Gradnja vodenog vrta |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | ||
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala Gazda taj detalj sam zaboravila napomenuti. Znala sam ja da na tvoju pomoć mogu računati. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma nije problem pa zato smo tu!!! Da svatko da po koji savjet i nakraju ih damo sve!!!
I jos jednu stvar koja je vrlo bitna a to je da se uklone sve ostre i spicaste djelove ispod folije kada se stavlja jer ce ju probusiti.
Znaci uklonite svo kamenje,granje i sl. i bilo bi dobro nasipati i sloj sitnog pijeska. Kod nas ga zovu dravski. da stvori zastitni sloj izmedju zemlje i kamenja i folije.
|
||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Di da najdem dravski pijesak
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma to ti sam slavonci tak zovu, to ti je onaj fini pjesak kaj ti zidari kosiste za finiranje žbuke, onaj skoro kao prašina.
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A zasto niko ne koristi kupovna plasticna korita? I to se moze prekriti nekim slojem pjeska itd ako hocete prirodni natural look.
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Gledala sam ih ali su dosta skupa i plitka, i onda ti je to strogo određen oblik, a ja volim izmišljati toplu vodu iako su je već izmislili. |
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sto se tice korita ona su isto tako dobra jedino sto su dosta skupljaa i kao sto je receno imaju tocno odrtedjeni oblik.
Ali su zato lakse za postaviti i nema tolike brige da ce se probusiti. I imaju vex napravite i itaže za sadnju biljaka. tako da je isto super.
Jedino u mom slucaju mi je bilo puno dati novaca, a mislio sam da mogu za puno manje napraviti vise.
a i svakih nekoliko godina mogu ga promjeniti kada ga se zasitim
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Admine tako sam i ja razmišljala kad sam radila svoje i evo već nakon 2 godine ide u rekonstrukciju - čim malo otopli.
|
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja svoj sirim ali samo "zemljani dio" jezero necu dirati iako bi ga trebao malo dublje iskopati lai mi zao folije, tako da to ostavljam za na godinu.
|
||
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kad bi se mjerio utroseni rad i vrijeme i to je skupo za nekog ko to npr mora platiti.
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
u potpunosti si u pravu Dalmax, ali ja i MM uživamo u tome i sve oko kuće radimo sami , a i moram ti priznati da meni ni mješalica za beton nije strana. Sve što smo radili na kući je prošlo preko mojih ruku tj. mješalica je bila moja prijateljica Regica s kojom sam se svakodnevno družila. Tako da sad ovi radovi koji su moj gušt je odmor za dušu. |
||
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kad stavite foliju, treba li kamenje lijepiti po njoj da ne popada?
da li je bolje betonirati ili foliju koristiti?
|
||
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod mene ti je situacija da jedino ja volim u vrt a niko drugi nece i kad ih nagovorim to im je ko robija. |
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bolje je foliju koristiti, jer beton puca preko zime kada u njega udje voda i zaledi se. ali kamenje koje koristite za slapove i slicno moze se ucvrstiti betonom ili pak silikonom. a u jezeru nema potrebe betonirati kamenje. jer kada sjedne na foliju nikud se ne mice.
|
||
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sakupljaju li se ljeti komarci? Imate li u jezeru ribice? Kako prežive zimi?
|
||
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Komaraca nisam do sada imala, ali kad je sušno ljeto znaju dolaziti pčelice. Ribice nemam vani - smo u kući u akvariju tako da ti ne mogu dati savjet za njih. |
||
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako je pumpa u jezeru - onda komaraca ne bu bilo. Oni se legu u stajačicama - oliti u baruštini!
Navodno su japanske zlatne ribice jako izdržljive! Čak i zimi znaju opstati! Znam da u Zagrebu u Botaničkom vrtu plivaju ribice cijelu godinu! |
||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I kod mene nije bilo kumaraca!!! Neznam zasto ali ih nije bilo, jos sam postavio i svijetlo po noci da obasjava jezero. Sestra je rekla da ce mi kumarci podici spomenik iz zahvalnosti. Ali nije ih bilo.
Ribice imam par komada(najobicnijih zlatnih), bilo ih je i vise ali je prve pojeo komsijin pas, pa sam ogradio vrt, pojela jednu moja macka.. tako da stalno problema. a preko zime ih unesem u kucu jer je jezero plitko i smrzla bi se voda. ali ako je dublje recimo 80 i vise cm mislim da nema straha i da bi ostale bez problema preko zime vani.
Ps. ribice obavezno stavi u jezero, jer je 400% atraktivnije nego bez njih, mozes ih stalno gledati i tako opustaju.....
|
||
osbourne
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nije li ih bolje staviti u kucu pa ne strahovati oce li se zive zalediti?
|
||
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |