Literatura o cvijeću |
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Sponzorirani linkovi | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki,
Mene zanima orezivanje ruzmarina (dobili smo ovde razlicita misljenja; jos jedno je dobrodoslo). Rec je o mladom ruzmarinu, koji je proletos, kao sadnica, posadjen u kalj. (prosledi pod ruzmarin) Takodje me zanima orezivanje oleandera. Prije desetak dana posadila sam oziljene pelcere. Volela bih da znam kada i kako ih treba 'secnuti' da bi se sto bolje razgranali. Zelela bih dobiti grm, ne drvce. (prosledi pod oleander) I na kraju, vidi ako ima o orezivanju ficus elastica-e. Da li ce se posle skracivanja glavne grane (kako bi se ubrzalo izbijanje bocnih grana i tako dobio grmoliki izgled)onemoguciti njen dalji rast u visinu? Ili trebam cekati da ficus dostigne zeljenu visinu? (prosledi pod ficus elastica) Eto, samo toliko. Merci. |
|
Aglaja
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaja znam da pitanje nije za mene ali cu se pridruziti pomoci.
Sto se ruzmarina tice,ako zelis imati grm..
moja predpostavka da to nije u pitanju ogromna biljka (jer ima ipak tek 1 god) znaci za sada bi bilo najbolje da joj uklonis samo VRHOVE.
To ce biti dovoljno da se razgrana,a ne ode u drvo.
Olijander...
kazes da si ga tek posadila..
znaci ako ti je bitno dobiti grm..samo ukloni vrhove.
Isto vrijedi i za fikus.
To ti je osnovno pravilo.
Ako zelis grmoliki izgled,kidas vrhove..
Ako zelis drevnoliki izgled..kidas zaperke..
vrlo jednostavno..
nadam se da ces i moje misljenje uzeti u obzir,
a vjerujem da ce se i kolega Voki sloziti sa tim ;)
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Tiboru.
Moja pitanja je potakla jedna knjiga iz Vokijeve biblioteke: “Sam svoj bastovan. Orezivanje biljaka”. Od nje sam najpre ocekivala odgovor. Ali knjiga cuti. Medjutim, muci me jos nesto. Da li ce se skracivanjem glavne grane onemoguciti njen dalji rast. To pitam za ficus, a moze da se odnosi i na oleander. Uvek su mi govorili: cekaj da ti fikus postigne zeljenu visinu i onda ga skrati da bi se razgranao. On pusta bocne grane zato sto je ziv, ali ga ‘nagon rasta’ ne vodi vise u visinu, vec u sirinu. Merci. |
|
Aglaja
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaja imam i ja tu knjigu i moram reci da je odlicna.
Ali moram ti i priznati da ponekad knjige nisu 100 % u pravu (iz iskustva)
Dosta opcenito pisu o biljkama.
Ja osobno volim kad pisem neku temu prezentirati biljku u najboljem svjetlu,a tek onda domace.
Iako je forumasima puno draze odmah na domace..
e sad da se vratim na pitanje.. ovo sto su ti govorili...cekaj da dosegne visinu..
to je istina..
znaci ako zelis da ti npr.fikus bude metar visine i onda grm..
tako i napravis..
pustis prvu granu do te visine i cvaknes..
nakon toga biljka ce se granati sa strana..
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da se pridružim. Neda mi se nabrajati ali imam dosta knjiga a redovito kupujem Moj vrt. Za Larruseovu (valjda sam krivo napisala ali nema veze) enciklopediju nisam baš oduševljena,po njoj je sve teško ili skoro nemoguće uzgojiti a da ne velim da fali dosta biljaka koje znamo, sad mi pada na pamet agaphantus ali ima ih još.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam si kupila od Mozaik knjige CVIJEĆE ZA BALKONE I TERASE
da se mogu pripremit za proljeće i sve isplanirat |
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tibore, hvala puno!
Napokon da dobijem odgovor na to pitanje. Arwen, mogla bi nam predstaviti neki cvet! A pozivam i Donatu da nam sve potanko isprica o onom cvetu sto zuto cveta, sto ga je sadila na terasi, u one betonske zardinjere(zaboravila sam kako se zove). Kako fotografije govore: poslednjeg dana marta ih je presadila, a krajem juna su vec bili u punom cvatu! Trazila sam pod balkonsko cvece, ali ga nisam nasla. Pozdrav. |
|
Aglaja
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da pogledaš pod http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=49 di piše Donata o njima.(zato imamo tražilicu da brže nađemo što nam treba)
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Donata.
Sad vidim da je o ivancici tema ipak otvorena. Ja sam je trazila pod drugim imenom, koje je, cini mi se, spomenuto ispod fotografija koje pokazuju preobrazaj. I bas sam se cudila, kako tako lepo cvece imas, a nisi o njemu otvorila temu. Pozdrav. |
|
Aglaja
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enciklopedija LAROUSSE-Kućni vrtovi i uređenje interijera ,nisam čula za tu knjigu no ova mi je odlična"dizajn vrta" Peter McHoy.Sasvim je solidno opisano a ideja ima stvarno za svakoga
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
LAROUSSE enciklopedija je samo za zatvorene prostore: prostorije u kući, staklenici i zimski vrtovi, u njoj nema ništa o vrtovima ispred kuće jer su uglavnom opisane sobne biljke
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moje skromne biblioteke o cvijeću
imam i nekoliko brojeva časopisa "Moj lijepi vrt" i "Maslina" |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aj potražit ću o čemu još nije pisano na forumu pa ću napisati, odnosno prepisati iz knjige
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen,ja krivo skužila,mislila sam da je za interijere i eksterijere
I ova mi je dobra"praktično vrtlarstvo"(ispast će da imam kolekciju knjiga od McHoy-a)Tu sam vidjela dosta nekih savjeta koje sam već prije čula o starijih žena(starijih od mene )da tako rade.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova knjiga praktično vrtlarstvo je stvarno super i ima dosta dobrih savjeta!!
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram napisati jednu anegdotu s tom knjigom...
Kupila sam je za jedan Uskrs i na prvoj stranici piše " Samoj sebi za Uskrs, 15. 04. 2001." Izlazim ja iz knjižare i nabasam na sestru..odmah mi iz ruke istrgla knjigu i pita što sam kupila..kad je vidjela knjigu kaže: " Pa ti nemaš vrt "...Na to sam joj rekla: " Što to ima veze, imat ću ga jednom"...I tako i je, evo sad imam vrt koji tek počinjem sređivati.... |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slikom ono što sam napisala da imam
ako nekome treba što pogledat, nek samo pita.... |
|
|
|
mirjana
Nedavno posijan Pridružen: 13 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da ide proljeće preporučila bih svima knjigu 400 vrtnih biljaka izdanje Dušević&Kršovnik, vjerujte bolje knjige na tržištu nema.
|
|
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |