Boki - moji radovi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Boki318 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 47 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To je zapravo kineski vrt, ili se bar tako zove salveta :)
To ti je rad na platnu, i mogu ti napisati kako sam ja to napravila, sto ne znaci da je to tako i pravilno. Slikarsko platno, ono razapeto na dascicama sam prvo prefarbala sa bijelom bojom. Onda sam na to zaljepila salvetu, prvo premazala podlogu sa ljepilom, onda stavila salvetu i sa mokrim kistom prelazila zrakasto po njoj (od sredine prema kraju, u svim smjerovima). Pukotine sam dobila dvokomponentim lakom Medium lak. Kao sto ime kaze ima dvije komponete, prvo se namaze prva, ostavi da se osusi (ne mora skroz do kraja) i onda se nanese druga, sto je deblji sloj te druge to ce pukotine biti bolje, i ne bi se smjelo suti na radijatoru (dobra objasnjenja za sva ta raspucavanja imas na lumosovoj stranici http://www.lumos.hr/antik.htm). U te pukotine se utrljavaju pigmenti ili uljane boje. Ja sam utrljala jeftino sjenilo u boji i ispalo je sasvim ok :) To bi bilo to.. Kasnije sam nasla da se salveta moze peglati na podlogu, i da se tako izbjegne guzvanje, ali to jos nisam probala... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 167 |
Radovi su ti prekrasni, a broj jedan ti je japanski vrt.
Ja nikad nisam radila na pijatu, nekako se ne usudim... ( divim se vasim radovima i to je to) . Sad ste i mene pomalo zainteresirali, pa jel mi možeš objasniti proces nastanka japanskog vrta ( vjerojatno i ima negdi objašnjena ta tehnika na forumu, al to je kao da tražim iglu u plastu sijena)...
|
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Kutija je odlična,stvarno ne treba ništa dodavati.
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
ma briga njega za decoupage.... snifa ljepilo
|
|
![]() |
|
Boki318 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 47 |
Samo da ne ispadne da sam ja macka tjerala da pozira, kad smo namjestili stol on je skocio gore i njusio jaja... izgleda da mu se jako svijda moj decoupage :)) |
|
![]() |
|
Gogs ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1484 |
Ne diraj kutiju jer to je to, jajca su ti dosad neviđeni motivi na forumu, a mačak - tu nemam komentara. Pa nisam ni vidjela da je itko stavio sliku pravog zeca ili malo pile a ti odmah u glavu - super
![]() |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Jako, jako lijepo. Savjet za crvenu - moram zapamtiti.
![]() |
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
kutiju ne diraj. i meni se sviđa baš ovakva kakva je. a mačak umjesto zeca... genijalno.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
![]() |
|
O, hvala Izzy... Meni su tvoji radovi prekrasni :)
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Kutijica je fenomenalna, molim te ne diraj ništa! I ja se uvijek borim s crvenom, nikako naći "baš onu" nijansu, uvijek su neke bordo ili mutne, hvala na savjetu, dobro će poslužiti!
![]() |
|
![]() |
|
sanjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 510 |
Imeš baš lijepih radova, ja na kutiji nebih ništa dirala, lijepa je i ovako... |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
jaja su ti odlična,mačak se bas lipo uklopia u sve to,kutija na pucu mi je isto odlična i ja joj nebi nista dodavala
|
|
![]() |
|
I jedna jednostavna kutija, u kojoj ce biti poklon za jednu 3 mjesećnu gospođicu :)
![]() ![]() ![]() Nekako mi se cini da je dosta jednostavna... nisam sigurna da li da jos nesto dodam, ili su dovoljno jake boje pa da je i ovako ok? Inace, jako sam ponosna na tu crvenu boju, jer sam doma imala samo bordo boju, a ne tu "prvu" crvenu. Otkrila sam ako tu bordo boju pomjesam sam narančastom da se dobije jarko crvena :) |
|
![]() |
|
Evo malo last minute uskršnjih jaja, rađenih u subotu :)
![]() ![]() i moj uskrsnji macak, umjesto zeca :) ![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
odlično boki,predivni radovi!
![]() |
|
![]() |
|
baš sam se pitala tko si to kupuje dekorativnu kozmetiku u Offertisimi. ja si to ni luda nebi stavila na lice, ali vidim da to ima i druge namjene. fantastično!!!
|
|
![]() |
|
dori-st ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 689 |
Boki, super su ti radovi, šteta što su slike lošije.
Moj favorit je pjat sa plavom salvetom.
|
|
![]() |
|
Da, Gogs, lakse se ovako gledju slikice :)))
Da, japanski vrt sam doradila sa 2k, to je cracle medium, a pukotine sam popunila plavim sjenilom kupljenim za 7 kuna u Offertissimi :) |
|
![]() |
|
boki, radovi su super. imaš ti toga podosta.
za onaj slikan s lošom rasvjetom ti vjerujem. i ja sam imala problema dok nisam skužila kako slikati radove i odlučila: dnevno svjetlo i bez blica.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |