Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtak podno Sljemena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtak podno Sljemena

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 31>
Korisnik
Poruka
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 266
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 21:39
Smile

Jackie i Brzi šalju pozdrav :)

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 21:53
Sve jako lijepo! Ali jezerce mi je sam tak!
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 22:53
E baš mi je drago što imamo novog člana DOBRODOŠLA draga i želim ti uspješno "uplovljavanje" u naše zajedničke cvijetne vode!!! Hug
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 06:45
Draga Malaluna, radosno sam zavirila u tvoj vrtić (kako divna slikica ona s tulipanima u voćnjaku, bravo, bravo!!!) i nastavit ću to činiti i ubuduće!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 07:44
Malaluna dobrodošla,vrt je predivanThumbs%20UpImaš mnogo lijepoga cvjeća,a raduje me što je i Maza tu prisutnaSmile
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 08:31
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
FlowerLover View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FlowerLover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 08:40
Dobrodošla! Hug
Imaš prekrasan vrt i životinjice, nadam se da ćemo uskoro vidjeti i ostatak slika :)
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 08:42
Draga Malaluna svečano objavljujem da si dobila još jednu voajerku koja će s velikim veseljem pratiti sve dogodovštine u tvom vrtu podno Sljemena.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 09:59
Krasan vrt!
Slobodno piši o tome kako je vrt nastao i poprati to fotografijama. Baš me zanima kako je nastala ova divota.
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 10:05
Malaluna pridružujem se dobrodošlici!!!

Imaš prekrasan vrt, u koji ću rado navraćati.

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 10:35
I ja se pridružujem dobrodošlici...vrt ti je lijep i skladno složen, lijepo jezerce i stanovnici.....Hug, s guštom ću šetati sljemenskim vrtom!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 11:11
Dobrodošla Malaluna, vrt ti je prekrasan, oduševilo me jezerce i onaj voćnjak s tulipanima. Radujem se novim slikama, jer ovo do sada je super Clap
život je more
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 12:49
Hvala, hvala  puno svima :) . Pošto još ne mogu do starih slikica započeti ću ... textom.
Ovaj vrt je bio vrt od moje bake: voćnjak, i dio gdje je sada sjenica je bio povrtnjak sa jagodama, salatom i ponešto crvenih ruža! Kao mala sam mrzila ruže :(... Kada je baka umrla, ja sam odlučila preuzeti stvar u svoje ruke i sve uništila krampom :( osim voćnjaka koji mi je bio preveliki zalogaj, hvala Bogu heheh inače bih i to demolirala! Ugl. napravila sam veeeeliko ... S! I tada više nije bilo izlaza nego početi učiti nešto o biljkama. Prva ljubav su bila stabla i trajnice :). Pošto volim gustiše i prirodno, odlučila sam saditi gusto red u neredu ili nered u redu. Htjela sam da ispadne "prirodno" i da imam cvijeta cijele godine (da nešto uvijek cvate) kao u časopisima heheh. Opet falilo mi je i intime, pa sam odlučila zatvoriti bočne strane, što se nije dopalo susjedima Wink. Polagano sam se počela zaljubljivati u ruže silom prilika, a sada ih imam desetak i više vrsta :)... I tako... vidjeti ćete slikice početaka jer sam sve vrijedno dokumentirala, radi sebe, kako bih pratila napredak ili ne napredak hihi! Gotovo svi su bili skeptični u vezi moga truda (kao "klinka šta bu ona zasadila?"...itd.), a eto, ja se sada više ne mičem iz MOG vrta i svaku biljčicu gotovo svaki dan pozdravim dodirom jer sve su one "moji klinci" zasađeni samo mojim rukama. Ne hvalim se, samo želim reći da svako može i da ne smije odustati ako želi imati samo svoj mali raj, bez obzira na komentare ili ugibanje biljaka jer meni ih je uginulo hm... ne znam, ali puuuno na žalost :( .   
Nastavak slijedi....

Veeliki pozdrav svima Smile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 12:52

s ovom pričom si me "kupila" i još si "trajničarka"

Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 13:27

Eh da, imam jednu anegdotu (jednu od) ... sada sam se sjetila pa da je podijelim sa vama :)

Dođem ja bezveze jednom u jedan zagrebački veliki vrtni centar u Lučkom ;), i švrljam. Slučajno mi padne pogled na jednu biljku sa prekrasnim listom ali ne piše šta je to! Tamo je bila neka žena koja tamo radi i ja je priupitam šta je to, a ona odgovori: "Ma divna biljka, ne znam točno šta je ali ima diiiivan cvijet!". Naravno, ja se polakomim i kupim je!

Zasadila sam je pored malenog jezerca Smile. Vremenom (imala sam je već nekih 6-7 mj), ona je već narasla ali nikako da procvjeta, i tako dođe mi u posjetu jedna sveznalica biljna koja doista sve zna i ja joj sa ponosom pokažem svog diva sa divnim listom koji će divno cvjetati pored malenog jezerca, a ona kaže: " Šta? Pa to ti je Rodgersia podophylla, to cvate bez veze, iz Japana je ali naraste do i više od 2 metra u širinu i visinu! I da, ne možeš je se nikako riješiti!"
HAhaaha, ugl... pokušala sam je premjestiti, a moja divna bilja koju sada doista obožavam iako nikako ne cvate... uživa gdje god joj se proširi podzemni, duboki i jaki korijen... hehehe

A evo i nje, inače jako je rijetka za nabaviti Tongue
Rodgersia DIV, ovo je slikano par mjeseci nakon pokušaja premiještanja cijele biljke na drugo mjesto. kao što se vidi, ona i dalje raste tamo gdje ne bi trebala Tongue

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 13:44
A tak znači, rodgersia je slučajno zalutala a ja sam te upravo radi nje odmah prepoznala ko srodnu dušu - trajničarku LOL.
Ja sam je lani kupila u Decori ( R. pinnatu ) i cijelo proljeće sam bauljala po vrtu i tražila je. Nakon što sam izgubila svaku nadu pojavila se, stvarno kasno potjera. Kad mi se raširi malo može razmjena?
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 13:50
Hehehe, joj ja jesam trajničarka ali kad znam šta kupujem, rodgersija jest trajnica no... malo prevelika za mjesto koje sam joj u početku namijenila, ali nema veze, sretna ja sa njom i ona samnom Tongue! Sada je imam na još jednom  mjestu, a i uvalila sam je i mami na vikendici, njoj je procvjetala meni nije LOL.
Može, djoramo se u jesen... izvadim ti neki njezin panjić! I da, kasno izađe ali kada izađe... divovski listovi koji su meni, divni ... Jedino što ne voli sunce, nikako i ogromna je... Da sam to sve znala, posadila bih je npr. u voćnjak i tamo bi mogla bujati zauvijek Smile .
 Usput, Decora... obožavam ih Tongue, stalno nešto naručujem od njih no sada mi već nedostaje mjesta pa moram raditi nove vrteke u sklopu vrta Smile
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 14:07
Hehe, vidiš kak smo se brzo dogovorile. Ja obožavam te biljke s velikim listovima. Jako su mi lijepe i Rheum palmatum, Gunnera i Macleaya...
Sva sreća da imam puno mjesta jer to su stvarno biljke za velike vrtove.
A novi vrteki unutar vrta - to mi je od nekud poznato LOL.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 14:14
znatiželjna, ponovno sam navratila.
Zaista impresivno.
lijepi pozdrav
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 14:36
retriver Sara hvala Tongue...
A Horti, zar imaš rheum palmatum ili onu džinovsku Gunneru? Rheum mi je divan, za to bih našla mjesta ali... hm, sada kad ih već spominješ možda nabavim mami za vikendicu, tamo ima više mjesta pa bih mogla možda nabaviti i njih! Jooooj, nisam smjela doći na ovaj site Stern%20Smile, sada ću tek pošandrcati do kraja (kak tata kaže Wink) ...  heheh

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 31>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.