Vrijesak - Calluna |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove vani cvjetaju kada im je vrijeme i zavisno od uvjeta....
dok ove sadite u rasadniku sadite su u određeno vrijeme i "prilagodite" da cvjetaju sada :o))
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijepo...
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
admine prekrasne su, bujne i u punom cvatu
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je trajnica aja ga bacila ,imala sam ga u tegli mislim da nije preživio zimu bio je potpuno suh i bez listova
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj vrijesak je u punom cvatu, čini mi se malo rano. ali ....
ali zbunjuje me što sam lani kupila ljubičaste, crvene i bijele, a ove godine svi cvatu ljubičaso
na ovoj slici se vidi lanjski cvijet koji je bio crveni, a ove godine cvate ljubičasto . Meni je to enigma, a vama?
|
|
DonaB
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gde ti prezimuje jel dobro mesto na terasi koja je pokrivena ,a ona je posadjena u saksiji(tegli) |
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti DonaB, tek sada sam vidjela pitanje . Ove na slici su lani u jesen posađene u ove žardinjere, tu su bile preko zime, pao je snijeg na njih jer su kod ulaza u kuću, a to je sjeveroistok. Ni kada su bile pod snijegom nisam ih dirala, nisam ih čak na proljeće ni presađivala. Vjerojatno zbog sjeverne strane malo su kasnije u proljeće potjerale, ali evo sada cvjetaju. Jedino što sam pogriješila, nisam ih šišala, ato treba obaviti do početka 5 mjeseca.
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam vrijeske kupila početkom 10. mjeseca
i onda mi je cvječar od kojega sam kupila otkrio tajnu kako se dobiju ovako guste...
Do početka 5. mjeseca ih treba orezati i to bez milosti i igranja, primiti rukom sve garne i iznad šake odrezati škarama.... ubrzo potjera i onda je ovako niska i bujna.
|
|
DonaB
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala necu zaboraviti za sisanje .a ja moj vresak ostavicu na natkrivenoj terasi i to istocna nadam se da ce mu biti dobro
|
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam dva puta kupovala tu biljku i nijednom mi se nije primila, tako je bilo i kod šogorice. Kad ja primjetim golem grm u njenom kamenjaru kakvog nema nigdje u centrima, gust, širok, od cvijetova ne vidiš stabljiku i pitam ja nju odakle joj, a ona meni pokaže na planinu. Donjela je i primilo se i izgleda fenomenalno.
Nedavno smo otišle zajedno na sam vrh i iskopale meni par komada, jučer sam gledala, grmić je potjerao zelene izdanke. Sad imam ljubičastu, idem još po bijelu i rozu boju kad bu šogica imala vremena jer ona zna di ima tih boja. Baš sam sretna! I da bi bio bujan mora se drastično orezati, inače je sav neki divlji i rijedak. Sliknut ću njezinog da vidite |
|
Tena 28.3.2010
|
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiorella
Upravo klijam Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovoga puta treba vjerovati deklaraciji jer je ovo definitivno calluna. erica je puno grublja od callune pomalo asocija na iglice od jelke- bora
|
|
Fiorella
Opcije poruke
Hvala(0)
|
admin, znači li to da može prezimiti na balkonu ili da ju pospremim kad zahladi?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovisi gdje se nalazite i gdje se nalazi cvijeće. Ako je na zaštićenom mjestu onda bolje da ostane vani.
|
|
Fiorella
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Zagrebu sam, imam natkriveni balkon na istočnoj strani. Za sada ću ih držati vani, pa ću pratiti kako će ponašati kad dođe zima. Hvala administrator
|
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiorella, to jest calluna. Erica izgleda kao ova na slici dolje. Ja sam isto u Zg, i držim ih na balonu, kao i maćuhice. Gdje si kupila taj grmić s bobicama, koliko košta?
Erica Uploaded with ImageShack.us |
|
Fiorella
Opcije poruke
Hvala(0)
|
orhideja4, ovu biljčicu (gaultheria procumbens) kupila sam na Splavnici, mislim da sam ju platila 18 kn.
Pokušavam nešto saznati o njoj na forumu, ali bezuspješno. Tražilica ne pomaže baš |
|
orhideja4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiorella hvala na inf. Jel mi možeš reći gdje je Splavnica?
|
|
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |