledala ko u originalu, takva slika se isprinta na što kvalitetniji kolor printer (svejedno ink-jet ili laser) i ja ju onda odnesem u kolor-kopiraonicu i tražim da mi naprave najbolju moguću kopiju, a sliku prenosim na neku svijetlu polimernu glinu prethodno dobro izvaljanu na način da prvo prst malo smočim običnim apotekarskim alkoholom i namažem tu plahticu gline, prislonim izrezanu slikicu na to mjesto, običnom žlicom dobro izravnam da izadju mjehurići zraka na način da ih sve poguram od sredine prema rubovima i zatim prstima ili štapićem za uši opet nanesem alkohola po papiru, slika se počinje vidjeti, pusti se 1 minutu i ponovo se mokrim prstom lagano počne ruljiti papir, a sve većim približavanjem slici treba biti što oprezniji, čak i pustiti da se osuši i tek onda još malo poruljiti ostatke mokrim prstom...
...eto, za početak toliko, nadam se da sam ti bar malo pomogla i sretno u eksperimentiranje...na netu ima puno načina transfera, ja osobno najviše volim ova dva koja sam ti opisala
![]() |
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
primavera jedan veliki
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
...a tebi veliko i iskreno hvala na ovako krasnim riječima
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Vidjela sam davno da si veeeliki majstor za nakit, ali ovo...ovo me oborilo s nogu! Nemam rijeci koje bi opisale koliko mi se svidja..prekrasno, toliko pazljivo napravljeno, uredno izvedeno, a tek motivi... Najiskreniji naklon...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lula ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Svibanj 2009 Lokacija: United States Status: Offline Bodovi: 1086 |
![]() ![]() ![]() ![]() Majko moja....nemam riječi...ovo je san snova....
![]() ![]() Primavero po neznam koji put moram ti reći....skidam ti kapu uz duboki naklon.
|
|
![]() |
|
orca ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 207 |
i sad kako ovo iskomentirati?!riječi nisu dovoljne koju god napišem...
mogu samo reći da sam zaluđena tvojim nakitom...eto...
cuffice ne volim uopće nikako al ovu tvoju vulkansku bi nosila garant...
saara - mislim znam da to nije lijep osjećaj al zavidna sam ti do bola...
![]() primavera
![]() |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
![]() |
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Primavera, ovo je božanstveno!!!!
I kod tebe eksplozija prekrasnih radova!!!
P.S. kada da očekujem svoje naušnice???
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...@ draga Tweety, velika pusa za ovako tople riječi
![]() ...@ draga Lula, hvala ti od srca, ove su mi pohvale ko pravi melem
![]() ...@ draga Anđelka
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
A i ti imaš dobre smajliće!!!
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ovo je već ohrabrujuće, već sam mislila da si me zaboravila...
![]() |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
bože, bože primavera što mi radiš
![]() Zar ću opet morati u šoping.
![]() A ni voćkice mi se još nisu osušile, a već evo tebe s novom kolekcijom.
Moram napraviti plan i umiljato objasniti nešto MM
Svaka čast, prekrasno je sve
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
saara ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 900 |
Aha, kako ne. Ljudi ja sam samo izabrala slike i umjetnicu. KOJA JE PREVIŠE SKROMNA.
|
|
![]() |
|
Drage moje Mare, Proljeće
![]() ![]() Tajčice draga, i tebi velika pusa
![]() ![]() Draga Saara,
![]() ![]() ![]() ...bez šale, da nije bilo tebe ja nikada Klimta ne bi uzela u ruke, u slikarskom smislu ja obožavam impresioniste i naše domaće suvremene i pokojne akvareliste...dakle mekane teme
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
saara ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 900 |
Onda se nadam da ste dobri prijatelji jer imam ja još željaaaaaaaaa.
Ubila bi me mama da zna da se u recesiji kinđurim.
|
|
![]() |
|
lluvia ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 626 |
hvala draga Primavera... pomogla mi jesi, ali i dalje mi zvuci jako komplicirano. Imam nekih ideja u glavi vezano za takav nakin, pa ako ih uspijem realizirati staviti cu slicke... s obzirom da sam nestrpljivica i da nemam tekuci fimo ja cu poprijeko... p amozda... tko zna...
Hvala jos jednom ![]() |
|
![]() |
|
@draga Saara, sigurna sam da mama shvaća da sitne radosti vraćaju optimizam, još kad joj kažeš da si time pomogla jednoj gospođi što je ostala bez posla...
![]() ![]() @draga Lluvia, probaj na svoj način dakako, držim ti fige...no iskustvo me naučilo da se s polimernom glinom treba biti vrlo strpljiv, pažljiv, korektno ju tretirati prema uputstvima proizvodjača i onda se doista dobe super rezultati...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Radim ja s fimom vec godinama. Nisam nikad slikala svoj nakit, a vise ga nemam (dio poklonjen, dio prodan). Sad kad vidim tvoj pomislim da je i bolje sto vise svog nemam... sramota bi me bilo staviti te slike... tako je vrticki u odnosu na tvoj doktorski... kuzis.
![]() Nisam mislila popreko s fimo masom, nego s obzirom da nemam tekuci fimo, ja cu pokusati malo drugacije dobiti nesto sto je tvojoj narukvici (nadam se) barem do koljena. Sanjala sam tu svoju buducu narukvicu prije dva tjedna i samo sam cekala nekoliko sati slobodnog vremena. Odoh se baciti na posao. ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |