Bušin - cistus |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ga u prirodi prepoznam po listu i po tome što starije biljke imaju tobolac sa sjemenkama cijelu zimu, čak se oni od prošle godine znaju zadržati na biljci i budu prazni, a ovogodišnji su još zatvoreni.
Ako je suditi po slikama na Google za vrstu Cistus ladanifer, onda ovaj moj brački nije taj Evo jedna slika, samo je ovaj roza, ali listovi izgledaju isto kao i bijelom ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo, vraćamo se od Dadota bez bora
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Uspjela sam od našeg domaćeg bušina, sa roza cvijetom, napraviti - HIDROLAT u mome home-made destilatoru.
Ludo je dobar.Ovih dana ga stavljam u kremu. I on je ljekovit ali mu se miris nešto razlikuje od cistus ladanifera. A učinkovitost?Vidit ćemo ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Lantana, kako se zove onaj tvoj iz prirode, jeli Cistus albidus?
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Baš sam ih nekoliko "posudila" iz prirode i posadia u kamenjar.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ja bih htjela imati Cistus ladanifer u svom vrtu.Sin mi tražio u Splitu i nije našao.Zna li tko gdje ga ima za kupiti?
Kod nas ima roza i bijeli u prirodi pa kad mi zatreba, priroda i ja ćemo se lako dogovoriti. ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |