Puževi u vrtu |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad si me dobroooo nasmijala s ovim u vezi kave!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Nina22
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sa pepelom sam isprobala kad mi je puž pojeo lišće od dalije što je tek počela nicati.Posula sam pepeo u krug oko nje i više nije bilo problema.
Čula sam da je talog od kave dobar i za biljke.Nisam probala. |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da jako je dobar za biljke,ja sam znala bacati talog u teglu s hibiskusom,ali i zalijevati drugo cvijeće,nisam primjetila da mu se ne sviđa,samo je raslo i bilo lijepo.U svakom slučaju sam još taj talog razmutila s malo vode...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pepeo, tak jednostavno a djelotvorno!
Prošle godine je puževa kod mene bilo puuuuuno! |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene ih prošle godine nije bilo,ali pretprošle ih je bilo toliko puno,da ih je tko htio kupiti,dobro se moglo zaraditi na njima!
|
|
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na ovu sam temu slučajno zalutala, jer naravno i ja ratujem s puževima i to golaćima. ja ih obično skupim i pobacam i tako u krug..
ali sam se zato dobro nasmijala vašim komentarima. nema mi druge i ja cu kako je kamenjar rekla kavu kuhati samo za njih. |
|
belica,zagreb
|
|
Maggie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u knjižici koja je ovih dana izašla uz večernjak je pisalo da će puževi otići iz vrta, ak u njega posadimo neven. vrijedi probati.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=SolarWindKiss]Odlican je savjet oko ovog pepela, odnosno, kako se ovdje zove lug. I nije toliko u pitanju njegova ph vrijednost, koliko je vazna njegova struktura, naime takve je granulacije da sve vrste puzeva izbjegavaju da puzu po njemu jer im je to iznimno tesko.....ja upotrebljavam lug vec dugo vremena i odlicni su rezultati....samo pospem okolo biljke koju zelim zastiti i to je to...puzevi je zaobidju kao da je opasana zidom
A ubijanje a pogotovo mucenje bilo koje zivotinje mi je krajnje odbojno! Ako bi puzeve i odstranjivala iz vrta, skupila bih ih u posudu i istresla na neku udaljenu livadu. Mucki ubijati nemocno bice je krajnje ogavno za moj pojam! [/QUOTE Joj SolarWindsKiss ovo me pogodilo u srce, osjećam se kao serijski ubojica. Zar misliš da im je polagano umiranje nagriženih pepelom ugodnije? Evo spremam se upotrijebiti nešto i protiv buhača, izgrizli su perunike, ali se dvoumim, pa i oni su živa bića. |
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako pospem ujutro pepelom i navečer zalijem vrt ima li onda kakve koristi....da li voda uništi djelotvornost pepela.....koliko često triba posipati.....imam jednu nailonsku vreču pepela i sutra krečem u akciju....kadife su mi nestale ...srečom samo one, a ovo drugo je načeto.....invazija je krenila
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam primjetila sa mi puzevi ne grizu hoste kako sam ih posula pepelom,ali sto mi to vrijedi kad sad vrapci navalili na hoste
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Maggie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer sam u vrtu vidjela prvog naranđastog puža ove godine
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam se dokopala jednog engleskog cvijetnog časopisa,kao što znate oni su fanovi hosti ali radi svoje vlažne klime puževi su im opća pošast...
dakle oni dok su hoste male kad tek provire iz zemlje stave visoki 3 cm bakreni prsten(odgovarajuči obim),a oko tegli imaju samoljepljivu bakrenu traku i fino ju zaljepe i puževi navodno mrze bakar i ne pomišljaju te granice prijeći. No ima kvaka bakar je ipak skup ali ako neko ima neku mogućnost da je u kontaktu sa npr.limarom koji možda radi oluke i ima restlove može izrezat tako prstenove i riješen problem...
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maggie teško da bi od toga bilo išta,rekli su i za dragoljub da ga puževi ne vole,nažalost uvjerila sam se da to nije istina,jedne godine su mi slasno pojeli dragoljube! |
|
|
|
Maggie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neven u moj vrt onda može doći samo zbog ljepote.
Po ovom kaj pišeš, Monstera, nema smisla nadati se. |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da draga teško da išta tim beštijama smeta,ako su meni pojeli dragoljube za koje kažu da su im odbojni,a i pomalo ljutkasti kao hren,teško da bi neveni drukčije prošli! Također ,netko je spomenuo kako neće jesti crveni luk,e pa meni su ga jednom pojeli do korijena! I sad nek netko kaže da puževi neće jesti sve biljke,Hoće,njima je sve dobro,osim obične trave. Da jedu travu ,nitko ih ne bi dirao,ni ljutio se na njih,ovako,nikome nije pravo,mučiti se saditi stalno nešto,a oni to pojedu za jednu noć! Strašnooooo!
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar...baš si me nasmijala Banane, pa kava.... Kako se kod mene pije kavica iz kafetijere, sad znam kud od sutra ide ostatak
|
|
Maggie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad ne bi uspjela previše vidjeti da izađem u vrt, a i prekasno je.
Sutra ću vidjeti jesu li napravili kakvu štetu nakon ove kiše. Jučer ih nije bilo puno. Nadam se da ih kiša nije previše dozvala van. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od danas moj hostinjak "pije kavicu"
|
|
tekel
Upravo klijam Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja armada za borbu s puževima indijska trkačica
http://s1003.photobucket.com/user/tekel_photo/media/DSC04064.jpg. - |
|
IvanOs
Već proklijao 3. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 162 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Bolje biciklom u ribolov nego mercedesom na posao. |
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |