Euphorbia lactea |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | ||
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da Pinus i to bez problema.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Znači da ide super. Probati ću nešto uraditi po tom pitanju, Mislim da bi sredina svibnja bio pravi trenutak za tako nešto ?
|
||
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Može kad krene vegetacija održeš posušiš i zakorijeniš a možeš i reznicu držati u vodi dok pusti korijen ja sam već uspješno zakorijenila nekoliko euphorbia u vodi.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Probati ću sa čistim bimsom (pomice). Što misliš o tome ili bi možda bio bolji pijesak za mačke (bentonit).
|
||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo Pinus, ja sam jednom u Bauhausu u odijelu za kaktuse našao tu euforbiju na podu odkalemljenu. Nisam znao o čemu se radi uopće ali sam uzeo i dao puncu. Već je bila pomalo posušena pa ju je punac kod sebe stavio u supstrat i sad normalno živi na svom korjenu.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
To je velika i dosta teška euforbija. Zbog visokog težišta je nestabilna . Štete bi bilo da mi propadne. Probati ću ju ovo proljeće od cijepiti. mememe dobra vijest, super. Zanima me još dali je osjetljiva na pH supstrata ? malo ću googlati, vremena imam.
|
||
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Neće ti propasti ona na tom kalemu može biti još dugo ako želiš možeš recnuti samo komad pa zakorijeniti, te euphorbije bez brige rastu na svom korijenu. Moja susjeda ima jednu već par godina čak je već potjerala i normalni dio. Što se tiče supstrata moje su u običnom supstratu za kaktuse i ne žale se.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kod mene je treću godinu. Ne bojim se toliko da će propasti nego više da se ne prevrne.
|
||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E sad ja ipak moram nešto pitati : nakon što odpelcamo lacteu (tj. skinemo ju sa podloge), neće li ona izgubiti svoja svojstva oblika ili boje ili.... ?
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus...na tvojoj slici ne znam što mi je ljepše: kaktus ili ono iza pogled kroz prozor
Vezano za raspravu: ne znam da li je netko od vas gledao jednu od epizoda Vrtlarice koja je ugostila Bešlića, e...on je baš govorio o kalemljenim kaktusima, zašto se to radi itd...no nažalost, nisam sigurna što je Bešlić točno rekao, tako da neću nagađati. Možda postoji negdje na internetu taj prilog, moglo bi se proguglati.....
|
||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=ImhZMHM4BGk&list=PL2103EE8B8BB8A384&index=6&noredirect=1
Evo epizode vrtlarice s Bešlićem |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sporije će rasti, duže će živjeti, biti će stabilnija i ne tako malo važno biti će mi ljepša! moon, vidim da bi se ti malo grudala. Snijeg ti se izgleda dopada.I meni dok ne trebam uzeti lopatu u ruke. Danas sam proveo cijeli dan sa metlom i lopatom u ruci. Dosta mi je snijega za cijelu godinu. |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus....
|
||
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Imam dvije e.lactee, jednu ću na proljeće skinuti sa podloge i posaditi.
|
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E ja nemam više dvije, jedna je zimuis vrisnula, ostala mi samo jedna i nju ne diram.
Al kad smo već kod nakalemljenih kaktusa, imam onaj crveni-šareni gimno kojemu se podloga osušila, pa sam gimnića samo stavila na supstrat i sad čekam da vidim što će biti od svega toga. Pinus, super ti ova tvoja izgleda, a što je ovako zelena s jedne strane ? Jel to novi izrast koji će kasnije posvijetliti, tj posiviti kao i ostatak biljke ? |
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Glikice, otvori prvu stranicu ove teme, zadnji post. Vidjeti
ćeš da je takva stalno bila. No na suncu dobi crveni rub ali pošto sunca baš i
nema morati ću još malo počekati dok
pošteno ne pocrveni.
|
||
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
euphorbia lactea f. cristata "variegata"
Nemam hrabrosti (znanja) da e. lacteu odrežem od podloge
(e. ingens?) pa sam izabrao drugu varijantu. Kako raste e. lacteu presađujem
svaki puta dublje u malo veću teglu i na taj način ju činim stabilnijom. |
||
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A i izgleda ljepše na kraćem "stablu".
|
||
|
||
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |