Vrtak podno Sljemena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 31> |
Korisnik | |
malaluna ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Sve jako lijepo! Ali jezerce mi je sam tak!
![]() |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
E baš mi je drago što imamo novog člana DOBRODOŠLA draga i želim ti uspješno "uplovljavanje" u naše zajedničke cvijetne vode!!!
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Malaluna, radosno sam zavirila u tvoj vrtić (kako divna slikica ona s tulipanima u voćnjaku, bravo, bravo!!!) i nastavit ću to činiti i ubuduće!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Malaluna dobrodošla,vrt je predivan
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
FlowerLover ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 112 |
Dobrodošla!
![]() Imaš prekrasan vrt i životinjice, nadam se da ćemo uskoro vidjeti i ostatak slika :) |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Draga Malaluna svečano objavljujem da si dobila još jednu voajerku koja će s velikim veseljem pratiti sve dogodovštine u tvom vrtu podno Sljemena.
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Krasan vrt!
Slobodno piši o tome kako je vrt nastao i poprati to fotografijama. Baš me zanima kako je nastala ova divota.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Malaluna pridružujem se dobrodošlici!!!
Imaš prekrasan vrt, u koji ću rado navraćati.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
I ja se pridružujem dobrodošlici...vrt ti je lijep i skladno složen, lijepo jezerce i stanovnici.....
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Dobrodošla Malaluna, vrt ti je prekrasan, oduševilo me jezerce i onaj voćnjak s tulipanima. Radujem se novim slikama, jer ovo do sada je super
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
malaluna ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 266 |
Hvala, hvala puno svima :) . Pošto još ne mogu do starih slikica započeti ću ... textom.
Ovaj vrt je bio vrt od moje bake: voćnjak, i dio gdje je sada sjenica je bio povrtnjak sa jagodama, salatom i ponešto crvenih ruža! Kao mala sam mrzila ruže :(... Kada je baka umrla, ja sam odlučila preuzeti stvar u svoje ruke i sve uništila krampom :( osim voćnjaka koji mi je bio preveliki zalogaj, hvala Bogu heheh inače bih i to demolirala! Ugl. napravila sam veeeeliko ... S! I tada više nije bilo izlaza nego početi učiti nešto o biljkama. Prva ljubav su bila stabla i trajnice :). Pošto volim gustiše i prirodno, odlučila sam saditi gusto red u neredu ili nered u redu. Htjela sam da ispadne "prirodno" i da imam cvijeta cijele godine (da nešto uvijek cvate) kao u časopisima heheh. Opet falilo mi je i intime, pa sam odlučila zatvoriti bočne strane, što se nije dopalo susjedima
![]() Nastavak slijedi....
Veeliki pozdrav svima
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
s ovom pričom si me "kupila" i još si "trajničarka" |
|
![]() |
|
Eh da, imam jednu anegdotu (jednu od) ... sada sam se sjetila pa da je podijelim sa vama :) Dođem ja bezveze jednom u jedan zagrebački veliki vrtni centar u Lučkom ;), i švrljam. Slučajno mi padne pogled na jednu biljku sa prekrasnim listom ali ne piše šta je to! Tamo je bila neka žena koja tamo radi i ja je priupitam šta je to, a ona odgovori: "Ma divna biljka, ne znam točno šta je ali ima diiiivan cvijet!". Naravno, ja se polakomim i kupim je! Zasadila sam je pored malenog jezerca![]() HAhaaha, ugl... pokušala sam je premjestiti, a moja divna bilja koju sada doista obožavam iako nikako ne cvate... uživa gdje god joj se proširi podzemni, duboki i jaki korijen... hehehe
A evo i nje, inače jako je rijetka za nabaviti
![]() Rodgersia DIV, ovo je slikano par mjeseci nakon pokušaja premiještanja cijele biljke na drugo mjesto. kao što se vidi, ona i dalje raste tamo gdje ne bi trebala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
A tak znači, rodgersia je slučajno zalutala a ja sam te upravo radi nje odmah prepoznala ko srodnu dušu - trajničarku
![]() Ja sam je lani kupila u Decori ( R. pinnatu ) i cijelo proljeće sam bauljala po vrtu i tražila je. Nakon što sam izgubila svaku nadu pojavila se, stvarno kasno potjera. Kad mi se raširi malo može razmjena?
|
|
![]() |
|
Hehehe, joj ja jesam trajničarka ali kad znam šta kupujem, rodgersija jest trajnica no... malo prevelika za mjesto koje sam joj u početku namijenila, ali nema veze, sretna ja sa njom i ona samnom
![]() ![]() Može, djoramo se u jesen... izvadim ti neki njezin panjić! I da, kasno izađe ali kada izađe... divovski listovi koji su meni, divni ... Jedino što ne voli sunce, nikako i ogromna je... Da sam to sve znala, posadila bih je npr. u voćnjak i tamo bi mogla bujati zauvijek
![]() Usput, Decora... obožavam ih
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Hehe, vidiš kak smo se brzo dogovorile. Ja obožavam te biljke s velikim listovima. Jako su mi lijepe i Rheum palmatum, Gunnera i Macleaya...
Sva sreća da imam puno mjesta jer to su stvarno biljke za velike vrtove.
A novi vrteki unutar vrta - to mi je od nekud poznato
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
retriver Sara hvala
![]() A Horti, zar imaš rheum palmatum ili onu džinovsku Gunneru? Rheum mi je divan, za to bih našla mjesta ali... hm, sada kad ih već spominješ možda nabavim mami za vikendicu, tamo ima više mjesta pa bih mogla možda nabaviti i njih! Jooooj, nisam smjela doći na ovaj site
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |