Slike gljiva radi ljepote. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 7> |
Korisnik | |||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
....Cimicifuga, predivne su ti slike....
....Bako, pa ti ne moras u spenzu !!!!....imas "sumsko meso" na vratima!!!!!
![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
||
Ljudi ovo je prekrasno tko bi rekao da ima toliko vrsta gljiva tako su lijepe u svom okruženju kad ih se već ubere gube tu svoju čar ! Ja bih ih najradije posadila u svoj šumski kutak bar dvije vrste samo neznam kako!
![]() |
|||
![]() |
|||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
||
Evo još jedne koja se počinje oduševljavati gljivama.
Bili smo sa jednim poznanikom nedavno i kada nam je rekao da je preko 20kg gljiva nabrao ove godine, odmah sam se predbilježila za drugu godinu, da idemo skupa u branje gljiva. A u nedjelju smo i mi šetali šumom, i prvi puta u životu sam baš primjećivala gljive, čak sam ih i slikala, a slike ću staviti uskoro kao dokaz.
![]() Inače, tema je super, i samo bih molila južnog da nam stavlja veće slike kako bismo bolje mogli uživati i njima.
|
|||
![]() |
|||
Južni ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
||
Proljeće, klikni na bilo koju sliku koje sa postavio i otvorit će ti se program gdje su mi slike i gledati ih preko cijelog ekrana i moći listati jednu za drugom. A za slijedeće su se potruditi. Valjda ću pronaći nekini zgodni program koji odmah uploda puno slika a ima veću dimenziju fotke.
Požuri sa fotkama, jedva ih čekam, a vjerujem i drugi pogotovo kada ovako pada kiša pa se ne može u šetnju. |
|||
![]() |
|||
Južni ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
||
Zelenka, ovdje imaš detalje o uzgoju.
http://www.uzgojpuzeva.com/gljive/bukovace.html a ovdje ako ti bude trebao micelij od više raznih gljiva i to na razne načina. Prouči. Moglo bi se svašta iskombinirati, ali to košta i nije više dar... http://www.fungi-perfecti.hr/micelij_na_zrnu_zitarice.htm |
|||
![]() |
|||
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
||
Evo i obećanih slikica...
![]() ![]() ![]() Budući da se ne razumijem u gljive tako ni ne znam kako se ova zove...
|
|||
![]() |
|||
||
Dragi naš južni, mi smo ti malo "komotne" ovdje na forumu pa nam se ne da dodatno klikati.
![]() ![]() P.S. a ja ti još dodatno nosim i naočale, tako da mi ne uzmeš za ozbiljno to što sam ti napisala u svezi veličine slika.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Dobro proljeće, vidjet ću što se može. Hvala ti na slikama, ljepe su. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Hvala i tebi, i tvoje slike su suuuper.
![]() |
|||
![]() |
|||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Online Bodovi: 18305 |
||
Proljećence postaje gljivarka
![]() Ta gljiva koju si slikala bi mogla biti MAGLENKA (clitocybe nebularis) ( za koju sam prošlu godinu od ljudi koji su organizirali gljivarsku izložbu čula da se više ne smatra jestivom, iako ranije jeste) ili bi mogla biti kijačasta grlašica(clitocybe clavipes)( uvjetno jestiva). Bar se meni čini da je to to, ne vide se svi djelovi ![]() |
|||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|||
![]() |
|||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Online Bodovi: 18305 |
||
Evi i nekih mojih iz mojih idetifikacija.
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Puza.
![]() Hrapava ljuskavica. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Vrganji
![]() Puze. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Zavodnica.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Sumorni vganj, zaštićen i ne jestiv.
![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Šmrcko, pa ti ih sve poznaješ!!!
Za ovu koju sam slikala sam pretpostavila da je ne jestiva, jer je bila uz put, i bilo bi nemoguće da je već netko nije pobrao...
|
|||
![]() |
|||
||
Jako mi je drago da ćeš postati gljivar
![]() To ti je zdravo jer su gljive pune prirodnih hranjljivih tvari. Drugo šetnja, koja zna nekada biti i duga, će ti smanjiti masnoće i špekec ![]() Mogućnost da gljivariš sa poznavateljem gljiva svakako iskoristi, jer netko bi i platio vodiču da može. Tako da možeš naučii nešto jako korisno, naravno ako imaš ljubav prema gljivarenju i hodanju. U biti obje navedene gljive se mogu jesti i maglenka (clitocybe nebularis) kijačasta grlašica(clitocybe clavipes). Maglen ljudi kisele (malo je žilavija gljiva za probavu), dosta ih ima po šumi. A grlašica uvjetno jestiva, kod nekih ljudi izaziva trovanje i ne smije se konzumirati alkohol nakon nje. Jedino se pazi krpelja i pregledaj nakon gljivarenja ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
A ljudi divoteeeeeeeeeeee, što nas je Bog podario ovim blagom da ovako lijepo izgledaju u prirodi, kao mali dragulji u kontrastu drugih boja.
Šmrcko ![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |