Mamin grunt |
Odgovori | Stranica <1 1819202122 38> |
Korisnik | |
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smrcko- znam ograda je bitna ali ja sam imala drugi slijed prioriteta- kompletne instalacije, podovi+zidovi, krovište, komplet stolarija, terasa, stepenice- e sad na red dolaze ograda, okobunar, staze, podrum (podrum je sam-puni zidovi arkade), dvorišna zgrada.....sve bi to bilo samo što je kronična nestašica novaca pa kod mene je do prije godinu dana bilo jako povoljno za kupiti i kuće i zemljišta ogromna- sad je cijena porasla radi autoputa triša- ja kad zajdem na tvoje posjede dobim komplekse manje vrijednosti- sve ti je uredno, u cvijeću a površina- ti si moja legenda
griva- voda je nekad dobra a nekad i nije- komarci, puževi i sl...ali svejedno obožavam žabice koje stalno pjevaju
rose- moj ukorjenjivač (cvjetnjak) za sa ima samo tu namjenu, nadam se da će brzo biljkice preči na svoja stalna mjesta
pusa svima
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijećke su se baš lijepo razrasle,a posebno mi se onaj lupinus sviđa pa ne znam zašto te puževe sa pužomorom ne pokušaš riješitti inače od vrta neće biti puno
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mama pa i ja sam sa razljutila ovaj put zbog požderanih flanci. Ne znam da li da se ljutim na tebe ili na bezobrazne štetočine. Ako su ti to puževi onda kupi Mensurol- pužomor i stavi par zrnaca oko svake biljke. Nema šanse da ti više jedu, ali moraš staviti odmah čim posadiš. Ako su to druge štetočine iz zemlje onda ima jedan drugi otrov isto u vrećici, kao bijela sitna zrnca.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisi sama evo meni isto dosta toga pojedoše i baš kao što Korijenko kaže izgleda da mi griješimo-sve trebamo na vrijeme ,a nama kad biljka izraste bez zaštite mi kukamo kad nam odu . Ja sam jako razočarana u ove moje pužiće -čak i skakavčići imaju mali
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijetnjak je super zaista ima tu dosta biljki koje ima i moja majka pa me još više oduševljava
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je ....kiažeš puži i komarci ali mi koji svaku kap plaćamo kao zlato i nema šanse da tlo bude vlažno kad zabiješ lopatu u zemlju niti sa svakodnevnim redovitim 2 x dnevnim zaljevanjem... patimo za vodom.... :) uostalom, ne bi takve velike, rasne i raznovrsne biljke bujale na tvom vrtu da nije u blizini voda :) |
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drage moje ja koristim pužomor, ali tešku kemiju ne želim...jer onda nema smisla da išta sadim
jednostavno ih se toliko nakotilo da izviru odasvud i ma koliko ih ubila pužomorom ili pokupila evo horda drugih...
ukratko za sve koji nisu u toku popis šta sam sve kombinirala:
-vapno- razvili imunitet-više im ne smeta
-peopeo- smeta im možda 5 min
- pužomor-smeđi ko posije- ništa, gmižu preko njega
- pužomor- plave granule- djelomično djelotvoran- dio ih ugine, dio prolazi
- sol- počnu se pjeniti, odbace kožu i ljigava smjesa se izvlači i nastavlja dalje
- brašno +papar- im se sviđa za jesti
Dakle ako imate nove prijedloge, recite mi molim vas
|
|
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
farmu od 100 pataka, 100 gusaka i 100 pura kojih hranš isključivo njima... :)
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa već sam pitala jel mogu guske zavezati na povodac i budem nabavila barem dvije- čim ogradu postavim- znači prekasno za sadnju
|
|
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ma ja mislim da nešto od toga ( patka, guska, pura) sigurno može na špagu..za nogicu..... to sam već viđala u slavoniji ...
|
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma pusti ih neka jedu ova godina je njihova koliko vidim-ali sad ćeš ti meni doći ima svega kod mene-od luka do krompira ne brini
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i sve to ne ide preko granice
morati će na povodac i za kolčić, da čiste dio po dio
|
|
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opet švercate
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa a da pitaš na nekoj tržnici "tete" koje prodaju salatu bez puževa s čim je brane? Ja sam sinoć vidjela tragove oko pelargonija, ali ni jednog krepanog puža (okolo je onaj plavim granulama) a obično bar jedan ostane na licu mjesta. Sad si mislim kako ti kažeš, da je to onaj dio koji prođe mimo bez posljedica! |
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa ,u bitku protiv puzeva !
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka- savjeti s iskopanim rovom oko vrta i piljevinom s pužomorom je iz nekoliko rasadnika a iz par koji se bave uzgojem povrća sam dobila iskrenu informaciju da toliko kemijski tretiraju povrće da i štetoćine bježe- to mi je otkriveno jer se privatno poznajemo, inače im se povrće deklarira kao prirodno uzgojeno
ja više zaista neznam šta nisam isprobavala, i mješung zdrobljenih ljuski od jajeta i namoćene čikove (jedino su me ljudi čudno gledali kad sam svima samo pepeljare istresala-čak su mi u birtiji u vrečice skupljali- inače ako nekog zanima kako privuči gliste zmješajte u kanti tonu čikova namočite dobrano pomiješajte sa zemljom i ostavite i za kratko vrijeme tu će biti hrpa glista, neznam zašto ali djeluje
|
|
|
|
zagorka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ništa Mamaa... rukavice, pinceta i kantica. i lampa. jer ogavni beskučnici po noči puziju. pobereš a nakon toga posipaš vrt i sa pužomorom za svaki slučaj. tak je moj raspored jer su me izludili više. neznam koji pužomor imaš, ja koristim ferramol koji je kakti ekološki a kad ga beštije poklopaju zavuku se pristojno u zemlju i tam umreju. jest da ih i dalje nalazim i da mi je sve to skupa ogavno ali nema druge. rat. ili mi ili oni.
|
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ali puževe golaće bolan |
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je najveseliji kutak
|
|
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ostalo više manje vapi za radovima---imam neki puzavac koji na kraju cvate malim bijelim cvjetićima....ali raste ko korov
|
|
Odgovori | Stranica <1 1819202122 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |