Gymnocalycium |
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Korisnik | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ote mi riječ iz usta
|
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, mislim da jeste, ali je puno stariji od onih koji se obično mogu naći za kupiti. Pa je i zbog tog izgled malo drugačiji.
Ne zamaram se previše sa ID jer ih ima gdje su nijanse odlučujuće. Važno mi je da znam vrstu radi održavanja, a potpuno ime kod pojedinih...nekad poslije :) U svakom slučaju, ovaj tvoj je fantastičan. Slikaj ga svaki momenat, ovo se rijetko može vidjeti. |
|
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ostao sam bez fotoaparata u trenutku pune cvatnje onog kaktusa sa prošle slike. Njega smo ID kao G. baldianum. Ova dva desna malca sa slike su kaktusi koje sam dobio od susjede. Ona ih je ID. isto kao G. baldianum. Meni izgledaju dosta različito. Ovaj desni gymnocalycium je ovu godinu već cvjetao sa tri crvena cvijeta. Evo ga ovih dana tjera nove pupe. Vjerovali ili ne do sada je razvio 29 novih pupova, čak 4 – 5 po rebru. (označio sam ih, slabi je kontrast pa se slabo vidi) Koliko puta godišnje cvatu gymnocalyciumi ? I sa koliko cvjetova u jednom ciklusu ? Zna li tko odgovor na ta pitanja ? |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,to si pitanje trebao postaviti tvojoj susjedi kaktusarki.Vidim i na mojima puno pupova,sjećam se kad sam kupovala one velike astrophytume,dobila sam na poklon jedan malecki gimno i gospođa mi je rekla da cvate cijelo ljeto,sad ćemo vidjeti.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I jesam i znaš što je rekla po 5 – 6. Toliko je na mojima na jednom rebru.
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda ti imaš neki turbo gimnocalycium.
|
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus, bravo za izraz. Ovo kod Pinusa je nesvakidašnje i o tome mogu nešto znati samo stari, iskusni kaktsari. Mi amateri ćemo se samo diviti.
|
|
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gymnocalycium baldianum Sredinom svibnja je cvjetao prvi puta ove godine sa tri cvijeta, dva mjeseca kasnije cvate po drugi put ove godine sa 30 cvjetova. Vidim da voli sunce. U sjeni ne cvate tako lijepo. |
|
kikach
Mladi grm Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan je! Imam ga i ja. Zasad mi je samo jednom cvao, 5- cvjetova, nadam se da ce opet. Drzala sam ga na suncu, obozava to, sto vise sunca to ce se cvjetovi više rastvoriti.
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus gimno ti je mrak ja obožavam gimnaće i moji su puni pupoljaka ali kako baš nije bilo nešto sunca do sada malo kasne do sad su mi samo dva cvala.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, bit će dobro dok su na toj podlozi to je hylocereus no ne traje vječno možeš ga malo više zalijevati nego druge kaktuse crveni možeš pokušati zakorijeniti možda uspiješ ali žuti ne jer nema klorofila. Uživaj dok traju. Možeš ih slobodno presaditi u zemlju za kaktuse neće im se ništa dogoditi.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije mi to baš jasno. Da li se to sve posadi ili samo ova gornja glavica, crvena i žuta?
|
|
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, Miss.M.
|
|
|
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepi su vam gimnići Mali kaktus, Kamenjar, Pinus-prekrasno
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |