Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mamin grunt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mamin grunt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 38>
Korisnik
Poruka
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 08:47

smrcko- znam ograda je bitna ali ja sam imala drugi slijed prioriteta- kompletne instalacije, podovi+zidovi, krovište, komplet stolarija, terasa, stepenice- e sad na red dolaze ograda, okobunar, staze, podrum (podrum je sam-puni zidovi arkade), dvorišna zgrada.....sve bi to bilo samo što je kronična nestašica novacaCry pa kod mene je do prije godinu dana bilo jako povoljno za kupiti i kuće i zemljišta ogromna- sad je cijena porasla radi autoputa

triša- ja kad zajdem na tvoje posjede dobim komplekse manje vrijednosti- sve ti je uredno, u cvijeću a površina- ti si moja legendaSmile

griva- voda je nekad dobra a nekad i nije- komarci, puževi i sl...ali svejedno obožavam žabice koje stalno pjevajuSmile

rose- moj ukorjenjivač (cvjetnjak) za sa ima samo tu namjenu, nadam se da će brzo biljkice preči na svoja stalna mjestaSmile 

pusa svima
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 09:19
cvijećke su se baš lijepo razrasle,a posebno mi se onaj lupinus sviđa Smile pa ne znam zašto te puževe sa pužomorom ne pokušaš riješitti inače od vrta neće biti puno Confused
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 11:30
mama pa i ja sam sa razljutila ovaj put zbog požderanih flanci. Ne znam da li da se ljutim na tebe ili na bezobrazne štetočine. Ako su ti to puževi onda kupi Mensurol- pužomor i stavi par zrnaca oko svake biljke. Nema šanse da ti više jedu, ali moraš staviti odmah čim posadiš. Ako su to druge štetočine iz zemlje onda ima jedan drugi otrov isto u vrećici, kao bijela sitna zrnca.

Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 13:08
Nisi sama evo meni isto dosta toga pojedoše i baš kao što Korijenko kaže izgleda da mi griješimo-sve trebamo na vrijeme ,a nama kad biljka izraste bez zaštite mi kukamo kad nam odu . Ja sam jako razočarana u ove moje pužiće -čak i skakavčići imaju mali smile43
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 14:43
cvijetnjak je super zaista ima tu dosta biljki koje ima i moja majka pa me još više oduševljava
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 14:45
Originalno poslano od člana griva1978 griva1978 napisao:

..stvarno ti se vrt na očigled mijenja, gušt ga je gledati.... a pogotovo zavidim na vodi :)))..

je ....kiažeš puži i komarci ali mi koji svaku kap plaćamo kao zlato i nema šanse da tlo bude vlažno kad zabiješ lopatu u zemlju niti sa svakodnevnim redovitim 2 x dnevnim zaljevanjem... patimo za vodom.... :) uostalom, ne bi takve velike, rasne i raznovrsne biljke bujale na tvom vrtu da nije u blizini voda :)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 17:35
drage moje ja koristim pužomor, ali tešku kemiju ne želim...jer onda nema smisla da išta sadimCryCryCryCry
jednostavno ih se toliko nakotilo da izviru odasvudAngryAngryAngry i ma koliko ih ubila pužomorom ili pokupila evo horda drugih...
ukratko za sve koji nisu u toku popis šta sam sve kombinirala:
-vapno- razvili imunitet-više im ne smeta
-peopeo- smeta im možda 5 min
- pužomor-smeđi ko posije- ništa, gmižu preko njega
- pužomor- plave granule- djelomično djelotvoran- dio ih ugine, dio prolazi
- sol- počnu se pjeniti, odbace kožu i ljigava smjesa se izvlači i nastavlja dalje
- brašno +papar- im se sviđa za jestiCryCryCryCryCryCry

Dakle ako imate nove prijedloge, recite mi molim vasConfusedConfusedConfusedConfused
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 19:11
 farmu od 100 pataka, 100 gusaka i 100 pura kojih hranš isključivo njima... :)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 19:14
pa već sam pitala jel mogu guske zavezati na povodacWinkConfusedConfusedConfused i budem nabavila barem dvije- čim ogradu postavim- znači prekasno za sadnjuCryCryCryCry
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 19:23
...ma ja mislim da nešto od toga ( patka, guska, pura) sigurno može na špagu..za nogicu..... to sam već viđala u slavoniji ...
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 20:20
Ma pusti ih  neka jedu ova godina je njihova koliko vidim-ali sad ćeš ti meni doći ima svega kod mene-od luka do krompira ne brinismile213
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 21:24
i sve to ne ide preko graniceAngry

morati će na povodac i za kolčić, da čiste dio po dioBig%20smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 02:48
Opet švercatesmile223LOLWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 08:20

Mamaa a da pitaš na nekoj tržnici "tete" koje prodaju salatu bez puževa s čim je brane?

Ja sam sinoć vidjela tragove oko pelargonija, ali ni jednog krepanog puža (okolo je onaj plavim granulama) a obično bar jedan ostane  na licu mjestaDead. Sad si mislim kako ti kažeš, da je to onaj dio koji prođe mimo bez posljedica!ConfusedAngry

Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 08:22
Mamaa ,u bitku protiv puzeva smile51!
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 21:38
baka- savjeti s iskopanim rovom oko vrta i piljevinom s pužomorom je iz nekoliko rasadnika a iz par koji se bave uzgojem povrća sam dobila iskrenu informaciju da toliko kemijski tretiraju povrće da i štetoćine bježe- to mi je otkriveno jer se privatno poznajemo, inače im se povrće deklarira kao prirodno uzgojenoConfusedConfusedConfused
ja više zaista neznam šta nisam isprobavala, i mješung zdrobljenih ljuski od jajeta i namoćene čikove (jedino su me ljudi čudno gledali kad sam svima samo pepeljare istresala-čak su mi u birtiji u vrečice skupljali- inače ako nekog zanima kako privuči gliste zmješajte u kanti tonu čikova namočite dobrano pomiješajte sa zemljom i ostavite i za kratko vrijeme tu će biti hrpa glista, neznam zašto ali djelujeConfusedLOLLOL
Na vrh
zagorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 688
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zagorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 09:34
ništa Mamaa... rukavice, pinceta i kantica. i lampa. jer ogavni beskučnici po noči puziju. pobereš a nakon toga posipaš vrt i sa pužomorom za svaki slučaj. tak je moj raspored jer su me izludili više. neznam koji pužomor imaš, ja koristim ferramol koji je kakti ekološki a kad ga beštije poklopaju zavuku se pristojno u zemlju i tam umreju. jest da ih i dalje nalazim i da mi je sve to skupa ogavno ali nema druge. rat. ili mi ili oni. smile192
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2009 u 12:58
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Opet švercatesmile223LOLWink

smile156Ali puževe golaće bolan
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 08:37
ovo je najveseliji kutak
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 08:38
ostalo više manje vapi za radovima---imam neki puzavac koji na kraju cvate malim bijelim cvjetićima....ali raste ko korov

EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.